drzim hocam.
dn topgnden gece yars saat 2 3 gibi cktm gemite kardgm sayfalar tek tek okudum.
yani topgn lk gunden bugune kadar okudum acaba neler konusulmu diye.
Program deerlendirirken objektif olmalyz. yazlarm okumusunuz formul tv olup olmamasnn bir nemi yok dedim. ancak tv nin repaint oldugundan bahsettiiniz iin tv zerinden gidiyorum dedim. Bana biraz n yargl bakyorsunuz. Ben para kazanma peindeyim. Tv bana para kazanracaksa kullanrm. Hatta dn gece yatarken dndm. Eer dedim bu TV para kazandryorsa dzgn bir biimde Temett etkisizlii topiinde BU konuyu kalem alp bakn su su seklde de tv den su kadar para kazanlabiliyor falan gibisinden yazaym diye dndm. Sizinle burada konutuklarmz testleri ve programdan grselleri kullanp. test ettiimde gerek hesap getirilerini o temett etkisizlii topgne koymay filan dndm. Yani iinden byle yaparm diye hayal ettim.
yazlarm okumusanz u anki konumuzun TV nini iyilii ktl deil stratejilerin nasl kurulaca deil programn dzgn calsp calsmadg hakkndaki sonucu renmek dediimide okumusunuzdur. program dzgn calstgna emin olduktan sonra. Zaten dzgn calsyorda bu getirileri retiyorsa benim TV ye itiraz edecek veya kt diyecek bir argumanm kalyor mu ? Kalmyor.
Benim amacm sizden daha iyi strateji bulabilirim sizin tvnizi kertirim :D filan gibi eyler deil ltfen n yarglarnz atn artk PARA BASAN BR GSTERGE VARSA GDER O GSTERGEY KULLANDIGIM GB DER ARKADALARINDA KULLANIP PARA KAZANMASI N ANLATIRIM. Benim gemiime bakn nerelerde hangi yazlar yazm hangi almalar yapmm diye. Beni gerekten tanmyorsunuz. Eski formdaki sayfamda bir FON kurduk. yle basit bir hisse senedi seen fon gibi dndk kendimizi 4 5 kiiydik formda fona seilen hisseleri sebepleriyle beraber alnmas satlmas gerken fiyatlarna kadar yazyorduk. stelik Ben o topgmdeki yaptgm tm ilemleri EXtrasyla beraber yaynlyordum bugun adel aldm diyor aksamnda al malyetmn ve hisse isminin oldugu sayfann resmini ekip forma atyordum. Bakn bu FON Sizi kandrmak iin uydurulmad bakn bende o dediim hisseyi aldm diye kant gsteriyordum.
Dn gece ok ey dndm hocam dedim 500 lra deilmi hi uramayaym alalm u program dedim. yazaym hisseleri ayn senin 1. blmde anlattgn stratejiyi birebir yazaym bu hisseleri not edeyim gelecvek 3 9 12 ayda getirisine bakaym dedim. gerek hesapta uygulamadan sanal yani. Hazr indirimede girmiken. Durakoysun belki bir ka gne buluruz bireyler dedim ve almadm elim gidiyor gidiyor geri geliyor.
Ben bilimsel aklc ve mantkl yaklamay seven birisiyim. O almay o topkten 3 yl ncesinde okumutum zaten belirli karmlarm vard ve yazdm. Ayn ekilde sizde Harvard niversitesi mezunu yrd.do.Drik jenterin temett etkisizliini spatlayan makalesini kabul etmemitiniz. lgili link http://www.hisse.net/topluluk/showth...009#post296009 Warren buffetin temett demek yerine bymeli dedii mektubu grmemezlikten geldiniz.
Bence n yargl olmayn. Benim formulun calsmas iin yanp tutuuyorum dediim cmleye hibir yorum yapmyorsunuz fakat tv gstergesiz manasz dediim cmleye taklyorsunuz. Birazda bu taraftan bakn. birazda erhan ben sana gstereyim kardem yardmc olaym. Bak imdi batak kriterleri yazdm kan hisseler unlar not al bunlar deyin notumu alaym. bugunden 3 ay sonra tekrar tklayn erhan o hisseleri imdi satacaksn sat imdi unlar al deyin gel bunu sana teklif deyim 1 sene dene deyin bana. Amacnz yardmc olmak deil mi ? Bir tua bakacak listede ckan 10 hisse ismini syleyeceksiniz bana 3 ay sonra bir kere daha tklayvereceksnz 1 senede toplamda 4 kere tua basacaksnz. bizlerde ckan hisselerin getirilerini kontrol edcez gerek zamanl olarak test etmi olacaz. Tartsmaya bile luzum yok. dk listeyi excele not almaya RAZIYIM. ALIS FIYATLARIYLA berabar not alacam. Niin hemen program alp uygulamaya koymamz istiyorsun 1 sene test edelim insanlarn kafasnda soru iaretleri olabilir almak isteyen zaten alr. program koulsuz inananlar alsn 500 lra birey deil zaten. Ama hani sizin amacnz yol gstermek ya yapvern bu iyiliide ne olacak. 1 sene yetersiz dersen 2 senede yapars sknt deil. Hatta sz veriyorum sana abi programn 2. ylnn cretini ben hesap numarana gndereyim. Sz diyorum eger 2 yl sonunda biryler ortaya ckacaksa.
onunh aricinde dn okurken topg TV orann hissenin ucuzluk pahallk seviyelerini gsterdiini farkettim. Bu gzel birey Dn benim potansyel g diye paylastgm indikatore cok benziyor. tabi grafikleri incelediim tv oran srekli aa nmeye devam edebiliyor dolaysyla tua ne zman bastgnzn ve hisselerin size ne zman cktgnn nemli oldugunu farkettim. stelik siz bahsetmisiniz hisseler deiiyor demisiniz. mantkende zaten deimesi kadar normal birey olamaz cunku tv gstergesi srekli deiiyor. Bizde zaten bunu ckarmaya calsyorduk.
Mesela birileri imentolarn iyi dnemiydi acaba o yzdenm getiri cok ckyor filan demi hakl olma pay var. Ancak siz programn bu ekilde sorgulanmasn stemyor br tavr taknyorsunuz. Gemite ben bilmem onu bunu demisiniz ben bist tme ayarlar geerim filan demisiniz. PRogram dzgn calsyorsa ekinilecek ne var ? Siz programa gveniyorsanz sorun olmasa gerek insanlar istedii kadar sorgulasn bu neyi deitirirki sonuta kazandran birey varsa. Mesela o arkadamza hakl olabilirsin imentolar TV oranlar yksektir getiimiz yllarda imentolarn ahlandg dnemlerdi belki o yuzden getiri yksek ckmtr. te kafanza taklanlar deneyelm sorgulayalm program teste tab tutalm calsyorsa hepmz para kazanrz demek yerine sorgulama git program al dediimi yap der gibi yazlar yazmsnz benim anladgm.
NEDEN ?
Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer mleri