http://www.formulanaliz.com/2017/08/...ni-kullanalim/
programn nasl kullanlaca yukardaki linkte.
imdi yaptmz ey bir forml belirlemek, bu formle gre belirlediimiz endekslerdeki hisseleri sralamak (ya da filtrelemek) ve ilerindeki en iyilerden bir portfy oluturmak. Linkteki ilemleri 1 sefere mahsus yapyorsunuz, ondan sonra 3 ayda bir program alp altrmaya kalyor iiniz.
BURAYA DKKAT : 3 ay boyunca beklerken, temel analiz, ekran izleme, topikte hisse bakma, haber takibi vb. YOK. FORML YATIRIMININ EN NEML ZELL BUDUR. Felsefemiz TESLM OL, RAHAT OL dur. Forml kendi iini yapyor, siz de kendi iinizi yapn.
Enflasyon etkisi tm yatrm aralarnda var, gemie ynelik testlerde tm yatrm aralarn etkiliyor; enflasyondan koruyan yatrm aralar arasnda en iyisi yine de borsa. Ama illaki enflasyonun etkisini bilmek istiyorum diyorsan ; formln getirisi 01.01.2005 ile 18.08.2017 tarihleri arasnda %47.000 ; bunun reel olarak tutar % 17.000 ; dolar baznda ise %17.500.. Bu hesaplarn hepsi queenstockta var.
imdi eer balangta sadece 3.000 lira yatrsam, hi para eklemesem, sadece alacam temettlerle tekrar hisse alsam 3000 lira bir sre sonra 1.410.000 lira olacak, reel olarak bugnk 510.000 lira deerinde olacaktr.
Sistemin temel dayana byk saylar yasas"dr. Bu yasaya gre; rnein bir para 1000 kez yaz-tura atlsa 800 kez yaz, 200 kez tura gelebilir, fakat at says yeterince byk olduunda Yaz/tura oran belki tam %50-%50 olmayacak ama bu orana olabildiince yaklaacaktr. Peki bu bilgi bizim ne iimize yarayacak ? Bu bilginin bizim iin bunun anlam udur : Bu sistemde uzun vadeli getiri salayan ilem oran %72, kayp oran %28 dir (yaz-tura oyununa gre ok daha iyi oranlar). Ben bu sistemin gsterdii ilemleri yaparsam %70 orannda %8 (+-) 7 puan getiri, %28 orannda %5 (+-) 7( yani std sapma) kadar kayp yaayacam. % 72 orannda kazanp, %28 orannda kaybedeceimden para kazanmam her zaman imkan dahilinde olacaktr. Tek bilmediim zamandr, kazancm 6 ylda da alabilirim, 15 ylda da.. Her ey matematie dayal, her ey bilimsel
Ayrca bir varsaymmz da "tarihin tekerrr edeceidir" ki bu varsaym sadece benim deil tm teknik analiz kullanclarnn temel felsefesidir.
Aselsan da artk temett vermeye balad,,,
Yer mleri