Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 40/217 lklk ... 3038394041425090140 ... SonSon
Arama sonucu : 1730 madde; 313 - 320 aras.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. Bence programla ilgili ok fazla kafa karkl yayorsunuz..

Evet repaint yapt hesap dnemi hesaplama ksm var ama bir de yapmad yaynlanma tarihi ksm var...

Bence bu program olur, baka program olur farketmez...Kendinize ait altn forml iin uran daha mantkl...rnein program alrsn, bir sr test yaparsn, test sonularn kaydedirsin, eer hisseler birka ay sonra deiirse program kullanmazsn olur biter

Yani ben yzlerce test sonrasnda birka farkl yerden hiise fiyat ve oranlarn da kontrol ettiimden gven sorunum kalmad..

Ya ben ok safm ya da bu veya buna benzer programlarda hep bir sknt arayan arkadalar ..bilemiyorum

Not: program repaint yapt yer bilano aklanma dnemleri...nk hergn bilanolar geliyor ve sizin belirlediiniz kriterleri salayan hisseler tabi ki deiiyor.Bilano bittikten sonra aylk portfy seimi yaparsanz zaten net hesap dnemi veya yaynlanma tarihine gre sralama ksmnda deiiklik olmuyor.
    Baka bir yol syleyim..Tm bilanolar bitti rnein ve sizin portfynz austos 1 balangl olsun...Size repiantli portfoy verecek..3 aylk portfy olsun diyelim..Zaten siz portfoy 2 aydan fazla tayacaksanz daha...Yani ok da olumsuz deil.
    Son dzenleme : TomBombadillo; 27-08-2017 saat: 18:14.

2. Drizm hocam,
    Anlamlandrmaktan kastm ksaca renmek. Detayl olarak ise tv nin yannda hangi kriterler kazanc artryor hangileri kaybettiriyor. Endeks karken dahi %10-15 deer kaybeden hisseleri nasl elimine edebiliriz. S hisseleri semesini nasl nleriz. Gibi eitli girdilerle optimumu yakalamak. Sizin elinizde ne var seilen hisseler nasl krontun yada prkme nin ani klarn yakalayabildimi speklasyona aklar eliyormu hi birimizin bir fikri yok. Tamam saolun bir yere kadar ok yardm ettiniz. Sizde diyorsunuz kendi formlnz bulun diye. Sizin demeye altnz daha ak ifade ettim ki bir an nce almalara balayalm. sizin aylarca uratnz eyi 5 6 kii denesek daha ksa srede beyin frtnas ile bulabiliriz kanmca. Daha sonra gelecee ynelik denemelerle kazanyormuyuz grrz. Akas siz 2014 sonu dediiniz iin tm denemeleri 2014 ekime gre yapmtm. Bu bilgiye gre tekrar denerim. Amerikay yeniden kefetmemiz gerekiyorsa yaparz.

Burada kimse sizi yalanclkla falan sulamad u ana kadar. Lakin siz hep olay buraya ekiyorsunuz. Kim sizin kurduunuz cmleyi kursa dier herkes doal olarak "bakaym nasl kazanmsn" der. Ltfen normal karlayn bunu artk. Benim merakm sistem sizde hangi prtfyleri yapt. Sonuta ok az kez zarar etmi olmanz gerekiyor bukadar kar yapmak iin. Ama paylamayacaksnz belli ki en azndan bunu net bir ekilde ortaya koyalm ki konu kiisellemesin. Biz deneyimleri paylarz siz isterseniz yol gsterirsiniz isterseniz sessiz kalrsnz. Bunda abartacak veya alnacak birey yok. Bu aamadan sonra top sanrm erhan beye yada deneyimli dier kiilere kalyor. Sistemli bir ekilde gideceksek bunu organize etmek en deneyimliye der ki o ben deilim bar beyde bir neride bulunmu artk sonu odakl gidersek daha doru olacak sanrm.

Sayglar.

3. Cengizak bey;

Endeks karken %10-15 den hisseleri semesini elimine edemezsiniz, eer bunu yapmak istemiyorsanz stop-loss uygulamanz gerekir.

10 hisselik portfy oluturup iinden en derin olan 5 tanesini seerseniz, ya da BST 100 dna kmazsanz slk sorununuz kalmaz.

kront, prkme gibi ani klar YAKALAYAMAZ onlaryakalamann yolu teknik analizdir.

beni yalanclkla ve dier eylerle sulayan gnderileri yaptracaktm ama konu gereksiz uzayacak.

Sayn TomBombadillo elde ettii verileri byk bir itenlikle paylat gemi birka gnderisinde. Onlar tekrar okuyup aklnza taklanlar, kendi bulgularnz, testlerinizi paylaabilirsiniz.

almalarnz yapp paylamlarnz oaldnda siz ve sistemi gerekten anlamak isteyenler bu topikteki ve sitemdeki yazlar en azndan ayda 1 kez tekrar okursanz; imdi size felsefi ve edebi laf kalabal gibi gelen yazlardan ne kadar ok yararlanacanz greceksiniz.

Sayglar..

4. Forumu batan sona kadar dikkatlice ve byk bir ilgiyle okudum. Sonlara doru oluan fikir ayrlklarnn da ayr bir zenginlik kattn dnyorum. Bir tarafta program kullanan ve ciddi oranda para kazandn ifade eden Sn Drizm ve dier tarafta byk bir merakla acabalarla dolu bir kitle var, dardan baknca iki tarafnda elbette hakl olduu noktalar var. Bu ekilde uzlama mmkn olmasa da seviyeli yazmalardan kendi adma faydalandm sylemek istiyorum.

Bu noktada bir nerim olacak. lk entry de Sn. Drizm temett verimine gre ilk on hisseyi endeks tm kmesinden sein ve ayda bir gncelleyin nerisinde bulunuyor. Ulalmas zor bir veri seti olmasa gerek bu, tarihi hisse senedi fiyatlar ve temettler ulalabiliyor. Ksa bir sre iin bile test yaplarak sistemin hangi hisseleri verdii manuel olarak kontrol edilebilir diye dnyorum. Temett verimi yksek olan hisse says zaten aman aman fazla deil. Bu hisselerin her 3 ayda bir ayn ilk gn oluan tv sini hesaplayarak ilk be/on hisseyi belirleyebilir bylece 2 yllk getirisine bakabiliriz. Sistemde de ayn eyi test ettirdiimizde getirisini kontrol ederiz. Sistem manuel kontrolle ayn hisseyimi verdi bunu da kontrol ederiz. Bylece hem hisse seimlerinin doruluunu hem de getiri hesabnn doruluunu kolaylkla kontrol ederiz. Bu ilem iin hep topu 2-3 saat yeterlidir dncesindeyim. Be hisse ylda drt kez olmak zere her seferinde hisseler deise bile iki yl iin 40 hisse yapar. Bu kadar deiim de muhtemelen olmaz. Sistem sahibi birisi bu testi yaparsa manuel kontrol frsat bulduum ilk anda yaparm. Yarn sabahtan itibaren tatile kacam ksa vadede pek frsatm olmasa da ilk frsatta bakacam.

Hata yaptm bir yer varsa sylerseniz sevinirim. nemli olan sistemin gerek hayat verileriyle uyumlu olup olmadn kontrol etmek, zamanmz varsa bunu on yla da ekebiliriz ama iki ylda doru sonucu veren on ylda da verir diye dnyorum. ki yllk performans da tatmin edici olursa kullanlr. 2 ylda endekste de ykseli olduundan getiriyi endeksle kyaslama imkanmz da olacaktr.

5.  Alnt Originally Posted by DRZM Yazy Oku
    http://www.formulanaliz.com/2017/08/...ni-kullanalim/

programn nasl kullanlaca yukardaki linkte.

imdi yaptmz ey bir forml belirlemek, bu formle gre belirlediimiz endekslerdeki hisseleri sralamak (ya da filtrelemek) ve ilerindeki en iyilerden bir portfy oluturmak. Linkteki ilemleri 1 sefere mahsus yapyorsunuz, ondan sonra 3 ayda bir program alp altrmaya kalyor iiniz.

BURAYA DKKAT : 3 ay boyunca beklerken, temel analiz, ekran izleme, topikte hisse bakma, haber takibi vb. YOK. FORML YATIRIMININ EN NEML ZELL BUDUR. Felsefemiz TESLM OL, RAHAT OL dur. Forml kendi iini yapyor, siz de kendi iinizi yapn.

Enflasyon etkisi tm yatrm aralarnda var, gemie ynelik testlerde tm yatrm aralarn etkiliyor; enflasyondan koruyan yatrm aralar arasnda en iyisi yine de borsa. Ama illaki enflasyonun etkisini bilmek istiyorum diyorsan ; formln getirisi 01.01.2005 ile 18.08.2017 tarihleri arasnda %47.000 ; bunun reel olarak tutar % 17.000 ; dolar baznda ise %17.500.. Bu hesaplarn hepsi queenstockta var.

imdi eer balangta sadece 3.000 lira yatrsam, hi para eklemesem, sadece alacam temettlerle tekrar hisse alsam 3000 lira bir sre sonra 1.410.000 lira olacak, reel olarak bugnk 510.000 lira deerinde olacaktr.

Sistemin temel dayana byk saylar yasas"dr. Bu yasaya gre; rnein bir para 1000 kez yaz-tura atlsa 800 kez yaz, 200 kez tura gelebilir, fakat at says yeterince byk olduunda Yaz/tura oran belki tam %50-%50 olmayacak ama bu orana olabildiince yaklaacaktr. Peki bu bilgi bizim ne iimize yarayacak ? Bu bilginin bizim iin bunun anlam udur : Bu sistemde uzun vadeli getiri salayan ilem oran %72, kayp oran %28 dir (yaz-tura oyununa gre ok daha iyi oranlar). Ben bu sistemin gsterdii ilemleri yaparsam %70 orannda %8 (+-) 7 puan getiri, %28 orannda %5 (+-) 7( yani std sapma) kadar kayp yaayacam. % 72 orannda kazanp, %28 orannda kaybedeceimden para kazanmam her zaman imkan dahilinde olacaktr. Tek bilmediim zamandr, kazancm 6 ylda da alabilirim, 15 ylda da.. Her ey matematie dayal, her ey bilimsel

Ayrca bir varsaymmz da "tarihin tekerrr edeceidir" ki bu varsaym sadece benim deil tm teknik analiz kullanclarnn temel felsefesidir.

Aselsan da artk temett vermeye balad,,,
    iyi geceler drizm, program yeni aldm, malesef bu konulara ok uzak olduum iin portfoy oluturmay beceremedim. musait oldugunuz bir zaman telefonda grelim olur mu?

6. birey denedim yzde 1927 kt ama tam anlayamadm ne setiimi::
    birde hangi hisseleri semi yada uan bist tmde en yksek temett verimine sahip hisseleri nasl bulacaz bilmiyorum.

7. Arkadalar imdi bu yazy hepinizin okumas lazm.

Sayn drzim hocam zaten sistemin TV orannn repaint yaptgn sylemi ki yapmasda gayet dogal.

Dikkat eedin arkadalar program bilanco tarihlerini yaynlama tarihi ayarladnz 3 ayda bir portfoy deitire ayarladnz ve TV > 1 dediniz.

Sistemi bugun calstrn. Size verecei hisse x y z f a olacak.

ertesi gn. aksam ayn kriteri ayn seklde tekrar calstrn size verecei hisseler o p r s t olacak.

hisseler deiecek peki nasl olurda hisseler deiir. ncelikle drzim hocam zaten bunu acklam demi ki:

kendinize bir takvim belirleyin bu takvim herkes farkl olaca iin ayn hisseleri almanzzda engelleyecek demi.

mesela erhan ayn 3 nde tua basarak sorguyu yapacak ve her 3 ayda bir yine ayn 3 unde tua basacak demi.

mehmet ayn 5 nde tua basacak ve yine her 3 aydabir ayn 5 inde tekrar sorgu yapacak bylece hibiriniz ayn hisseleri almak zounrda kalmayacaksnz demi Dorumu drzim hocam byle demisin. gemite var. Yani TV orannn hisseleri deitrdiini zaten biliyorsunuz.

Zaten TV orann manuel hesapladgnzdada bu sonuca ulasyorsunuz TV oran hisse fiyatna gre ykselip alcalan bir rasyo. dolaysyla hisse fiyat dtke TV oran artarken hisse fiyat ykseldike TV oran decektir. sisteme her sorgu yaptrnz hisse fiyatlar deitii iin hisselerde deiecektir. Heleki bist tmde yapyorsanz 300 ksr hisse iinde portfoyun deimesi ok ok muhtemel isterseniz deneyin bunu bugun bastgnzda ckan hisselere bakn bir ka gn sonra bastgnzca ckan hisseler deiecektir. bu olaya repaint deniliyor. Bunu not alalm bir kenara

ikinci olarak bilancolar aklanma dnemlerine gre bilancodak rasyolar ayarlarsanz bunda repaint var. ANcak yaynlanma tarihine gre ayarlarsanz asla ve kata repaint olmaz.

ki repaint olayn brbrne karstrmayn. TV ayr bir repaint yapyor kend iinde aklama dnemleri ayr bir repaint yapyor kendi iinde.

yukarda anlattgm formulde ise bilanco ksmnn repaint yapmamas iin yaynlama tarihi seiliyorsa yani orada repaint yapmas imkansz oldugu gb bilancoyla ilgili hibir rasyoyu kullanmadgmz iin zaten repaint ihtimalini 0 a indiriyoruz. FAKAT TV oran hisse fiyat deiimine gore kendn degstrdg iin repaint yapmakta bilanco ile alakasz bu repaint konusu Yani probramda u ana kadar farkedebildiimiz 2 adet repaint var biri TV biriside Yaynlanma dnemleri ksm. ikisi ayr ayr repaint yapyor.

AYrca repaint yapabilecek olan gstergeler Fiyat veya piyasa deerini hesaba katan tm gstergeler repaint yapar.

nk bunlarn ksde fiyat hareketine gre deiir. FK mesela repaint yapar.

nk formulu soyledr:
    Hisse Bana Kar (Earnings Per Share,EPS) = Net Kar / Hisse Says

Fiyat Kazan Oran= Hisse Fiyat (F) / Hisse Bana Kar

hisse fiyat her an deiir bu yuzden formule siz FK<1 dediinizde. bugun 0,99 FK ile listeye giren hisse yarn %1 yukar gttgnde ve sz ayn formulu sorguladgnz o hissenin fks 1 olacagndan artk listede olmayacaktr.

Tm bunlar algoritmik trade eden kime sorarsanz blr.

isterseniz deneyin.

BU konuya itiraz eden var m bu konuda anlamay saladkm Sanyorum sagladk bunun olmadgn dda eden kii bu arguman teste tabi tutup bana spatlayabilir. Benim bu soyledklerm sorgulamakta zgrsnz denyebilir ve benim yzme arpabilirsiniz.

ncelikle su konuya deinelim mevcut oran yani TV repaint yaptg cn gemi back testler doru br hesaplama yapmayacaktr. Fakat bunu sadece tahmin edebiliriz kesin dememiz iin o tarihe gidip tm hisse senetlerinin tv oranlarn tam hisseye portfoye soktugu tarihten tbaren taratmamz gerekir. Bu yuzden kesin diyemeyiz ancak bu ihtial yksek deriz. nk algoritmik trade der ki bir sistem formul eer u anda gerek zamanl olarak repaint yapyorsa gemite repainttir der. Fakat yinede ben kant olmadan kesn konumamak taraftarym.

imdi bu konuyu geti isek: drzim hocamn iddasna gz atalm.

Drzim hocam diyork repaint olsa bile size verecei hisseler yine kazan saglayacaktr diyor.

bende diyorumk program alan arkadalar.
    yukarda bahsettgm formule ayarlayn.

Basn tua biriniz verdii hisseleri buraya yazn. benim hisselerim bunlarm deyin.
    yarn program alan brs akam ayn formulu calstrsn oda yazsn benm hsselerm sunlar diye.
    brgn drzim hocam tua bassn oda benm portfoyumde sunlarm diye yazsn.

3 kii yeterli. herkes tua bastg tarihin 3 ay sonrasn hesaplasn. o gn geldiinde ayn seklde hisselerini buraya yazsn. nceki aldg hisselerin getirilerinide hesaplayalm.

byle byle devam ed gdelm bir sene sonunda bu 3 kii ne kazanm hesaplayalm. sonra sstem kontrol edelm.

ayn 28 inde tua basan adamn getirisi ne grnyor sistemde gerekte ne grnyor hisseler gemiteki ile aynm hala bakalm ayn 29 unda tua basan arkadan getirisi ne hisseler buraya ilendii gibi aynm yoksa hisseler kend kendne deimimi gemitekiler ???

bunlar grelim bylece sistemin gerekten getiri saglayp saglamadgn grdmz gibi. gemie dnk alnan hsselern sm deiiyormu grm oluruz.

NE DERSNZ ????????
    Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. yukarda bahsettiim repaint konusunu aklayan drzim hocamn yazlarndan altnlar kalnca gsteriyorum.

Alnt Originally Posted by DRZM Yazy Oku
    “Hangi gn balayaym” sorusunu zellikle cevaplamyorum, zira farkl tarihlerin kullanlmas sistemi uzun sre alr halde tutacaktr.
     Alnt Originally Posted by DRZM Yazy Oku
    Sayn okurlar, bugn zelden yazan bir okurun mesajna cevap verirken bir soru aklma takld : Yukarda program kullanmn tarif ederken yazdm 11. adma ltfen dikkat edin...."balang tarihine dokunmayn, biti tarihi sein" demiim ya. tarihleri bu ekilde ayarlarsanz, seim tarihiniz ne olursa olsun hep ayn hisselerle karlarsnz, yani 2 austosta hisse seende, 20 austosta seen de hep ayn hisseleri alr. nk standart ayarlarda portfyler 1-4-9 ve 11. ayn 2. ilem gn oluturulur (ilk ilem gnnn kapan rakamlarna bakarak). Bu sistemin avantaj getirinizin aa yukar programdaki ile eit olmasdr ki bu sizi ayr kayt tutmak zahmetinden kurtarrken, herkesin ayn hisseleri almasna neden olur.

zm iin unlar yapn : Diyelim ki 7 austos tarihinde sisteminizi balatacak ve her 3 ayda bir hisse seimi yapacaksnz. Programda 11. adma kadar gelin.....bu admda balang tarihiniz ve biti tarihinizi 6 austos yapn; 7 austos sabah seans ncesi bu ekilde program altrdnzda hisselerinizi bulacaksnz, alm fiyatnz 6 austos kapanlar olacak.

Bylece herkes ayn hisseleri almam olacak, fakat hisselerinizin ve getirinizin kaydn kendiniz tutmanz gerekecek.

Aradan 3 ay getikten sonra 7 kasm tarihinde de yine balang ve biti tarihlerini 6 kasm yaparak yukarda anlattm ekilde hisse seimlerinizi yapmalsnz. Bylece deiik yatrmclar arasnda portfy eitlilii salayacaktr.

Queenstocks programnn dier bir kullanm ekli iin blouma bakabilirsiniz.

https://www.temelanaliz3.com/

SORGULAYALIM

Tarih deitirdiimiz dogal olarak hisselerde deiiyor bylece farkl hisseler semi olunacak herkes ayn hisseyi almak zorunda kalmayacak demisiniz dorumu anladm.

Peki herkes bu ekilde farkl hisseleri almasna ramen gerekten hepside 2 ylda rnegn %600 mu kazanacak ??????

Bilemyiroum arkadalar size sama gelmiyormu %600 yapacak okadar cok hiss varda bizmi grmyoruz yani.

Sistem ayn formulu ayarlandgnda alnan hisselerin %600 kazandrdgn veya %23000 kazandrdgn sylyor.

tarih deitirdiimiz hisseler deiiyor ve o hisseleri birdaha listede gremiyorsunuz. Ama o adamnda szde %600 veya %23000 kazanmas gerekiyor.

BU ilgin deilmi bu konuyu tartimamz cokmu anlamsz.

Benmi ok garibim benmi kusur bulmaya calsyorum.

Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 40/217 lklk ... 3038394041425090140 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •