Originally Posted by
balýkadam
Bütün yazýlanlarý baþtan beri okudum. Genelde aklima yattý sistem. Ama anlayamadýðým onemli bir konu var.
Temettü Verimliliði (TV) derken tam olarak ne kastediliyor.
Benim anladýðým þirketlerin genel kurullarinda görüþülüp onaylanan temettü miktarý. Genelde yilda 1 kez dagitilir ama bazý þirketler 2 veya 3 taksit þeklinde de daðýtabiliyor.
(Eðer böyleyse tv yi etkileyen tek deðiþken hisse fiyati olacaðý için tüm yil boyunca portföy hisseleri cok fazla deðiþkenlik göstermez diye düþünüyorum)
Ama burada bahsedilen konu sanki bu deðilde 3 ayda bir açýklanan bilançolar sonrasi ortaya çýkan karlýlýk durumu gibi geliyor bana.
(Eðer bu þekilde ise sistem 3 ayda bir otomatikman daha karlý hisseleri bulacaðý için portföy hisseleri daha deðiþken ve getiri daha yüksek olacaktýr. )
Konu hakkinda bilgi sahibi olan biri cevaplarsa memnun olurum.
SM-G930F cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
baþtan sona okumuþsunuz ancak sanýrýmb azý yerleri kaçýrmýþsýnýz.
öncellikle sadece TV seçilerek çýkan hisseleri diyorsanýz bilanco iþin içinde olmadýgý için sistem bilancoyla ilgili hiçbirþeye bakmýyor o sebeple sorun olmayacaktýr.
Ancak TV fiyata göre dediðiniz gibi deðiþkenlik gösterecektir. Fakat bu sandýgýnýz kadar az bir deðiþiklik deðil aksine bist tüm seçildiðinde sýk deðiþimlere sebebiyet verebilecekir. 100 tane þirket temettü daðýtýyorsa oranlarý birbirine yakýn olanlar listenin sonuna doðru ise mesela listenin sonunda froto var diyelim. %8 le listeye son anda girmiþ. bimas ta %7,9 la liste dýþý kalmýþ.
yarýn bir gün bimas düþtüðünde listeye 8,1 TV oranýyla girecektir. bana göre listenin sonunda kalan 3-4 hissenin 3 ay içerisinde bir gün deðiþme riski var.
listenin üstünde kalan 6 hisse genel anlamda deðiþiklik gösterme ihtimali düþük kalacaktýr. farký açtýklarý için.
nitekimde drzim hcam iki arkdaþýn portfoy listesindeki deðiþiklikleri alýntý yaparak acýklamýþ.
ayrýca bizlerde sadece TV>1 yaparak çýkan portfoy listei þu þekildeydi sanýrým 1 hafta önce çýkmýþtý bu liste en saðdaki hisseleri almak gerekiyormuþ bu formule göre.

Originally Posted by
TomBombadillo
Tv >1
Baþka hiçbir kriter yok...Tüm endeks üzerinden yapýlan sýralama böyle

iki tarafýn hisselerinde ne gibi deðiþiklikler olmuþ buradan daha iyi bakabilirsiniz. arkadaþlarýn yaptýgýda TV si en yükse göre cýkan hisse senetleri listesi.

Originally Posted by
HBYKCN
Sonunda becerdim...

benim baktýgýma göre 1 hafta önce oluþan listeye göre arasýnda 5 adet hisse farklý görünüyor 5 tanesi deðiþmiþ. 1 hafta içerisinde. ayný kurallar çerçevesinde ayarlanmýþ ise.
Yani Tv oranýnýn 1 hafta içerisinde hisselerin %50 sini etkileyecek biçimde deðiþebiliyor. Benim beklentýmden daha fazla deðiþikliðe uðramýþ bende þaþýrdým.
Ancak drzim hocam programýn kullanýmý konusunda 3 yýllýk býr tecrübeye sahip oldugunu beyan etti. Sistemin geçmiþ 2 - 3 yýllýk getirisi bu formulle %600 cývarýnda cýkmýþ.
sayýn HBYKCN listesi ile syn TomBombadillo hisselerinin yarýsý birbirinden farklý olmasýna raðmen her ikisde geçmiþteki elde edilen getiri olan %600 ü yakalayabýlecek mi benim kafama bu takýlýyor. hadi bu ýkýsýde benzer getýrýyý yakaladý peki ya 1 hafta sonra programý tekrar calýstýran arkadaþýmýzýn listesindede bu iki portfoyden en az %40 farklý olacak. o kiþide mi %600 e yakýn getiri elde edecek ? gibi sorular beným kafamý mesgul etmekte.
O bakýmdan denemek isteyen önce bý programý alacak 1 senelýk bugun basacak tuþa cýkan hýsselerý excele kaydedecek. 1 hafta sonra sanki oðluna ayný formulle portfoy oluþturuyormuþ gibi tekrar basacak cýkan lýsteyý kaydedecek 1 hafta sonra tekrar ayný formulu calýstýrýp eþi için o hýsselerý alýyormuþ gibi excele not alacak.
3 ay geçtikten sonra yine ayný takvim günü geçerli olmak suretýyle yaný tuþa bastýgý günden itibaren tam 3 ayý hesaplayacak. þekilde tekrar tuþa basacak yeni hisseleri excele iþleyecek.
daha sonra bunlarýn getýrýlerýný kontrol edecek 3 portfoyunde istatistiksel olarka en az yarýsý býrbýrýnden farklý cýkacaktýr. fakat tüm bunlara raðmen sistem getirileri bu 3 portfoy içinde birbirine yakýnmý olacak kontrol edecek.
programý en az 1 sene sonunakadar bu sekýlde kullanarak test ettikten sonra býr sonuç ortaya cýkar ve buna göre hareket edilir.
Veyahutta basar tuþa cýkan hýsselerý alýr gerçek hesabýnýzda denersýnýz. DRZÝM hocam 3 yýldýr programý kullanan birisi olarak saglýklý calýstýgýný söylemekte yinede karar sizlerin tabiki.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri