Yayinlandigi tarih baz alinmali yoksa 2 ay onceden gormus gibi hesap yapar
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
kafa karýþýklýðý her zaman olabilir. çünkü ben hiç program çalýþtýrmamýþtým bu ilk oluyor. bu yüzden sistemi içselleþtirene kadar çalýþmaya devam edebilirim, ama baþlarsam sýkýntý olmaz sanýrým (tabi ALLAH büyük olaylardan korusun) bunu çok uzun süredir fiziki altýn biriktirmemden biliyorum hala da devam ediyorum.
burada en büyük güvencem sizin 2014 yýlý 11. aydan itibaren getirdiðini söylediðiniz yüzde 600 getiri oraný. zira programda bunu yakýn (altýnda) bir oran söylüyor.
Sayýn DRÝZM bey,
Öncelikle size ve diðer forum üyelerine paylaþýmlarýnýz için teþekkür ederim.
Topik baþlangýçta oldukça heyecanlý ve ilginç bir þekilde baþlamýþ iken son yorumlardan sonra sanýrým biraz kafa karýþýklýðý ve soru iþaretleri oluþtu.
Biraz önce ben de 1 aylýk olarak, deneme ve anlama amaçlý, queenstocka üye oldum.
Benim de kafamda tam yerleþtiremediðim ve anlayamadýðým kýsýmlar var.
Mümkünse aklýma geldikçe buradan sormak isterim.
Özellikle sizin portföyünüzü baz alarak þunu sormak istiyorum. (Tecrübenin backtest ten daha kýymetli olduðunu düþünerek)
1- Bilindiði gibi temettü ödemeleri, temettü oranlarý açýklandýktan aylar sonra olabiliyor. Bu arada sistem her 3 ayda bir, bazý hisseleri deðiþtirdiði için bu hisseler satýlmýþ olabiliyor.
Bu durumda temettü ödemesi alamamýþ oluyorsunuz.
Sizin portföyünüzde aldýðýnýz/yada alamadýðýnýz temettü oranlarý/miktarlarý ne kadardýr?
2- Her 3 aydaki bir hisse deðiþiklikleri nasýl oluyor? Soruyu açarsak, 5 hisseli bir portföyde, diyelim 2 hisse ayný kaldý, 3 hisse deðiþti. Bu 3 hisseden gelen parayý toplayýp yeni alacaðýnýz hisseler için 3 e mi bölüyorsunuz, yoksa baþka bir alým stratejisi mi uyguluyorsunuz?
3- Siz sanýrým TV yanýnda baþka kriterlerde uyguladýðýnýzý söylemiþtiniz. Diðer kriterleri çýkardýðýnýzda, sizin portföyünüzdeki hisseler ile sadece TV kriteri ile tarama yaptýðýnýzda hisselerin kaç tanesi uyuþuyor (Örn: 2014 den 2017 ye kadar toplamda 5 hisseden hesaplarsak, yýlda 20 hisseden, toplamda 70 hisseden?). Ek olarak ayný zaman aralýðýnda, yani sizin portföy baþlangýç tarihinizden itibaren, sadece TV kriteri ile getiri ne kadar oluyor?
Þimdilik aklýma gelenler bunlar. Cevaplayabilirseniz memnun olurum. Saygýlarýmla.
Sayýn mabthera ;
öncelikle nickimi doðru yazdýðýnýz, ikinci olarak da bu þekilde düþündüðünüz için tebriklerimi sunarým(gönderinizde belirginleþtirdiðim bölüm).
1- Ben farklý bir formül uygulamak dýþýnda 1. gönderimde ne yazdýysam aynen o þekilde uyguluyorum, bu kurallar içinde temettü tarihlerine dikkat etmek YOK. Eðer elimdeki hisse o dönemde temettü vermiþse kurallar yine belli. kaçýrdýðým temettülerle ilgili bir bilgim yok, ama buna raðmen (eðer kayýp olarak görüyorsanýz) elde ettiðim getiriyi zaten yazmýþtým.
2- Hisse deðiþimi þöyle oluyor : Önce hisselerinizi satýyorsunuz, eklemek istediðiniz yeni paranýz varsa ekleyip toplam paranýzý portföy hisse sayýsýna bölüyor ve PARASAL OLARAK EÞÝT alým yapýyorsunuz. Eðer 2 hisse ayný kaldýysa ki bu sýk karþýlaþacaðýnýz bir durumdur, hisseleri satmýþ gibi toplam naktinizi hesaplayýp porföy hisse adedine bölüyorsunuz ve her hisseden parasal olarak eþit olacak þekilde alým yapýyorsunuz. Bu durumda bazen elinizdeki hisselerin en azýndan bir bölümünü satmanýz ya da ekleme yapmanýz gerekecektir. Önemli olan hisselerin PARASAL OLARAK EÞÝT MÝKTARDA SATIN ALINMASIDIR.
3- Tahmin edeceðiniz gibi, diðer kriterleri çýkardýðýmda zaten sadece TV kalýyor, o zaman da portföylerimiz tamamen uyuþuyor. Eðer 01.01.2014 baþlangýç olarak alýrsak, burada size tarif ettiðim modifiye formül %625 getiri saðlamýþtý.
saygýlarýmla..
Yer Ýmleri