Madem ki konu açýldý yazayým
Ýzmir marþý da mehter marþý da bu toplumun iki deðeridir ve benim için birinin diðerine üstünlüðü yoktur
Fransa da dahi herkes laik cumhuriyete saygý duyarken kimse Napolyon u yada fransua lari biz tanýmýyoruz demez
Derse kendine kufretmis olur çünkü
Tarih tam anlamýyla bir bütündür , orasý süper burasý çok iyi
O tarafýný tanýmam ne o tü kaka ama bu tarafý mükemmel yazmak bile saçma
Marþlar üzerinden kimlik bulma savaþý veren bir topluma dönüþme yolunda ilerliyoruz bu çok acý
Osmanlýyý da dinle cumhuriyeti de
Ama bunlar mesele deðil mesele bu dangalak bakýþ açýsýnýn yarattýðý zaman kaybindan ülkenin ossuruktan tartýþma ortamlarýndan sýyrýlýp üretim yapamamasý
Bir ülkenin enerjisini üretime yönlendirmesini önüne nasýl geçersin
Böyle mal mal tartýþmalarla o enerjiyi sogurarak
Kim sebebiyet veriyor bunlara , elbette ki üretim yapan , satan ülkeler ve onlarýn buradaki mal deðnekleri
Bu adamlar sýrf pazar kavgasý için iki defa dünya savaþý çýkarýp birbirlerini bogazladilar ki bunun birincisinde kavganýn temeli sadece ve sadece bizim paylaþýmýmiz idi
Bu ülkede aþaðýlýk kompleksi icinde kývranýp yabancý marka ayakkabý t-shirt giydiðinde üstüne de iki operaya gidip elinde Kafka taþýyarak kaportasini kurtardýðýný düþünüp kendini bir mok zanneden sýðýr sürüsü ve onlarý kullanan montajcý taseronlar olduðu sürece onlar hep üretir bizde alýrýz
Ara ara da tartisiriz mehter mi Ýzmir mi diye
Mal maldýr , Ýzmir marþý dinlese de mehter dinlese de
Mallýk ayrý bir kavram![]()
aptallýk ayný þeyleri yapýp hep farklý sonuçlar beklemektir ....A. Einstein

Yer Ýmleri