Söylediklerinin temeline katýlýyorum. Yalnýz atladýðýn konu, bu ülkeyi 60 yýldýr ve hala bu iþadamý zihniyeti yönetiyor.
Ýþ adamý olmayan kaçtane milletvekili var bugün hükümet partisinde?
Bu üretimi engelleyen kanunlarý çýkaranlar kimler? Bunlar elbette.
Mesela, saman ithal ettirenlar, mesela tarlasýný ekmeme karþýlýðýnda para teklif eden yönetmelikleri üretenler.
"Analiz yapma karþýlýðnda sana para vereceðim" deseler burada kim yazar, grafik atar?
Bir esnaf/ticaret erbabý olarak anlatayým. 100 bin TL lik mal satýyorsunuz. Üretmiþsiniz, emek vermiþsiniz. Fakat müþteri paranýzý tam 2,5 ay sonra ödüyor.
Abartý deðil, piyasada vadeler 60-75 gün. Ama devlet faturayý kestiðin anda senden vergi/stopaj istiyor.
Nasýl ödeyeyim ben 18000 TL stopajý? Daha paramý alamamýþým!!
Cebine para girmemiþ adamdan, peþin peþin vergi istemek, üretim isteyen hükümetin politikasý olabilirmi? O hükümetin samimiyetine inanýlýrmý?
Paramý tahsil edemeden vergi ödeyeceksem ben nasýl üretim yapayým?
Genelde maaþlý çalýþýlýnca bu durumlar bilinmiyor elbette. Hayatýn gerçekleri bambaþka
Tabi burada benim üretim özürlü taþeron mal deðneði dediklerim baþkalarý , tahmin edebileceðiniz sülaleler
Yoksa sizin gibi küçük yada orta ölçekli üreticiler için elbette yazmadým
Devletin asýl teþviði sizin bahsettiðiniz tarz yerlere yapmasý lazým
Fransa ciftisini korumak için , orta ölçekli sanayi üreticisini korumak için icabýnda Sovyet Rusya yi aratan yasalar koruma tedbirleri cazip olanaklar sunuyor
Cok önemli noktalara deginmissiniz
aptallýk ayný þeyleri yapýp hep farklý sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Kapitalist emperyal anlayýþ budur
Adam kendi ülkesinde ciftcisini peynircisini ve benzeri korurken
Senin ulkene gelip kendine bir mal deðneði bulup ortak edinip , senin köylünün ürettiði peyniri , senin köylünün ekip biçtiði lahanayý , onu bunu
Senin ulkende sana satýyor
Komik deðil mi , traji komik ama gerçek
Þimdi o mal deðneði gitsin bakalým Fransa ya da , Fransýz üreticinin malýný yine Fransýz halkýna satýp aradaki kar payýný indiragandi yapsýn
Yaptýrýrlar mý adama , aklýnýn ucundan geçirmez
Niye ama global küresel topitop ekonomi vardý hani , serbest piyasa küresel dünya falan di hani
Yersen lokantaaaa![]()
aptallýk ayný þeyleri yapýp hep farklý sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Bizi batýran banka komisyonlarý, al sat yapalým derken bankanýn aldýðý komisyon yüzünden zarar ediyoruz. Zaten parayý götürenler de bankalar. Zaten borsa çok oynak, herkes zararda.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri