Dolarda
Önümüzdeki 2-3 hafta içinde 3,51 seviyelerine doðru bir dengelenme bekliyorum
aptallýk ayný þeyleri yapýp hep farklý sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Dolarda
Önümüzdeki 2-3 hafta içinde 3,51 seviyelerine doðru bir dengelenme bekliyorum
Bakýyorum da forumda temettuculuk , uzun vade yatirim , sürekli hisse almak tarzýnda virütik topicler çoðalmýþ
Aman HAAAAAA
PARA PÝYASALARINDA , uzun vadeli yatýrým , temettü yatirimciligi gibi kavramlar piyasanýn küçük yatýrýmcýya bedavadan mal tasitmak için kullandýðý ufak tefek yem yada uzattýðý havuctan ibarettir
Tüm dünya piyasalarinda esas kar trend yakalamakla yapýlýr
Trendi yakalayamayan adamýn bana göre borsada iþi yoktur ve olmamalýdýr
Ancak çok az kiþi trend yakalayabilir borsada
O yüzden de çok az kiþi kazanýr
Temettü yada uzun vadeli yatýrýmcý olma gazýyla piyasaya giren , sürekli alým yapanlarin sonunun genelde husran olmasinin temel sebebi iþte tam olarak budur
Bu vatandaþlar trend yakalayamadiklari için kendilerini bilanço okumaya , temel analiz yapmaya ve temettü verimliliði yakalamaya adarlar
Bu yukarýdaki tüm adanmisliklari yüzde yüz mükemmel bir þekilde doðru yapabildiklerini varsaysak bile ( ki bu hayal ötesi ütopik bir varsayým olur da hadi varsayiverelim )
Aldýklarý kar , tüm bu beyin mastürbasyonunu yapmadan alabildikleri bir dairenin zaman içerisinde yaptýðý prim kadar etmeyecektir
Herkes borsayý teknik analizi trend yakalamasýný beceremez , becermek zorunda da deðildir ve bunun bir gereði de yoktur
Söz gelimi ben de açýk kalp ameliyatý yapamam
O HALDE BECEREMEDÝGÝN ALANDA KENDÝNÝ TEMETTÜ YATÝRÝMCÝSÝYÝM , UZUN VADECÝYÝM SEKLÝNDE KANDÝRÝP PALANÝN ORTA VE UZUN VADEDE ÜTTÜÐÜ KENDÝNÝ YATÝRÝMCÝ SANAN SAZAN KUMESÝNÝN BÝR ELEMANÝ YAPMAKTANSA HÝC BULASMA DAHA ÝYÝ
BÝLMÝYORSAN BULASMA KARDESÝM , TEMETTU UZUN VADE FALAN DÝYEREK KENDÝNÝ KANDÝRMA
SADECE USTURUPLU UTULURSUN AMA UTULURSUN.
PARA PÝYASALARINDA TREND YAKALAYAMAYAN ADAMA EKMEK YOKTUR
DÝYE DUSUNUYORUM
NOKTA
Sn Viper sizi ilgiyle takip ediyorum, yazýldýklarýnýz gerçekten kayde deðer
Emeklerinize ve kaleminize saðlýk kolay gelsin, Selam olsun
Son düzenleme : Fýght clup; 07-10-2017 saat: 18:15.
Ýþte ilk diþli bu vize diþlisi olacak gibi
Þimdi konsolosluk çalýþanýnin günde üç öðün Maklube yedigi ortaya çýktý diye ABD niye cellallendi ki![]()
Demek ki ya patates yada yumurta ABD den gelmiþ herhalde
Pensilvanya nin patatesi organikmis![]()
Öncelikle þunu iyi idrak etmek lazým
Eðer bir ülke 50 senedir yurt disinin mal degnekligini yapan üretim özürlü hamsolar vasýtasýyla idare edildiyse
Ve artýk bunun sonuna gelindiyse
Kimse o ülkeye , madem öyle üret o zaman
E bizim pazarimizdan da bir miktar alýrsýn sorun deðil , paþa paþa geçinir gideriz bu dünya hepimize yeter demez
Sonuna kadar mücadele eder ve direnir ellerinden geleni ardýna koymazlar
Bu üretim özürlü hamsolar guruhunu boþuna her köþe basina koymadi o herifler
Onlar için en önemli þey pazardýr
Ve en tehlikeli þey o pazardan üretim yapýp pay sahibi olma gayretine giren tüketici bir ülkedir
Pazarýn tüketici üyesi , üretici olma yönünde ilerlemeye baþlarsa üretici ülkeler resmi yollardan bunu memnuniyet verici bulduklarýný söyleseler dahi ( ki bunu söyleyen falan da yok , ama de ki resmi aðýzdan dediler )
Gayriresmi yollardan o ülkeyi bu sevdadan vazgeçirmek için her yolu denerler
Günümüzde bunun en moda olan iki sekli vardýr
1) EKONOMÝ
2) TEROR
uðraþtýklarý ülkenin direncine göre bunlardan birini yada her ikisini birden kullanmaya çalýþýrlar
Bizde her ikisini de kullanmaya çalýþtýlar ve uzulerek söylemek gerekirse geçmiþte sürekli baþarýlý oldular
Þu anda tüm üretim özürlü taþeron hamsolarini , Ýslami yada etnik motifli olarak dizayn ettikleri tüm terör örgütlerini , ekonomik açýdan tüm köþeye sýkýþtýrma taktiklerini kullanmalarýna raðmen önce ülkeyi stop ettirip ardýndan da U dönüþü ile istedikleri yöne sokamadilar sadece ve sadece ancak zaman kazanabiliyorlar
Hal böyleyken bu tarz manevralarin gelmesi doðal çok daha fazlasý da gelebilir
Bu noktada baskýyý arttýrmaya çalýþýrken her atlatilan badire sonucunda istediklerini yapmanýn iki kat daha zorlastiginin ve bunun ülkeyi daha da ivmelendirdiginin de farkýndalar
Ancak en azýndan zaman kazanmak için bu didismeyi yapmak zorundalar ve buna mecburlar
YÝLLARCA MAL DEGNEKLERÝ VASITASIYLA TUKETÝM TOPLUMU OLMAYA MECBUR BÝRAKÝLMÝS BÝR TOPLUMUN URETÝM TOPLUMU OLMAYA GECMESÝNÝN COK SANCÝLÝ VE AGÝR BEDELLER DOGURACAK BÝR EYLEM OLDUGU MUHAKKAK
AMA BU TOPLUM DOGRU SECÝMÝNÝ COKTAN YAPTÝ
Yarýn palanýn elindeki malý ucuza kapatýp ortalýk sakinleþince itelemek büyük keyif olacak. Süzme palanýn malý da kýlçýksýz ne de güzel yenir þimdi
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Aynen öyle...50 yýldýr bu ülkeyi yöneten saðcý iktidarlar (74 teki 1 sene 99da da 2 sene Ecevitin koalisyonla geliþi hariç), Abd ye ikinci üssü veren, tezkere geçirip ülkemize 80,000 Abd askeri gelsin diye çýrpýnanlar vasýtasýyla idare edildi ve hala edilmekteyse
Son 15 yýlda samaný bile ithal eder hale geldiðimizi, çiftçiye ekim yapmamasý þartýyla para ödenir olduðunu ve ekmeyip ithal etmenin teþvik edildiðini
istedikleri 2. üssüde (malatya kürecik radar üssü) nü Abd ye vererek, düþünülenin aksine, tamda onlarýn dümen suyundan giderek
Sonuçta daha dün "Eyy Putiinnn" diyenlerin Moskovaya gidip Putinin elini öptüklerini ve ayný þeyi yarýn Trumpa da yapacaklarýnýn aþikar olduðunu, baþka bir kapasitelerinin olmadýðýný ve daha defalarca.."bizi kandýrdýlar" diye baðýracaklarýný tahmin etmeliyiz.
O yüzden ne yapacaksýn.....Vereceksin Mehteriii)
Ceddin dedeeeen, neslin babaaaan..!!!
kolay gelsin,
burda biþeyi öðrendim,
asla topic sahibi ile topiðinde siyasý sosyal ve ekonomik tartýþmaya girme
ille tartýþmak istiyorsan cafe topiði var orda herkes fikrini söylüyor (kural yok gibi)
topicten biþey alabiliyorsan al alamýyorsan baþka topicleri tara..
bunu sadece burasý için demiyorum istisna olabilir ama çoðu yerde böyle mesela gentelman topiðinde argo konuþmak bilr uyarý sebebi, hepimize iþlemlerinde baþarýlar dilerim.
kimse yazdýklarýma aldýrmasýn hiç bir mantýký yok
yatýrým tavsiyesi deðildir olmasýda beklenemez
Yer Ýmleri