Eğer teknik analiz yapıyorum diyorsan

Eğri yada doğru isabetli yada isabetsiz hiç farketmez ilk etapta ama teknik analiz yapıyorum diyorsan

Kullandığın her gostergenin ne demek olduğunu bilmen lazım çünkü eğer bilirsen bunların bir çoğunu kullanmazsin zaten

Örnek

Adam grafinin altına üstüne atıyor a.k

Rsi var momentum var skolastik var , var oğlu var

Gorsen sanki nasa uzay dairesi mekik fırlatma üssü zannedersin

Sor bi bakalım , nedir lan bu RSİ diye bilmez

La oğlum bilmediğin şeyin kaçı kestigine ne bakiyon lan

Ben iddia ediyorum , gösterge panelinde RSİ olan ve kendini trader zanneden uyurgezerlerin yüzde 90 ı , rsi in ne olduğunu neleri baz alarak nasıl hesaplandigini bilse anında onu panelden atar ama bilmiyor ki

Hâlbuki gir Google bak formülüne ama hiç aklına gelmemis ki adamın

Önce kullanilan gostergenin ne olduğunu bilmek lazım

Bu iş arabanın mekaniğini bilmeden araba kullanmaya benzemez para konuluyor ortaya ve sen o eğrinin alt çizgiyi kesip kesmemesine göre para kazanmayı umuyorsun o eğrinin nasıl çizildiğini bilmek zorundasin

bunu bilmek para kazanmak için yeter şart değildir elbette ama gerek şarttır diye düşünüyorum

En basitinden O eğrilerin neye göre nasıl çizildiğini bilmezsen eğer ( ki bunlar öyle zor formüllere sahip değiller uyduruk kıytırık formüller , yani buradaki momentum ile fizikteki momentum arasında mantalite ve anlasilabilirlik açısından zerre benzerlik yok ) senede göre optimizasyon yap diyen bir salozun peşinden gidip hasbelkader aldığın puanı masada birakmazsin.

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein