kapanýþta msci ý hemen hemen ayný kurdan 150 puan vermiþler bu da gap tahminimi artý 300-500 e çektirir
kapanýþta msci ý hemen hemen ayný kurdan 150 puan vermiþler bu da gap tahminimi artý 300-500 e çektirir
Merkezin kararýný beklerken
Londra daki saat kulesini aðlama duvarý yaparlar bugün yine
Ama ama faiz ama , ama ya kur giderse ama
Ama ama mamaaaaaaa![]()
Saat kulesi yok mu hiç , hemen arka fona resmini koyun ve bir *** fon yöneticisine baglanin çabuk
imdaattt ühüüü![]()
aptallýk ayný þeyleri yapýp hep farklý sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Ne oldu ?
Buldular mi bi saat kulesi![]()
Baðlayýn bana Londra yi baðlayýn faizzzzzz
Saat kulesi yok mu onun da resmini koyun belki faiz artar döviz düþer
O da olmadý times nehrine maya calalim![]()
Türkiye büyümesini sürdürdüðü sürece sorun yok
Sonraki iþ büyümenin esas yüzdesinin hizmet sektöründen ÜRETÝME ve ÝHRACATA kaydýrýlmasý olacaktýr
Cezbedici olmayan faiz oranlarý ve ithalatý cezbedmeyen kur seviyesi bunun için OLMAZSA OLMAZ olandýr
Herhangi geliþmiþ bir ülkede Merkezin baðýmsýzlýðýndan bahsetmek mümkün deðildir
Hepsi devletin ekonomi politikasina göre kendini ayarlar ve bu politika doðrultusunda elindeki araçlarý kullanma þeklinde özgürdür
Yani özgürlükleri DEVLETÝN EKONOMÝ POLÝTÝKASÝ DOGRULTUSUNDA MANEVRA YAPMA KABÝLÝYETÝ VE CESÝTLÝLÝGÝNDEN ÝBARETTÝR SADECE![]()
Az geliþmiþ ülkelerde ise mal deðneði hamsolar genelde dingilterenin mal degnekligini yaptýklarýndan , sürekli saat kulesi resmi önünde bir hedge fon pic fon çalýþanýna baðlanýp oradan gelecek olan yorumlarin ekonomi yonetimini etkilemesinden medet umar
Eðer mal deðneði merkez bankasýna baðýmsýz deðil diyorsa aslýnda merkezin , kendisinin mal degnekligini yaptýðý ülkeden baðýmsýz hareket etmesinin vizildanmasini yapýyordur
Þu anda faiz noktasýnda sürdürülen kararlýlýk çok doðru
Dövizin ürkütücü olmasý da çok doðru
Bu ikisindeki kararlýlýk sürdüðü sürece ister istemez otomatikman büyümenin rengi üretime ve ihracata kayar
Enflasyonun kalýcý düþmesi için URETÝM SARTTÝR
URETÝMÝN OLABÝLMESÝ ÝCÝN URETMENÝN CAZÝP OLMASÝ GEREKÝR
BUNUN OLABÝLMESÝ ÝCÝN FAÝZLERÝN CAZÝP OLMAKTAN CÝKMASÝ VE KURUN ÝTHALATÝ CAZÝP KÝLMAYACAK SEVÝYELERDE YANÝ YUKSEK OLMASÝ GEREKÝR
Son düzenleme : viper; 15-12-2017 saat: 19:55.
Yüksek faiz mi enflasyonu doðurur
Yoksa
Yüksek enflasyon mu yüksek faiz seviyelerine yol açar
Tartýþmasý tamamiyle HEDEF SAPTÝRMA VE GERCEGÝ GÝZLEMEKTEN ÝBARETTÝR
Enflasyonun kalýcý olarak düþük seyretmesinin tek þartý o ülkenin ÝTHALATA DAYALÝ OLMAYAN (YADA MÝNÝMAL OLCEKTE DAYALÝ OLAN) ÝHRACAT YAPMASÝDÝR
BU DA ESÝTTÝR URETÝM
URETÝM KELÝMESÝNÝ BUNDAN SONRA SUREKLÝ DUYMAYA BASLAYACAKSÝNÝZ
SU AKAR YOLUNU BULUR ...
Þimdi adama sorarlar arkadaþ sen 15 yýldýr ulkeyi yonetiyon samaný ithal ediyon. Uretmek yeni mi aklýna geldi.
Dövizin yukselmekten baska çaresi yok paþamýz yuksek kura kulp takir sanki hokumet politikasý gibi. Yahu bol para dönemi bitti. Satýlacak bir sey de kalmadý. Yoksa uretim falan bunlar size aþar. Siz beton avm beton konut uret. Uretimden anlayacagýnýz konut uretmek.
O devirde bitti. Velhasýl kelam. Allak akýl fikir versin.
Birincisi bu ülkede montajcý taþeron mal deðneði bir kýsým sermaye daha önce de yazdýðým gibi 60 yýldýr üretim ayaðýndan montaj yapýp tesvikleri de finansal katakullilerden paradan para kazanmak için kullandý
15 yýldýr demiyorum bak 60 yýldýr diyorum
Bunlarýn dedeleri de böyleydi yani
Ýkincisi bir ülkede üretim yapmak özel sektörün görevidir ama bizde hepsi saat kulesinin mal deðneði olduðu için bu görev sanki devletin mis gibi algýlanýr
Üçüncüsü , bu üretim lafýný duyunca huzursuz baðýrsak sendromuna giren saat kulesi taseronu mal degnegi dýþtan batýlý özentisi gözüküp özde tam bir hamþo olan montajcilar üretimden sarýmsak görmüþ vampir gibi kaçtýklarý için inþaat sektörü , katma deðerli arge ye dayanan URETÝM e geçiþ döneminde ülkeye nefes aldýrdý ve zaman kazandýrdý
Ama tabi bu süreçte para , hamsolarin kasasýnda vadelide beklemediginden , onlar için üzücü bir sonuctu bu
Dördüncüsü
bu anlayýþýn sonucu olarak URETÝM lafýný duyar duymaz siyasi lakirdilar eþliðinde yýrtýk dondan çýkarmýþ gibi çýkan 47 kromozomlular türedi
Allah akýl fikir verirken 47 inci kromozomu gercek sahibinde saklý tutsun
Amin
Son düzenleme : viper; 16-12-2017 saat: 00:19.
Minik bir deney yapabilseydik
Mesela Almanya ciddi bir üretim üssü öyle deðil mi
Þimdi bu saat kulesi severlerden bir grubu Almanya ya gonderseydik
Bunlarda faize þööööyle bir abansaydi
Ardýndan da Euro/dolar paritesinde Euro'ya iyice bir omuz verip babalar gibi degerlendirselerdi de bir gorseydik o koca üretim üssü Almanya nin üretim üssü sýfatý iki senede nasýl *** olurdu
Harbiden de mükemmel bir deney olurdu da denettirirler mi ki adama ???
Oranýn merkez bankasý baðýmsýz olsaydý kesin deneyebilirdik![]()
Küresel topitop ve de lolipop ekonomi deneyi yapmaya geldik , ustelikte yanýmýzda fýrýndan yeni çýkmýþ momentum fon , quantum fon , hedge fon ve de *** fon eþliðinde sýcak para da getirdik
Bak bak o kadar sýcak ki para el degmiyor sakýn dokunma o paraya
Biz o parayla DAX ta da ucundan accik çarpýp gidicez hani deney amaçlý yaaaani derdik
onlar da biz bagimsiziz buyrun deneyin lafýmý olur derlerdi![]()
Ardýndan da sonuçlarý basýnla paylasirdik
OPEN SOCIETY HESAAAABÝ KESE KAGÝDÝ
Ne janjanli olurdu ama![]()
Son düzenleme : viper; 16-12-2017 saat: 01:07.
Yer Ýmleri