Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
sn. mohikan,

kur ve enflasyon arasinda sabit, pozitif korelasyon asla saptanamamistir ! bu sebeple burada sarmal yoktur

sarmal olmasi icin faizi de dahil etmek gerekiyor ki buna zorlaniyor MB ?

ayrica

kur ile faiz arasindaki iliski icin negatif korelasyon bağıntısı zayıftır ! evet ateşini söndürme ifadesi doğrudur, ama bu kısa vadeli bir ilişkidir. uzun vadeli planda talebi olan bir meta icin cozum sozkonusu degildir !!

kur dengesini kendi bulmalidir, kur'un yukari gitmesi ekonomi icin olumsuz degildir ! petrol ve turevleri konusundaki girdiler disindaki hicbir girdi alternatifsiz degildir.

bu durumda faizi surekli yukseltmek orta ve uzun vadede hem daha yuksek kur hem de daha yuksek faiz demek olacaktir. bu da enflasyonu tetikler !

kur'a baski kuracagiz ve finans cevrelerini memnun edecegiz diye, iç ekonomi dinamigine darbe vurmak asil büyük problemdir !?

Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
Çok geç kalındı zaten faiz artışı için bu saatten sonra artırmanın mantıgi yok..Dolar 3.8 iken bu hamleler gelmeliydi..Ben faizin artmasını ülkenin zararına görmüyordum tabiki 3.8ken..dezenflasyon gerek bunun içinde üretim..bukadar basit.

Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.