Görünüm deðerlendirmeye seyrek modda devam...
Görünüm deðerlendirmeye seyrek modda devam...
Teknik görünümde bir sorun gözükmüyor
Henüz kabilenin California ya vardigina yönelik bir emare yok
Referandumun sonucu piyasanýn gidiþatý baðlamýnda kesinlikle belirleyici olmayacak sadece öyle algýlanmasý istenecek o kadar
Ben California ya kadar yuzemedim hocam..
Köpek balýðý çýktý karþýma ve beni yuttu.😂 þu an onun midesindeyim.
Nasip bu kadarmýþ.. +%10
Kabileden ayrýlmanýn cezasi
Sent from my HTC Desire 816 using hisse.net mobile app
Boþver
Ben de eskiden borsanýn iþinin bittiðini gördüðümde short açma yanlisiydim
Ama artýk vadelide iþlem yapmak yerine fiziki dolar almayý daha makul buluyorum
Bu noktada dolar almanin hainlik olduðu görüþüne kesinlikle katýlmýyorum
Çünkü dolara alternatif olarak gram altýn var ki onun fiyati da birebir USD/ TL kuru ile alakalý
sadece ons ile deðil
Bu baðlamda etik olarak dolar almak neyse gram altýn almak da odur bence , ki ben dolarý tercih ederim çünkü bir de onsa kafa yormak istemem
Uzun lafýn kýsasý kabile soluk benizlilerden dolarý alýp dönüþe geçtiðinde yarý yolda karþýlaþma olasýlýðýmýz yüksek
Ancak burada þöyle bir durumla karþýlaþma olasýlýðý da var
Nasil ki borsa USD bazlý dip üstüne dip yaparken hisse fiyatlarý insanlarýn beklediði yere kadar düþmedi ( örneðin benim dolar bazlý 2,8 cent bist30 maliyetle aldýðým senetler , bist30 2.35 cent seviyelerine düþtüðünde de ayný fiyatlarda idi . Açýkçasý TL bazlý gevþemenin yüzde 5-10 arasý daha fazla olmasýný beklerdim ama olmadý )
Ayný þekilde bist30 un fiþinin çekilme zamaný geldiðinde de dolarýn çok asagilarda olmasýný beklemem
Zamanla göreceðiz artýk
Mesele þu ki olaný önceden tahmin etmeye çalýþmak yerine olduðunda idrak edebilmek yeterlidir piyasa da
Hepimiz falcýlýk peþinde koþarken gercekleseni görememe sorunsalý yaþýyoruz çoðu zaman
Son düzenleme : viper; 24-02-2017 saat: 00:26.
Þimdi þunu sorayým
Uzun zamandýr teknik bir problem gormedigim için takas grafiðini incelemiyordum gece bir bakayým dedim , yerli takasý trajik bir þekilde 35.3 seviyelerine doðru gevþemiþ
Bunun 35.5 hatta 35.8 altýna gerilemesi yabancýlarýn takastaki sýkýþmayý alarak kýrmasý demektir ki bunun için elbette malini satacak yerli bulmus olmalarý gerekir
Bu böyle olabileceði gibi bir zamanlar TEB in yaptýðý gibi yabancý kotasyonundan çekilen bir kurum olduysa da olabilir
Sorum þu
Son bir kaç aydýr yabancý kotasyonundan çýkan bir kurum oldu mu
Eðer öyle olduysa cizgilerimi revize edeceðim de![]()
aptallýk ayný þeyleri yapýp hep farklý sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Son düzenleme : viper; 24-02-2017 saat: 09:43.
Kimseden bir cevap gelmediðine göre sanýrým yabancý kotasyonundan çekilen bir kurum falan yok
O zaman bunun anlamý yabancý takasý 6 yýllýk direnç çizgisini kýrmýþ demek oluyor açýmdan
Bundan sonra bist de her türlü ufak düzeltme orta düzeltme yada þiddetli düzeltme yapma hakký saklý kalmak kaydýyla para çýkýþý gorulunceye kadar nemos problemos tur bana göre
Ýþler deðiþik bir þekil semale burunmeye baþladý
Yabancý takas 6 yýllýk sýkýþmayý yukarý kýrdý
Bunun sonu güzeldir
Þu kabileme kýrk defa dedim tiiiiiviiiii deki hamsolarin felaket tellalligina bakmayýn diye
Yok yok yok
Hep ayný hep ayný
Yerli gelmiþ yerli gidecekler illa ki
Sonra da elin soluk benizlisi bizi neden utuyor
Utmesin de ne yapsýn adam ...
hayýrlý olsun
Yer Ýmleri