***DIRIT*** DRTEKS DRL TEKSTL SANAY VE TCARET A..( zel Durum Aklamas (Genel)
***DIRIT*** DRTEKS DRL TEKSTL SANAY VE TCARET A..( zel Durum Aklamas (Genel) )
lgili irketler []
lgili Fonlar []
Trke
zel Durum Aklamas (Genel)
Yaplan Aklama Gncelleme mi?
Hayr (No)
Yaplan Aklama Dzeltme mi?
Hayr (No)
Konuya likin Daha nce Yaplan Aklamann Tarihi
17.07.2019
Yaplan Aklama Ertelenmi Bir Aklama m?
Hayr (No)
Bildirim erii
Aklamalar
irketimiz Ynetim Kurulu 17.06.2019 tarihinde, irketimizin finansal yapsnn glendirilmesi amacyla Bedelli Sermaye Artrm karar almtr. irket Ynetim Kurulu'nun yapm olduu deerlendirmeler sonucunda son
dnemlerde hisse senedinin piyasalarnda yaanan olumlu gelimeler sebebi ile irketimiz finansman ihtiyacnn daha
makul seviyede karlanmasn teminen Ynetim Kurulumuz, aada belirtilen hususlar karar altna almtr:
• Ynetim Kurulu'nun 17.06.2019 tarihli nominal deerin altnda Bedelli Sermaye Artrm kararnn iptal edilmesine,
• irket'in 50.000.000. (ellimilyon) Trk Liras kaytl sermaye tavan ierisinde, 10.650.000 (onmilyonaltyzellibin) Trk Liras olan karlm sermayesinin %100 (yzde yz) orannda tamam nakden
karlanmak suretiyle 21.300.000 (yirmibirmilyonyzbin) Trk Liras'na kartlmasna,
• Pay sahiplerimizin yeni pay almak haklarnn kstlanmamasna ve yeni pay alma haklarnn 1,00 (bir) Trk Liras nominal bedel zerinden kullandrlmasna,
• Pay sahiplerimizin sermaye artrmna katlmalar iin, yeni pay alma hakk kullanm sresinin 15 (onbe) gn olarak belirlenmesine, bu srenin son gnnn resmi tatile rastlamas halinde yeni pay alma hakk kullanm sresinin,
izleyen i gn akam sona ermesine,
• Yeni pay alma haklarnn kullanlmasndan sonra kalan paylarn 2 (iki) i gn sreyle Borsa stanbul A..'de nominal bedelin altnda olmamak kaydyla halka arz edilmesine, 2 (iki) i gnlk srenin balang ve biti tarihlerinin
Tasarruf Sahiplerine Sat Duyurusunda ilan edilmesine,
• Sermaye artrm nedeniyle irket ortaklarna Sermaye Piyasas Kurulu'nun kaydiletirme ile ilgili dzenlemeleri ve Merkezi Kayt Kurulu A..'nin Genel Mektuplar erevesinde kaydi pay olarak datlmasna ve yeni
pay alma haklarnn kaydiletirme sistemi esaslar erevesinde kullandrlmasna,
• Paylarn ihrac iin hazrlanacak izahnamenin onaylanmas amacyla Sermaye Piyasas Kurulu'nun Pay Teblii (VII – 128.1) kapsamnda gerekli bilgi ve belgelerin hazrlanarak Sermaye Piyasas Kurulu'na mracaat edilmesine,
• Sermaye artrm ilemlerinin gerekletirilmesi amacyla gerekli bavurularn yaplmas, izinlerin alnmas ve ilemlerin ifa ve ikmali iin Sermaye Piyasas Kurulu, Borsa stanbul A.., Merkezi Kayt Kuruluu A.. ve stanbul Takas
ve Saklama Bankas A.. ile dier tm merciler nezdinde gerekli her trl ilemin yaplmas iin irket Ynetiminin
yetkili ve grevli klnmasna,
Oy birlii ile karar verilmitir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/787982
BIST
(19/09/2019 - 18:06:19)
----------------------------------
Asla yatrm tavsiyesi deildir.
Yer mleri