Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 4/22 lklk ... 2345614 ... SonSon
Arama sonucu : 170 madde; 25 - 32 aras.

Konu: Holografik Evren

4000 sene ncesi Smerlerden Enuma Eli,
    ilgintir,
    ierisinden bir ok mit karmtr ...

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    11 BOYUT
    Gnderi
    20,946
    Evrenin Bir Sanal Gereklik Olabileceinin 10 Kant
    ziksel Gerekilik ierisinde yaadmz ve gzlerimizle deneyimleyebildiimiz gerekliin tek bana ve mutlak bir ekilde var olduunu savunan grtr. Birok insan bu konu hakknda hibir pheye dahi sahip deildir ve bu dnyann tek gereklik olduunu kabul eder. Fakat fiziksel gerekilik gr uzun bir sredir baz kart argmanlara cevap verememekte. Getiimiz yzylda fizik dnyasn alt st eden paradokslar bugn hala geerliliklerini korumakta ve fiziksel gerekilik grn rtmeye devam etmektedir. Anlalyor ki cisim teorisiyle ve sper simetri ile bir yere varamayacaz.

Fiziksel gerekiliin aksine, kuantum teorisinin beraberinde getirdii prensipler geerliliini korumakta. Fakat fiziksel gerekilie gre, havada dolaan, akarak bir olabilen ve ardndan tek bir noktada var olan kuantum fiziksellii imkansz bir ey, bu maddeler hayali olmal. Bu nedenle tarihte ilk kez, fiziksel gerekilie gre teorik olarak var olamayan maddeler baarl bir ekilde fiziksel gerekiliin var olduunu iddia ettii gereklii tahmin edebilmekte. Kuantumlardan bahsediyorum. Fakat hayali bir ey gereklii nasl ngrebilir?

Buraya kadar sorduumuz sorular fiziksel gerekilii benimsemi bir kiinin soraca sorulard. Dier taraftan, bir de kuantum gerekliini deerlendirmemiz gerekir. Kuantum gereklii, fiziksel gerekliin tam tersidir (gerek olan kuantum dnyasdr ve fiziksel dnya kuantum gereklii tarafndan yaratlm bir sanal gerekliktir). Kuantum mekanii, fiziksel mekanii tahmin edebilmektedir nk nihayetinde fiziksel mekanii oluturan e kuantum mekaniidir. Bu nedenle, 'kuantum gereklii varolamaz' diyen bir fiziki ya gerei grmek istemiyordur ya da grd gerei syleyebilecek cesarete sahip deildir.

Kuantum gereklii deyince aklnza Matrix filmindeki durum gelmesin nk bu filmde bizim dnyamz oluturan dier dnya da fizikseldir. Ayn ekilde, insanlar var olmadan ok daha nce bu sanal gereklik varolduundan dolay, sanal dnyann insan beyninden kaynakland da iddia edilemez. Fiziksel gereklie gre kuantum dnyas var olamaz; kuantum gerekliine gre fiziksel gereklik var olamaz ve eer var oluyorsa, bu mutlaka bir sanal gereklik olmal. Peki nasl? te birka neden

KONU UZUN DEVAMINI AAIDAN BAKABLRSNZ.
    https://onedio.com/haber/evrenin-bir...-kaniti-414541

3. refaba bey guzel paylamlarnz var teekkrler
    yalnz bilim adamlar da yanlabilir
    nitekim sizin onedio eklentisini anca 7. deneyde ksa alntdan kan sonu yani bilimcilerin varsaym
    altta ksa aklama da ,
    burada foton kendine uygun yarktan gemekte, yani yark karar verici, foton deil,
    tum mesele alman bilimadamlarnn ata-erkil yetiip ona gre dnsel yapda olmalar mevzuundan kaynaklanlmakta, iinde yeerdiin kulturun bir alt rnsn, bilimcide olsan, nyarglarn var.

"llk panelin zerinde bulunan yarklardan fotonlar teker teker dier tarafa gndermeyi denediler. lk foton gnderildiinde tpk bir parack gibi davranm ve arkadaki panelin zerinde tahmin edilen bir noktaya dmt. Dier fotonlarda tek tek gnderildikten sonra, arkadaki panelde yine bir giriim rnts olumutu. Bu deney zamandan tamamen bamszdr; yani her yl tek bir foton dahi gnderilse, ayn sonu elde edilecek. Bir foton kendisinden nce gnderilen fotonun panel zerinde nerede dtn bilemez, deil mi? O halde bu giriim rnts nasl oluuyordu? Bunu anlamak iin zerinde yarklar bulunan panel ile arkada kalan panelin arasna bir dedektr yerletirildi. Bir foton iki yarktan ayn anda geemez, mutlaka birini tercih etmesi gerekiyor."

dorusu, bir yarktan ayn anda iki foton geemez olmalyd, gafletlli alaman bilimciler, gene yanldnz :-)

4. k hz teorik bir hzdr
    k yani fotonda dahil
    hatta alttaki elemanda buna eriemez

https://tr.wikipedia.org/wiki/N%C3%B6trino

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    11 BOYUT
    Gnderi
    20,946
    Fizikilerden arpc Aklama: Holografik Evren lkesini Destekleyen Kantlar Bulundu!

Holografik evren ilkesi, bilim dnyasnn en nemli ilgi alanlarndan biri. Popler bilim mecralarnda da sk sk yer bulan bu konuyla ilgili yepyeni bir aratrma yaynland.
    Physical Review Letters'da yaynlanan aratrmada, holografik evren fikrinin standart kozmolojik modelle kyaslanmasyla ilgili sonular yaynland.
    Aratrmaclar, holografik evren teorisinin de kendi iinde tutarl olduuna dair ciddi kantlar elde ettiklerini duyurdu.
    Evrenin hologram olmas, etrafnzda grdnz ve deneyimlediiniz her eyin aslnda var olmad anlamna gelmiyor.

Holografik ilke yalnzca 3 boyutlu evrendeki tm bilginin, 2 boyutlu bir yzeye kodlanm olabileceini ngryor

Yani normal hologramlardan tek fark, bu sefer hologram ierisine tm evrenin kodlanm olmas.

Aratrmaclar bu ilkeyi test edebilmek iin Avrupa Uzay Ajans'nn Planck Uzay Gzlemevi tarafndan hazrlanm olan, evrenin ilk zamanlarna dair modellemeleri kulland.

Bu modeller bir takm testlerden geirildi ve byk bir ksmnn holografik evren ilkesiyle uyutuu grld.

Yine de test sonular, gnmzde geerli olan standart evren modeliyle elde edilen sonularn baar oranna kyasla bir tk geride kalyor. Standart evren modeli, evrenin karanlk enerji, karanlk madde ve kk bir miktar da grlr maddeden olutuunu sylyor.

Aratrmaclar konuyla ilgili Einstein'n teorilerine de deinmiler.

Aklamalarnda "Einstein'in genel grelilik teorisi byk lekte evrendeki neredeyse her eyi iyi biimde aklyor; fakat i kuantum seviyesindeki mekanizmalara geldiinde sarslmaya balyor. Bilim insanlar olarak yllardr Einstein'n ktle ekim teorisi ile kuantum teorisini birletirmeye alyoruz. Bazlarmz holografik evren modelinin bunu baarabileceini dnyor. Aratrmamz da umuyoruz ki bu konuda nemli bir adm atlmasn salayacak." diyorlar.

Peki bunlar evrenimizin hologram olduu anlamna m geliyor?

Genel kannn aksine hayr. Kantlar sunulan ey, holografik ilkenin, evrenin olmas gereken baz zelliklerini tanmlama konusunda baarl sonulara ulaabildii. Bu durum da standart evren modeli ile elimediini, aksine onla birbirini tamamladklar anlamna geliyor.

Yani aslnda holografik evren ilkesinin doru sonular vermesi, standart evren modeli ile cevaplayamadmz sorulara yant bulmamz salayabilecek.

Durumu anlayabilmek iin ayn probleme iki farkl formlden yaklaabildiinizi dnn. Baz sorularda, iki formlden biri sonuca gitmenize yardmc olmuyor. Bu durumda ikinci forml kullanarak doru cevab bulabiliyorsunuz. Daha nceki sorularda iki formln de ayn sonucu verdiini gzlemlediiniz iin de, bu durumda da her ne kadar formllerden yalnzca birinden sonuca ulaabilseniz de, bulduunuz cevabn doru olduundan emin olabiliyorsunuz.

te holografik evren ilkesinin doruluuna dair sunulabilen her trl kant ve aratrma, bu nedenle bir hayli nemli.
    Einstein'n yer ekim teorisi ile kuantum teorisini birletiren kuantum yer ekimi teorisini oluturmak iin kullanlan holografik evren ilkesi, bu nedenle tek bana bizim evrenimizin hologram olduu anlamna gelmiyor; hologram olan baa evrenlerin olabilecei ve her ne kadar biz yle olmasak da nerdii baz durumlarn standart evrenlerle tutarl olabilecei anlamna geliyor.

zetle, bizi ilgilendirdii kadaryla durum "Evrenimiz hologram m?"dan ziyade, "Evrenimiz holografik ilkenin nerdii durumlarla uyumlu mu?"dan ibaret; ki aratrmalara gre cevap "Evet, uyumlu.".

Bilimle kaln!

https://onedio.com/haber/fizikcilerd...bulundu-755629

7. Bu konuda ekilmi en iyi filmin hala matrix olmasda ayrca gereklik

https://www.youtube.com/watch?v=VVro5wxqh4U

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    11 BOYUT
    Gnderi
    20,946
    Gbekli Tepe

Arkeologlar Dernei: Gbekli Tepe Stelleri “Put” Deildir

Manet
    Trkiye

by editr - Oca 6, 2017
    6911

Arkeologlar Dernei, TRT’de yaynlanan ve anlurfa’da bulunan, dnyann bilinen en eski antsal yaps olan Gbekli Tepe’nin, Hz. brahim’in putlar ykt yer olabilecei anlatan belgesele istinaden bir aklama yaynlad.

dunyanin-en-eski-tapinagi-gobekli-tepe-yenileniyor

Arkeologlar Dernei, “Diyarbakr Valilii, TRT ve Kalknma Bakanl destei ile “Diyarbakr kltrel mirasnn tantm” projesi ad altnda hazrlanan “Sularn Atein ve Talarn mparatorluu” isimli belgesel, TRT Belgesel kanalnda yaynlanm ve tepkilere neden olmutur” dedi.

Arkeologlar Dernei’nin yaynlad aklamann tamam u ekilde;
    “Sz konusu belgeselde insanlk tarihinin en nemli yaplarndan biri olarak kabul edilen ve dnyann en eski tapna olarak isimlendirilen Gbeklitepe, dnya tarihinde kabul edilen baz teorileri de deitirmitir. Gbeklitepe Anadolu arkeolojisinde nemli bir yere sahip olup, tm bilim adamlarnn ilgi oda haline gelmitir. Uluslaras organizasyonlarda lkemizin tantmna katkda bulunan nemli bir kltr ve turizm alan haline gelmi, dnya kamuoyunda hakl bir n elde etmitir. Ancak ad geen belgeselde Gbeklitepe’de yeralan heykelleri “Hz. brahim’in babas Azer’in yapmadn kim bize syleyebilir ya da Hz. brahim’in krd putlarn yerald tapnan Gbeklitepe olmadn syleyebiliriz miyiz” diye bir ifade kullanlarak Gbeklitepe stelinin yere drlerek krld bir canlandrmaya yer verilmesi son derece talihsiz bir grntdr.

Gnmzde yakn gemite komu corafyalarda yaanan olaylardan, bu tip sylemlere ve grntlere yer verilmesinin ne kadar tehlikeli olduu birok defa grlmtr. Maalesef Gbeklitepe’de talihsiz bir ekilde “put” olarak gsterilen stelin krlmas sahnesi, Gbeklitepe’yi hedef gstererek, tarihi eserlerimize zarar verilebilecek bir ortam yaratmtr.

Yaklak olarak M.. 2. binde yaadna inanlan ve kutsal kitaplara gre tek tanrl dinlerin babas olarak kabul edilen Hz. brahim’in putlarn krd tapnan, henz yerleik hayata bile tam olarak geilmemi, gnmzden yaklak 12 bin yl nce yaplm olan Gbeklitepe olmas zamansal olarak da mmkn deildir.

Dolaysyla hi bir ekilde bilimsel gereklerle badamayan bu belgeselin TRT tarafndan bir an nce yayndan kaldrlmasn bekliyoruz. Ayrca sz konusu belgeselde, halkmza kt rnek oluturacak ekilde arkeolojik eserlere zarar verildiini gsteren grntlere yer verilmi olmasn iddetle knyoruz.

Arkeologlar Dernei Ynetim Kurulu – 06.01.2017″

Gbekli Tepe UNESCO Yolunda

Manet
    Trkiye

by editr - Ara 5, 2016
    234

Dnyann en eski tapnak merkezi olarak kabul edilen, yaklak 12 bin yllk gemie sahip Gbekli Tepe’nin, tarihi dokusu, arkeolojik deeri ve zgnln korumas dolaysyla UNESCO’nun geici listesinden asl listesine alnmas iin yrtlen bavuru almalarnda sona gelindi.

Dnyada en eski tapnak merkezi kabul edilen, yaklak 12 bin yllk gemie sahip Gbekli Tepe, Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kltr rgt (UNESCO) Dnya Kltr Miras asl listesine girmeye hazrlanyor.

anlurfa’ya 18 kilometre mesafede, rencik Mahallesi yaknlarnda bulunan ve ilk kez 1963’te stanbul ve Chicago niversitelerinden aratrmaclarn yzey almalar srasnda fark edilen Gbekli Tepe’deki kaz almalar, 53 yldr sryor.

Berlin Alman Arkeoloji Enstits ve anlurfa Mzesi tarafndan 1995’ten beri ortaklaa yrtlen almalarla, neolitik dneme ait, boylar 3-6 metre, arlklar da 40 ila 60 ton arasnda deien, yabani hayvan figrl “T” biimli dikili talar, 8-30 metre apnda dairesel ve dikdrtgen ekilli dnyann en eski tapnak kalntlar, ok sayda yabani hayvan figr, insan heykeli ve yaklak 12 bin yl ncesine ait olduu belirtilen 65 santimetre uzunluunda insan heykeli gibi tarihi eserler gn yzne karld.

Bata Kltr ve Turizm Bakanl olmak zere birok kurum ve kurulu, “Dnyann en eski tapnak merkezi” olduu belirtilen ve 5 yl nce UNESCO Dnya Miras Geici Listesi’ne alnan Gbekli Tepe’nin tantm iin eitli projeler yrtyor.

lmeden nce Grlmesi Gereken 2. yer
    Geen yl svire’nin Davos kentinde gerekletirilen Dnya Ekonomik Forumu’ndaki tantmda katlmclarn ilgisini eken Gbekli Tepe, Amerika Birleik Devletleri’nde yayn yapan internet sitesi Business Insider’n bu yl gncelledii “lmeden nce grlmesi gereken 30 mekan” arasnda da ikinci srada gsterilmiti.

Ksa sre nce Kltr ve Turizm Bakan Nabi Avc’nn incelemelerde bulunduu Gbekli Tepe’nin, tarihi dokusu, arkeolojik deeri ve zgnln korumas dolaysyla gelecek yl ubat aynda geici listeden asl listeye girmesi bekleniyor.

anlurfa Valisi Gngr Azim Tuna, Gbekli Tepe’nin dnya arkeoloji tarihinin belli bal parametrelerini ciddi manada deitiren bir kaz alan olduunu syledi. Blgede kaz almalarnn devam ettiini anmsatan Tuna, almalarnn ardndan sz konusu yerle ilgili daha nemli sonulara ulamay ngrdklerini belirtti. Gbekli Tepe’ye ilikin uluslararas ok sayda yaynn yapldn anlatan Tuna, unlar kaydetti: “Tahminimiz 2018’e kadar Gbekli Tepe, UNESCO’nun dnya miras listesine alnacak. nallah nmzdeki dnemde netleecek. Bunun nemi ok byk. u anda tarihin bilinen en eski tapna Gbekli Tepe. Bunu aslnda btn lkeler ok iyi biliyor. Getiimiz yllarda dnyann drt bir tarafndan ziyareti de ald. Geen yldan beri malum sebepler (terr ve Suriye snrndaki gelimeler) nedeniyle ziyareti trafiimiz azald. Eminim yeni bir tantm almas ve yaplan restorasyon hizmetiyle Gbekli Tepe, Trkiye’nin turizmine nemli katklar salayacak.”

05.12.2016 ntv.com.tr
    http://arkeolojihaber.net/tag/gobekli-tepe/

TRT hemen buras puta tapanlarn dinsizlerin yeri deyip hedef gstermi...YAHU DNYA OKTA...BLNEN TARHDEN 2-4000 YIL DAHA GERYE GDYOR...Dnyadaki uzmanlar tam olarak burann srrn zemezken TRT hemen zm...stelik buraya Hkmet daha detayl uzmanlar atayacana,kalkm Konya Seluk n halkla ilikileri ile ilgili bir ahs atam Alman aratrmac ld zaman,karsda isyan etmi...yleya onlara her esere put gzklen bakar,dmediler u lkenin yakasndan...
    u an btn younluum bu alma zerine odakl...burasnn bir KLT merkezi olduunu sylyorlar,bana gre daha deiik bir unsur var,nk ekil detaylarnda geometrik ve matematik unsuru youn ekilde...neden st,ste ina edilsinlerki...en altlarnda neler var...acaba Dnya bir btn kara paras iken ve Tetis Okyanusu ile evriliyken,sonradan kara parasnn ktalara blnme sonucu ncesi nsanlara ve nsans varlklardan arta kalanlarn yaptklar bir eymi..Atatrk MU soyunu aratrmtr...3 efsane kta geer mitolijide,ilki ATLANTS,LEMURYA,sonuncusuda Mu...Dnyada birok yap var Antik ve Kadim medeniyetlerinin arta kalan,hepsindede Geometrik,Matematik ve Astromi bilgileriylen donatlm...Smerler zamannda yazsal tabletler ilk devreye girdi,ncesiler yok...stelik o tabletlerde Dnya d varlklardan bahsediliyor,mesela Dev rk Nefilmler,anlam Dnya Gzcleri...Kurandada AND kavmi olarak geer,zaten ben Kuranda ou yazlanlara eski Antik ve Kadim medeniyetlerindeki alnt gzylen bakarm...iyide bir Kuran yorumcusuyumdur...neden Yaradan ben demiyor ou yerde biz diyor ???...Allah unsurunun detay metinleri ok karmak bana gre,ondan Yaratc kavramn kullanyorum,sebebi Arapa,Farsa,Hindistan vs metinlerde karmza deik trevler ortaya kartyor...Tamam Kuntum Dalgalanmas sonucu ortaya kt herey deniliyor Bilimsel alma yapanlar tarafndan,peki Atomlar nasl ve neyin iinde olutu...bir Ana Enerji var,peki bu Ana enerji ne ???...Neyse konu ok uzun fazla detaylar beni Aforoz ettirir forumdan...gerekten Yaadmz Dnya ve Evrende ileride ne gibi sprizler bizi bekliyor acaba !!!

Sayfa 4/22 lklk ... 2345614 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •