Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 5/22 lklk ... 3456715 ... SonSon
Arama sonucu : 170 madde; 33 - 40 aras.

Konu: Holografik Evren

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    kamet
    11 BOYUT
    Gnderi
    20,946
    Gbekli Tepe

Arkeologlar Dernei: Gbekli Tepe Stelleri “Put” Deildir

Manet
    Trkiye

by editr - Oca 6, 2017
    6911

Arkeologlar Dernei, TRT’de yaynlanan ve anlurfa’da bulunan, dnyann bilinen en eski antsal yaps olan Gbekli Tepe’nin, Hz. brahim’in putlar ykt yer olabilecei anlatan belgesele istinaden bir aklama yaynlad.

dunyanin-en-eski-tapinagi-gobekli-tepe-yenileniyor

Arkeologlar Dernei, “Diyarbakr Valilii, TRT ve Kalknma Bakanl destei ile “Diyarbakr kltrel mirasnn tantm” projesi ad altnda hazrlanan “Sularn Atein ve Talarn mparatorluu” isimli belgesel, TRT Belgesel kanalnda yaynlanm ve tepkilere neden olmutur” dedi.

Arkeologlar Dernei’nin yaynlad aklamann tamam u ekilde;
    “Sz konusu belgeselde insanlk tarihinin en nemli yaplarndan biri olarak kabul edilen ve dnyann en eski tapna olarak isimlendirilen Gbeklitepe, dnya tarihinde kabul edilen baz teorileri de deitirmitir. Gbeklitepe Anadolu arkeolojisinde nemli bir yere sahip olup, tm bilim adamlarnn ilgi oda haline gelmitir. Uluslaras organizasyonlarda lkemizin tantmna katkda bulunan nemli bir kltr ve turizm alan haline gelmi, dnya kamuoyunda hakl bir n elde etmitir. Ancak ad geen belgeselde Gbeklitepe’de yeralan heykelleri “Hz. brahim’in babas Azer’in yapmadn kim bize syleyebilir ya da Hz. brahim’in krd putlarn yerald tapnan Gbeklitepe olmadn syleyebiliriz miyiz” diye bir ifade kullanlarak Gbeklitepe stelinin yere drlerek krld bir canlandrmaya yer verilmesi son derece talihsiz bir grntdr.

Gnmzde yakn gemite komu corafyalarda yaanan olaylardan, bu tip sylemlere ve grntlere yer verilmesinin ne kadar tehlikeli olduu birok defa grlmtr. Maalesef Gbeklitepe’de talihsiz bir ekilde “put” olarak gsterilen stelin krlmas sahnesi, Gbeklitepe’yi hedef gstererek, tarihi eserlerimize zarar verilebilecek bir ortam yaratmtr.

Yaklak olarak M.. 2. binde yaadna inanlan ve kutsal kitaplara gre tek tanrl dinlerin babas olarak kabul edilen Hz. brahim’in putlarn krd tapnan, henz yerleik hayata bile tam olarak geilmemi, gnmzden yaklak 12 bin yl nce yaplm olan Gbeklitepe olmas zamansal olarak da mmkn deildir.

Dolaysyla hi bir ekilde bilimsel gereklerle badamayan bu belgeselin TRT tarafndan bir an nce yayndan kaldrlmasn bekliyoruz. Ayrca sz konusu belgeselde, halkmza kt rnek oluturacak ekilde arkeolojik eserlere zarar verildiini gsteren grntlere yer verilmi olmasn iddetle knyoruz.

Arkeologlar Dernei Ynetim Kurulu – 06.01.2017″

Gbekli Tepe UNESCO Yolunda

Manet
    Trkiye

by editr - Ara 5, 2016
    234

Dnyann en eski tapnak merkezi olarak kabul edilen, yaklak 12 bin yllk gemie sahip Gbekli Tepe’nin, tarihi dokusu, arkeolojik deeri ve zgnln korumas dolaysyla UNESCO’nun geici listesinden asl listesine alnmas iin yrtlen bavuru almalarnda sona gelindi.

Dnyada en eski tapnak merkezi kabul edilen, yaklak 12 bin yllk gemie sahip Gbekli Tepe, Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kltr rgt (UNESCO) Dnya Kltr Miras asl listesine girmeye hazrlanyor.

anlurfa’ya 18 kilometre mesafede, rencik Mahallesi yaknlarnda bulunan ve ilk kez 1963’te stanbul ve Chicago niversitelerinden aratrmaclarn yzey almalar srasnda fark edilen Gbekli Tepe’deki kaz almalar, 53 yldr sryor.

Berlin Alman Arkeoloji Enstits ve anlurfa Mzesi tarafndan 1995’ten beri ortaklaa yrtlen almalarla, neolitik dneme ait, boylar 3-6 metre, arlklar da 40 ila 60 ton arasnda deien, yabani hayvan figrl “T” biimli dikili talar, 8-30 metre apnda dairesel ve dikdrtgen ekilli dnyann en eski tapnak kalntlar, ok sayda yabani hayvan figr, insan heykeli ve yaklak 12 bin yl ncesine ait olduu belirtilen 65 santimetre uzunluunda insan heykeli gibi tarihi eserler gn yzne karld.

Bata Kltr ve Turizm Bakanl olmak zere birok kurum ve kurulu, “Dnyann en eski tapnak merkezi” olduu belirtilen ve 5 yl nce UNESCO Dnya Miras Geici Listesi’ne alnan Gbekli Tepe’nin tantm iin eitli projeler yrtyor.

lmeden nce Grlmesi Gereken 2. yer
    Geen yl svire’nin Davos kentinde gerekletirilen Dnya Ekonomik Forumu’ndaki tantmda katlmclarn ilgisini eken Gbekli Tepe, Amerika Birleik Devletleri’nde yayn yapan internet sitesi Business Insider’n bu yl gncelledii “lmeden nce grlmesi gereken 30 mekan” arasnda da ikinci srada gsterilmiti.

Ksa sre nce Kltr ve Turizm Bakan Nabi Avc’nn incelemelerde bulunduu Gbekli Tepe’nin, tarihi dokusu, arkeolojik deeri ve zgnln korumas dolaysyla gelecek yl ubat aynda geici listeden asl listeye girmesi bekleniyor.

anlurfa Valisi Gngr Azim Tuna, Gbekli Tepe’nin dnya arkeoloji tarihinin belli bal parametrelerini ciddi manada deitiren bir kaz alan olduunu syledi. Blgede kaz almalarnn devam ettiini anmsatan Tuna, almalarnn ardndan sz konusu yerle ilgili daha nemli sonulara ulamay ngrdklerini belirtti. Gbekli Tepe’ye ilikin uluslararas ok sayda yaynn yapldn anlatan Tuna, unlar kaydetti: “Tahminimiz 2018’e kadar Gbekli Tepe, UNESCO’nun dnya miras listesine alnacak. nallah nmzdeki dnemde netleecek. Bunun nemi ok byk. u anda tarihin bilinen en eski tapna Gbekli Tepe. Bunu aslnda btn lkeler ok iyi biliyor. Getiimiz yllarda dnyann drt bir tarafndan ziyareti de ald. Geen yldan beri malum sebepler (terr ve Suriye snrndaki gelimeler) nedeniyle ziyareti trafiimiz azald. Eminim yeni bir tantm almas ve yaplan restorasyon hizmetiyle Gbekli Tepe, Trkiye’nin turizmine nemli katklar salayacak.”

05.12.2016 ntv.com.tr
    http://arkeolojihaber.net/tag/gobekli-tepe/

TRT hemen buras puta tapanlarn dinsizlerin yeri deyip hedef gstermi...YAHU DNYA OKTA...BLNEN TARHDEN 2-4000 YIL DAHA GERYE GDYOR...Dnyadaki uzmanlar tam olarak burann srrn zemezken TRT hemen zm...stelik buraya Hkmet daha detayl uzmanlar atayacana,kalkm Konya Seluk n halkla ilikileri ile ilgili bir ahs atam Alman aratrmac ld zaman,karsda isyan etmi...yleya onlara her esere put gzklen bakar,dmediler u lkenin yakasndan...
    u an btn younluum bu alma zerine odakl...burasnn bir KLT merkezi olduunu sylyorlar,bana gre daha deiik bir unsur var,nk ekil detaylarnda geometrik ve matematik unsuru youn ekilde...neden st,ste ina edilsinlerki...en altlarnda neler var...acaba Dnya bir btn kara paras iken ve Tetis Okyanusu ile evriliyken,sonradan kara parasnn ktalara blnme sonucu ncesi nsanlara ve nsans varlklardan arta kalanlarn yaptklar bir eymi..Atatrk MU soyunu aratrmtr...3 efsane kta geer mitolijide,ilki ATLANTS,LEMURYA,sonuncusuda Mu...Dnyada birok yap var Antik ve Kadim medeniyetlerinin arta kalan,hepsindede Geometrik,Matematik ve Astromi bilgileriylen donatlm...Smerler zamannda yazsal tabletler ilk devreye girdi,ncesiler yok...stelik o tabletlerde Dnya d varlklardan bahsediliyor,mesela Dev rk Nefilmler,anlam Dnya Gzcleri...Kurandada AND kavmi olarak geer,zaten ben Kuranda ou yazlanlara eski Antik ve Kadim medeniyetlerindeki alnt gzylen bakarm...iyide bir Kuran yorumcusuyumdur...neden Yaradan ben demiyor ou yerde biz diyor ???...Allah unsurunun detay metinleri ok karmak bana gre,ondan Yaratc kavramn kullanyorum,sebebi Arapa,Farsa,Hindistan vs metinlerde karmza deik trevler ortaya kartyor...Tamam Kuntum Dalgalanmas sonucu ortaya kt herey deniliyor Bilimsel alma yapanlar tarafndan,peki Atomlar nasl ve neyin iinde olutu...bir Ana Enerji var,peki bu Ana enerji ne ???...Neyse konu ok uzun fazla detaylar beni Aforoz ettirir forumdan...gerekten Yaadmz Dnya ve Evrende ileride ne gibi sprizler bizi bekliyor acaba !!!

Alnt Originally Posted by refaba Yazy Oku
    Gbekli Tepe

Arkeologlar Dernei: Gbekli Tepe Stelleri Put Deildir

Manet
    Trkiye

by editr - Oca 6, 2017
    6911

Arkeologlar Dernei, TRTde yaynlanan ve anlurfada bulunan, dnyann bilinen en eski antsal yaps olan Gbekli Tepenin, Hz. brahimin putlar ykt yer olabilecei anlatan belgesele istinaden bir aklama yaynlad.

dunyanin-en-eski-tapinagi-gobekli-tepe-yenileniyor

Arkeologlar Dernei, Diyarbakr Valilii, TRT ve Kalknma Bakanl destei ile Diyarbakr kltrel mirasnn tantm projesi ad altnda hazrlanan Sularn Atein ve Talarn mparatorluu isimli belgesel, TRT Belgesel kanalnda yaynlanm ve tepkilere neden olmutur dedi.

Arkeologlar Derneinin yaynlad aklamann tamam u ekilde;
    Sz konusu belgeselde insanlk tarihinin en nemli yaplarndan biri olarak kabul edilen ve dnyann en eski tapna olarak isimlendirilen Gbeklitepe, dnya tarihinde kabul edilen baz teorileri de deitirmitir. Gbeklitepe Anadolu arkeolojisinde nemli bir yere sahip olup, tm bilim adamlarnn ilgi oda haline gelmitir. Uluslaras organizasyonlarda lkemizin tantmna katkda bulunan nemli bir kltr ve turizm alan haline gelmi, dnya kamuoyunda hakl bir n elde etmitir. Ancak ad geen belgeselde Gbeklitepede yeralan heykelleri Hz. brahimin babas Azerin yapmadn kim bize syleyebilir ya da Hz. brahimin krd putlarn yerald tapnan Gbeklitepe olmadn syleyebiliriz miyiz diye bir ifade kullanlarak Gbeklitepe stelinin yere drlerek krld bir canlandrmaya yer verilmesi son derece talihsiz bir grntdr.

Gnmzde yakn gemite komu corafyalarda yaanan olaylardan, bu tip sylemlere ve grntlere yer verilmesinin ne kadar tehlikeli olduu birok defa grlmtr. Maalesef Gbeklitepede talihsiz bir ekilde put olarak gsterilen stelin krlmas sahnesi, Gbeklitepeyi hedef gstererek, tarihi eserlerimize zarar verilebilecek bir ortam yaratmtr.

Yaklak olarak M.. 2. binde yaadna inanlan ve kutsal kitaplara gre tek tanrl dinlerin babas olarak kabul edilen Hz. brahimin putlarn krd tapnan, henz yerleik hayata bile tam olarak geilmemi, gnmzden yaklak 12 bin yl nce yaplm olan Gbeklitepe olmas zamansal olarak da mmkn deildir.

Dolaysyla hi bir ekilde bilimsel gereklerle badamayan bu belgeselin TRT tarafndan bir an nce yayndan kaldrlmasn bekliyoruz. Ayrca sz konusu belgeselde, halkmza kt rnek oluturacak ekilde arkeolojik eserlere zarar verildiini gsteren grntlere yer verilmi olmasn iddetle knyoruz.

Arkeologlar Dernei Ynetim Kurulu 06.01.2017″

Gbekli Tepe UNESCO Yolunda

Manet
    Trkiye

by editr - Ara 5, 2016
    234

Dnyann en eski tapnak merkezi olarak kabul edilen, yaklak 12 bin yllk gemie sahip Gbekli Tepenin, tarihi dokusu, arkeolojik deeri ve zgnln korumas dolaysyla UNESCOnun geici listesinden asl listesine alnmas iin yrtlen bavuru almalarnda sona gelindi.

Dnyada en eski tapnak merkezi kabul edilen, yaklak 12 bin yllk gemie sahip Gbekli Tepe, Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kltr rgt (UNESCO) Dnya Kltr Miras asl listesine girmeye hazrlanyor.

anlurfaya 18 kilometre mesafede, rencik Mahallesi yaknlarnda bulunan ve ilk kez 1963te stanbul ve Chicago niversitelerinden aratrmaclarn yzey almalar srasnda fark edilen Gbekli Tepedeki kaz almalar, 53 yldr sryor.

Berlin Alman Arkeoloji Enstits ve anlurfa Mzesi tarafndan 1995ten beri ortaklaa yrtlen almalarla, neolitik dneme ait, boylar 3-6 metre, arlklar da 40 ila 60 ton arasnda deien, yabani hayvan figrl T biimli dikili talar, 8-30 metre apnda dairesel ve dikdrtgen ekilli dnyann en eski tapnak kalntlar, ok sayda yabani hayvan figr, insan heykeli ve yaklak 12 bin yl ncesine ait olduu belirtilen 65 santimetre uzunluunda insan heykeli gibi tarihi eserler gn yzne karld.

Bata Kltr ve Turizm Bakanl olmak zere birok kurum ve kurulu, Dnyann en eski tapnak merkezi olduu belirtilen ve 5 yl nce UNESCO Dnya Miras Geici Listesine alnan Gbekli Tepenin tantm iin eitli projeler yrtyor.

lmeden nce Grlmesi Gereken 2. yer
    Geen yl svirenin Davos kentinde gerekletirilen Dnya Ekonomik Forumundaki tantmda katlmclarn ilgisini eken Gbekli Tepe, Amerika Birleik Devletlerinde yayn yapan internet sitesi Business Insidern bu yl gncelledii lmeden nce grlmesi gereken 30 mekan arasnda da ikinci srada gsterilmiti.

Ksa sre nce Kltr ve Turizm Bakan Nabi Avcnn incelemelerde bulunduu Gbekli Tepenin, tarihi dokusu, arkeolojik deeri ve zgnln korumas dolaysyla gelecek yl ubat aynda geici listeden asl listeye girmesi bekleniyor.

anlurfa Valisi Gngr Azim Tuna, Gbekli Tepenin dnya arkeoloji tarihinin belli bal parametrelerini ciddi manada deitiren bir kaz alan olduunu syledi. Blgede kaz almalarnn devam ettiini anmsatan Tuna, almalarnn ardndan sz konusu yerle ilgili daha nemli sonulara ulamay ngrdklerini belirtti. Gbekli Tepeye ilikin uluslararas ok sayda yaynn yapldn anlatan Tuna, unlar kaydetti: Tahminimiz 2018e kadar Gbekli Tepe, UNESCOnun dnya miras listesine alnacak. nallah nmzdeki dnemde netleecek. Bunun nemi ok byk. u anda tarihin bilinen en eski tapna Gbekli Tepe. Bunu aslnda btn lkeler ok iyi biliyor. Getiimiz yllarda dnyann drt bir tarafndan ziyareti de ald. Geen yldan beri malum sebepler (terr ve Suriye snrndaki gelimeler) nedeniyle ziyareti trafiimiz azald. Eminim yeni bir tantm almas ve yaplan restorasyon hizmetiyle Gbekli Tepe, Trkiyenin turizmine nemli katklar salayacak.

05.12.2016 ntv.com.tr
    http://arkeolojihaber.net/tag/gobekli-tepe/

TRT hemen buras puta tapanlarn dinsizlerin yeri deyip hedef gstermi...YAHU DNYA OKTA...BLNEN TARHDEN 2-4000 YIL DAHA GERYE GDYOR...Dnyadaki uzmanlar tam olarak burann srrn zemezken TRT hemen zm...stelik buraya Hkmet daha detayl uzmanlar atayacana,kalkm Konya Seluk n halkla ilikileri ile ilgili bir ahs atam Alman aratrmac ld zaman,karsda isyan etmi...yleya onlara her esere put gzklen bakar,dmediler u lkenin yakasndan...
    u an btn younluum bu alma zerine odakl...burasnn bir KLT merkezi olduunu sylyorlar,bana gre daha deiik bir unsur var,nk ekil detaylarnda geometrik ve matematik unsuru youn ekilde...neden st,ste ina edilsinlerki...en altlarnda neler var...acaba Dnya bir btn kara paras iken ve Tetis Okyanusu ile evriliyken,sonradan kara parasnn ktalara blnme sonucu ncesi nsanlara ve nsans varlklardan arta kalanlarn yaptklar bir eymi..Atatrk MU soyunu aratrmtr...3 efsane kta geer mitolijide,ilki ATLANTS,LEMURYA,sonuncusuda Mu...Dnyada birok yap var Antik ve Kadim medeniyetlerinin arta kalan,hepsindede Geometrik,Matematik ve Astromi bilgileriylen donatlm...Smerler zamannda yazsal tabletler ilk devreye girdi,ncesiler yok...stelik o tabletlerde Dnya d varlklardan bahsediliyor,mesela Dev rk Nefilmler,anlam Dnya Gzcleri...Kurandada AND kavmi olarak geer,zaten ben Kuranda ou yazlanlara eski Antik ve Kadim medeniyetlerindeki alnt gzylen bakarm...iyide bir Kuran yorumcusuyumdur...neden Yaradan ben demiyor ou yerde biz diyor ???...Allah unsurunun detay metinleri ok karmak bana gre,ondan Yaratc kavramn kullanyorum,sebebi Arapa,Farsa,Hindistan vs metinlerde karmza deik trevler ortaya kartyor...Tamam Kuntum Dalgalanmas sonucu ortaya kt herey deniliyor Bilimsel alma yapanlar tarafndan,peki Atomlar nasl ve neyin iinde olutu...bir Ana Enerji var,peki bu Ana enerji ne ???...Neyse konu ok uzun fazla detaylar beni Aforoz ettirir forumdan...gerekten Yaadmz Dnya ve Evrende ileride ne gibi sprizler bizi bekliyor acaba !!!
    Tarihe arkeoloji ye din gzl altnda bakp spikerin dini yorum yapmasn kendisine brakyorum.
    Zaten artk tv de seyretmiyorum. Bulursam artrma tr belgesel izliyorum.
    Evreni bilimsel anlamda anlamaya alyorum.
    Bu konu kesinlikle yoruma ak deildir ki yorum sadece yorum yapan balar.
    Aratrmalara bakmak eldeki verilere bakmak bilginin gelimesine ve insanln gelimesine katk salar.

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    istanbul
    Gnderi
    933
    Blog Entries
    1
    Toplumsal yaam, sosyo kltrel kurallar, yazl kanunlar ve artlandrlm bireyler....

Bu dngnn iinde hayata gzlerini am bir insann gzn gkyzne evirip varln ve iinde bulunduu evreni sorgulamas ok zel bir durum. Dinsel retiler, kadercilik ise en tehlikeli hipnozlar.

Henz kendi varlnn farkna varamam ilkel bir canl tryz.
    Z a m a n S a t n A l a m a z s n !

Alnt Originally Posted by paRs Yazy Oku
    Toplumsal yaam, sosyo kltrel kurallar, yazl kanunlar ve artlandrlm bireyler....

Bu dngnn iinde hayata gzlerini am bir insann gzn gkyzne evirip varln ve iinde bulunduu evreni sorgulamas ok zel bir durum. Dinsel retiler, kadercilik ise en tehlikeli hipnozlar.

Henz kendi varlnn farkna varamam ilkel bir canl tryz.

Ya dinde bunlarn tm varsa, yanl olan yorumsa

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    istanbul
    Gnderi
    933
    Blog Entries
    1
     Alnt Originally Posted by Koray Yazy Oku

Hangi dinde? Eger islam dininden bahsediyorsanz bir sonraki soru u olmaz m?
    Dnya zerinde yaayan 3 milyardan fazla islam inanc olan insann ok buyuk bir ksm bu dini anlayamamsa sorun sizce nerededir?
    Bu sorunun cevabn artlanm insanlar d glerde ararken, "ya sistemin kendisinde sorun varsa" ihtimalini sfr kabul edeceklerdir.
    Z a m a n S a t n A l a m a z s n !

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    11 BOYUT
    Gnderi
    20,946
     Alnt Originally Posted by Koray Yazy Oku

Peki din unsuru nasl olutu !!!
    Hangi zlemin sonucu olutu !!!
    nceki reticilerin zlemindenmi geldi acaba !!!

Alnt Originally Posted by refaba Yazy Oku
    Peki din unsuru nasl olutu !!!
    Hangi zlemin sonucu olutu !!!
    nceki reticilerin zlemindenmi geldi acaba !!!
    Referansnzn olmas lazm
    tersi,
    paradoks mu olur acaba ...

8. Hocam imdi yazmiyim diyom tepki veriyorlar
    Dogma lardan bamsz konualm o zmn
    Tarih boyunca hep 2 tip insan vard
    1.gller
    2.zayiflar
    E insan boynunun stnde akl tadn sandigindan ve rasyonel iktisadi bi varlk olduundan
    Grup 1 hkmetme dierlerine
    Grup 2 tahakkumdan yani grup 1 in tahakkumundan kurtulma iin cabaladi hala abalyor
    Gelelim devama
    ktisadi rasyonalite
    Nasa gl kesim. Asteroid madencilii stne alyo nk altn kitlesini yerkureye indirip te arz fazlasiyla altn i piyasaya srnce kendini altnla garantiye alan normal vatandalar iin mcadele bitiyoooo artk bi sistemin alt bireyleri oluyorlar
    Gl gozukup zayf olan Avrupa uzay almalar bilakis enerji yi bele e getirme ynnde yani Hadron arptrcs anti madde elde edimi snrsz bele enerji ve tahakkumden kurtulu
    Bence bunlar amatr gozlemle adamlarn planlar
    Yani doma kt toplumsal vs deerler syle byle yaznca anca nevizade Meyhanecisi entel i oluyonuz dostlar biseyden haberiniz olmad ortada
    imdi gelelim insanolu na samanyolu galaksisi gne sistemi yani tek gne ve sral on gezegen yerine kendine ynetim ve idare edilme bakmndan alttakini semi
    Yorumumu yazardm ama gerek yok siz enteller cozersiniz
    Yukarda dolu tyo verdik
    Linkte ahanda bu
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Alfa_Centauri

Sayfa 5/22 lklk ... 3456715 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz