Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Son kararlardan sonra aklıma gelen şarkı sözleri:
"belli ki dağların denizlerin ve göllerin üzerinde
sıyrılıp gelmektedir seher belli ki yakındır
belli ki yakındır doğayı ve hayatı sarsacak saat "
Saygılar.
Sizden farklı bir bilgiye sahip değilim, ancak döviz işlemlerine vergi konulması ve T+1 meselesi sermaye kontrolleri adımlarıdır.
Tam sermaye kontrolü olacak mı sorusunun cevabı, seçimden sonra imf ile anlaşılmasına, o da abd ile ile s-400 sorununun çözülmesine bağlı gibi duruyor.
Mesele sermaye kontrolü gibi adımların gelmesi olasılığından çok, gelmesi durumunda bundan ne kadar etkileneceğiniz.
Etkilenme durumu yaş, kariyer, gelirin kaynağı gibi bir çok faktöre bağlı.
Sermaye kontrolleri gelme olasılığı %10 olsa bile gerçekleşmesi durumunda benim hayat kaliteme yaratabileceği potansiyel etkinin büyüklüğü beni önlem almaya itti.
Önlem nedir derseniz, alınacak kararların size etkilemeyeceği ülke ve/veya yatırım aracında olmaktır derim.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Son düzenleme : Epicurist; 21-05-2019 saat: 16:33.
Saygılar.
Detaylı açıklamanız için çok teşekkürler sayın Epicurist. Gönül isterdi ki; gelişmiş ülke vatandaşları gibi huzurlu huzurlu grafikleri, borsa haberlerini, yatırım araçlarını konuşalım ama bindik bir alamete nereye gidiyoruz belli değil. Başlık özelinde soracak olursam, sizce yerli bir kurumdan alınan hazine eurobondunu olası kötü gelişmelere karşı güvenli liman olarak düşünmek çok iyimser bir yaklaşım mı olur?
Özel mesajınıza cevap verdim.
Saygılar.
Yer İmleri