Ben de benzeri durumdayım, cdsler düşünce tüm eurobondlarım dolar bazında güzel kara geçti, borsacılığın verdiği alışkanlık nedeniyle satma dürtüm var, temelli çıkmak için değil de satıp sonra alttan yerine koymak için. Beyanname/vergi işleriyle uğraşmak istemiyorum o nedenle de satamıyorum. Sanırım bu gibi durumlar için bundan sonraki alımlarımın bir bölümünü eurobond yerine eurobond fonuna yapacağım, alıp satması kolay olur.
sn pilavcı..
burada bahsettiğiniz vadesi, yaklaşık getirisi baştan belirlenmiş, döviz giriş çıkışlı, erken çıkış cezası olan, kapalı eurobond fonları değilse.. ki bunlar çok nadiren ve az miktarda çıkıyor ve talep toplanıyor benim bildiğim...
klasik tl giriş çıkışlı vadesiz eurobond fonlarından bahsediyorsak..
ismen aynı olsalar da özellikle kupon geliri peşindeyseniz ikisi çok farklı yatırım araçları diye düşünüyorum. birinde ne fiyata almış olsanız olun vade sonunda 100x dolardan satma garantiniz var. yıllık sabit dolar geliriniz var...
diğerinde ise bir nevi piyasa endeksine oynuyorsunuz. satıncaya kadar bir getirisi yok. satarken de fiyat garantisi yok. ancak vergi beyanı yok.
Eurobond fonundan vazgeçtim, dolar tutmak yerine bu fondan mı tutsam diye niyetleniyordum, dolar getirisine ek olarak yıllık %6 gibi bir getiri daha olur, satması da kolay diye düşündüm ancak uzun vadeli olarak fonlardan birinin fiyatını dolara karşı çizdirdim ve çıkanı hiç beğenmedim, yıllık %6 getiri falan yok ve inişli çıkışlı bir seyir izliyor, ya eurobond getirilerini fon yönetim masrafı diye kesiyorlar ya da yanlış zamanlarda alım satım yapıp zarar ettiriyorlar. Alacaksam eurobond alırım ya da boş dolar olarak tutarım.
Benim anladığım eurobond fonunda tek kazanç cdsten dolayısıyla faizden geliyor.
Dolar yükselince fon yükseliyor ama cdsten eurobond değeri düşüyor. Dolayısıyla dolar kadar yükselmiyor.
Dolar düşünce fon düşüyor ama cdste düşürse dolar bazında getiri imkanı oluyor.
Ama oturup hesap yapmadım. Belki bu getiri bile yoktur.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
ben ilk iki soruyu geçer üçüncüye odaklanırdım, çünkü anladığım kadarıyla siz emeklilikte bir nakit akışı yaratmak istiyorsunuz...bu durumda bugünkü kar miktarını alıp çıkarsanız, en az planladığınız nakit akışını yaratabilir misiniz ? soruya cevap evetse çıkmak, değilse kalmak mantıklı ;)
Yer İmleri