Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
2 tane güncel haber dikkatimi çekti:
Pazar günü olmasına rağmen bankacılık sektöründe önemli bir gelişme yaşandı bugün. YKBNK'nin ana ortaklarından İtalya'nın en büyük bankalarından UniCredit, Fransa'nın ve Avrupanın en büyük bankalarından 1.5 trilyon euroluk aktifleri olan Société Générale ile şirket birleşmesi yapmak için adım attı ve SocGen'e birleşme teklifini sundu. Société Générale, Deutsche Bank'a eşdeğerdir aktifler açısından. UniCredit'in aktifleri ise 900 milyar eurodur. Eğer bu birleşme olursa 2.4 trilyon euroluk aktifleriyle Avrupanın en büyük bankası ortaya çıkmış olur, 2.3 trilyon euroluk aktifleriyle şu anda 1 numara olan İngiliz bankası HSBC 2 numaraya düşer. Bu teklifi bugün itibariyle (3 Haziran 2018 Pazar) şu anda SocGen direktörleri incelemeye aldılar. Bu tür bir adım neden TR'de atılmasın?

Kaynak: Financial Times, Haberin İngilizce aslını aşağıya geçiyorum:

Italy's UniCredit seeks merger with SocGen of France

Italy's UniCredit is plotting to merge with French rival Société Générale in a bold move that would see two of Europe's big banks **** forces, leading the way for an expected round of banking mergers on the continent. Jean-Pierre Mustier, UniCredit's French chief executive, has been pioneering the idea for several months, according to people close to the situation. They said no formal approach has been made but SocGen directors have also been studying the possibility of a combination.
Hocam bende okudum bu haberi ve eger olursa bu diger bankalara da sicrayabilir.

Ondan sonrasinda Turkiye de benzer durumlar olur.

Zaten bu birlesme saglanir ise bankacilik hisselerinde beklenti olusur ve olumlu yansir