Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Irlanda da vergi tesvigi yapti. Ulke iflas etti ama simdi gipta edilecek noktada. Yazilim sirketlerinin merkezleri irlanda da
Turkiye de vergi sistemi adil ve disiplinli olmadigi icin her yil vergi affi cikiyor. Bu durumda vergisini zamaninda odeyen essek yerine konuyor.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Henry Blodget'in yayınladığı Business Insider'da (BI) bugün Çinli ZTE şirketinin ABD'den yiyeceği ceza ile ilgili bir makale vardı. Bir Telekom teknoloji/donanım/üretim firması olan ZTE, aynen HALKB'de yaşandığı gibi ABD makamları ile ters düşmüş ve mali ceza alması gündeme gelmişti çünkü ABD kanunlarına/yaptırımlarına muhalefet ederek Kuzey Kore ve İran ile ticaret yapmışlar. ZTE'nin Şenzen borsasındaki piyasa değeri 131 milyar Yuan civarında yani 21 milyar dolara yakın. ABD'li makamların keseceği başlangıç cezasının 1.7 milyar dolar olacağı yazıyordu BI'da. Bu meblağın indirime uğrayacağı ve 1 milyar dolara belki daha da aşağıya indirileceği belirtiliyordu. Çin devlet başkanının Trump ile bu ceza mevzusunu konuştuğu ve her 2 taraf için de tatminkar bir sonuca bağlanması için gayret sarf ettiği konuşuluyor. "Başlangıç/ilk etap" cezası olarak öngörülen 1.7 milyar dolar ZTE'nin piyasa değerinin %8'i yapıyor, indirime uğramış haliyle ise PD'nin %5'inden bile daha az oluyor. ZTE bir banka değil teknoloji şirketi ama HALKB'ninkilere benzer suçlamalar yüzünden ABD'li kurumlar tarafından ceza alacak bir şirket. En azından bizim için bir tür emsal teşkil edebilir.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yetkisizcim, "hakkaniyet" ucu açık bir kavramdır, bireyler arasında farklı bir anlam taşıyabilir, bir şirketin elde ettiği kârın nasıl paylaşılacağına Yönetim karar veriyor, yönetimi de hissedarlar atıyor, artık hisse geri alımı mı yaparlar çoğunu temettü olarak mı öderler yoksa bedelsiz yaparak ödenmiş sermayeyi artırıp mali bünyeyi mi güçlendirirler veya da şirketin büyümesi pazar payını artırması için yatırım yapma cihetine mi giderler işte buna YK karar veriyor. Öte yandan halka açık olan bir şirketin en temel amacı kâr elde edip bu kârı maksimize etmeye çalışmak olmalıdır. Evrensel kural böyle diyor.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Trendhound gibi bu işin erbabına ait bir başlıkta haddimi bilerekten...Bankacılık, sistem olarak küresel güçlerin oyun alanıdır ve devletlerin bu alana müdahil olmasından hiç bir zaman haz etmez bu güçler...Heleki kuruluş amacından farklı olarak sistemin her alanına devlet tarafından sızılması kabul edilebilir bir durum değildir...Devletleri sistemin tamamen dışına çıkarmayı hedeflemiş bir yapı var ve bu yapı bireylerle direkt temas yolları arıyor bugünlerde...Blockhain vs teknolojilerinin arkasında da aynı güçler var...Bankacıların geleceği çok zor abi...Kusuruma bakmasınlar ama onlar için zifiri karanlık görüyorum ufukta...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
2013 Mayıs ayının 2. yarısında patlak veren Gezi olayları neticesinde BİST100 endeks ve hemen hemen tüm kağıtlar sert satışlar yiyerek aşağıya göçmüşlerdi. Bu satış süreci 2014 Şubatının sonuna kadar 9.5 ay sürdü ve HALKB hissesi son 9 aydır yediğimiz satışlarda olduğu gibi %50 den fazla değer kaybetmişti. Aşağıya 15 Mayıs 2013-28 Şubat 2014 aralığında oluşmuş 9.5 aylık HALKB performansını gösteren haftalık fiyat grafiğini koyuyorum. Hisse taban formasyonunu yaptığı son 2.5 ayda işlem hacimleri belirgin bir artış göstermiş.
![]()
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yukarıda verdiğim 9.5 ay sürmüş olup hissenin %50'den fazla değer kaybetmesine yol açan satışları müteakiben hisse roketleme fazına girmiş ve Temmuz 2014 itibariyle %65 çıkış yaparak 5 ayda 16.5 tl ye çıkmış.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Bu da mevcut durumumuz (21.8.2017'den günümüze haftalık grafik). 2017 Ağustos sonundan itibaren başlayan sert satışlar sonucunda hisse 15.37-7.31 hareketini yaptı (9 ayda tepeden dibe %53 düştü) ve şu anda 7.48 dedir. Bu süreç halihazırda 9. ayını doldurdu. Son 2 ayda (Nisan ve Mayıs) işlem hacmi resmen roketlemiş. Nisandaki işlem hacmi 1.2 milyar lot oldu, Mayısta ise 1.4 milyar lot. Son 2 aylık hacim 2.6 milyar lot olarak gerçekleşti. Bu lotları 611 milyon olan tedavüldeki lotlarla bir karşılaştıralım, 4 katından fazla yapıyor.
![]()
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yer İmleri