Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneþ vardýr...
Irlanda da vergi tesvigi yapti. Ulke iflas etti ama simdi gipta edilecek noktada. Yazilim sirketlerinin merkezleri irlanda da
Turkiye de vergi sistemi adil ve disiplinli olmadigi icin her yil vergi affi cikiyor. Bu durumda vergisini zamaninda odeyen essek yerine konuyor.
SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Henry Blodget'in yayýnladýðý Business Insider'da (BI) bugün Çinli ZTE þirketinin ABD'den yiyeceði ceza ile ilgili bir makale vardý. Bir Telekom teknoloji/donaným/üretim firmasý olan ZTE, aynen HALKB'de yaþandýðý gibi ABD makamlarý ile ters düþmüþ ve mali ceza almasý gündeme gelmiþti çünkü ABD kanunlarýna/yaptýrýmlarýna muhalefet ederek Kuzey Kore ve Ýran ile ticaret yapmýþlar. ZTE'nin Þenzen borsasýndaki piyasa deðeri 131 milyar Yuan civarýnda yani 21 milyar dolara yakýn. ABD'li makamlarýn keseceði baþlangýç cezasýnýn 1.7 milyar dolar olacaðý yazýyordu BI'da. Bu meblaðýn indirime uðrayacaðý ve 1 milyar dolara belki daha da aþaðýya indirileceði belirtiliyordu. Çin devlet baþkanýnýn Trump ile bu ceza mevzusunu konuþtuðu ve her 2 taraf için de tatminkar bir sonuca baðlanmasý için gayret sarf ettiði konuþuluyor. "Baþlangýç/ilk etap" cezasý olarak öngörülen 1.7 milyar dolar ZTE'nin piyasa deðerinin %8'i yapýyor, indirime uðramýþ haliyle ise PD'nin %5'inden bile daha az oluyor. ZTE bir banka deðil teknoloji þirketi ama HALKB'ninkilere benzer suçlamalar yüzünden ABD'li kurumlar tarafýndan ceza alacak bir þirket. En azýndan bizim için bir tür emsal teþkil edebilir.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yetkisizcim, "hakkaniyet" ucu açýk bir kavramdýr, bireyler arasýnda farklý bir anlam taþýyabilir, bir þirketin elde ettiði kârýn nasýl paylaþýlacaðýna Yönetim karar veriyor, yönetimi de hissedarlar atýyor, artýk hisse geri alýmý mý yaparlar çoðunu temettü olarak mý öderler yoksa bedelsiz yaparak ödenmiþ sermayeyi artýrýp mali bünyeyi mi güçlendirirler veya da þirketin büyümesi pazar payýný artýrmasý için yatýrým yapma cihetine mi giderler iþte buna YK karar veriyor. Öte yandan halka açýk olan bir þirketin en temel amacý kâr elde edip bu kârý maksimize etmeye çalýþmak olmalýdýr. Evrensel kural böyle diyor.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Trendhound gibi bu iþin erbabýna ait bir baþlýkta haddimi bilerekten...Bankacýlýk, sistem olarak küresel güçlerin oyun alanýdýr ve devletlerin bu alana müdahil olmasýndan hiç bir zaman haz etmez bu güçler...Heleki kuruluþ amacýndan farklý olarak sistemin her alanýna devlet tarafýndan sýzýlmasý kabul edilebilir bir durum deðildir...Devletleri sistemin tamamen dýþýna çýkarmayý hedeflemiþ bir yapý var ve bu yapý bireylerle direkt temas yollarý arýyor bugünlerde...Blockhain vs teknolojilerinin arkasýnda da ayný güçler var...Bankacýlarýn geleceði çok zor abi...Kusuruma bakmasýnlar ama onlar için zifiri karanlýk görüyorum ufukta...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneþ vardýr...
2013 Mayýs ayýnýn 2. yarýsýnda patlak veren Gezi olaylarý neticesinde BÝST100 endeks ve hemen hemen tüm kaðýtlar sert satýþlar yiyerek aþaðýya göçmüþlerdi. Bu satýþ süreci 2014 Þubatýnýn sonuna kadar 9.5 ay sürdü ve HALKB hissesi son 9 aydýr yediðimiz satýþlarda olduðu gibi %50 den fazla deðer kaybetmiþti. Aþaðýya 15 Mayýs 2013-28 Þubat 2014 aralýðýnda oluþmuþ 9.5 aylýk HALKB performansýný gösteren haftalýk fiyat grafiðini koyuyorum. Hisse taban formasyonunu yaptýðý son 2.5 ayda iþlem hacimleri belirgin bir artýþ göstermiþ.
![]()
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yukarýda verdiðim 9.5 ay sürmüþ olup hissenin %50'den fazla deðer kaybetmesine yol açan satýþlarý müteakiben hisse roketleme fazýna girmiþ ve Temmuz 2014 itibariyle %65 çýkýþ yaparak 5 ayda 16.5 tl ye çýkmýþ.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bu da mevcut durumumuz (21.8.2017'den günümüze haftalýk grafik). 2017 Aðustos sonundan itibaren baþlayan sert satýþlar sonucunda hisse 15.37-7.31 hareketini yaptý (9 ayda tepeden dibe %53 düþtü) ve þu anda 7.48 dedir. Bu süreç halihazýrda 9. ayýný doldurdu. Son 2 ayda (Nisan ve Mayýs) iþlem hacmi resmen roketlemiþ. Nisandaki iþlem hacmi 1.2 milyar lot oldu, Mayýsta ise 1.4 milyar lot. Son 2 aylýk hacim 2.6 milyar lot olarak gerçekleþti. Bu lotlarý 611 milyon olan tedavüldeki lotlarla bir karþýlaþtýralým, 4 katýndan fazla yapýyor.
![]()
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri