Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
Hocam o konuda pekcok gelisme var:

1- Ornegin Katar Telecom (Ooredoo) TT yi alacakti (hatta ben imzalar atildi is bitti diye biliyordum) ama nedense uzadi belki de pruz cikti - satis durumunda zaten borclariyla satilacagi icin bankalara sikinti olmaz

2- Eger satis olmazsa hazine garantorlugu olacagi teyit edildi - o yuzden bankalar aslinda Oger in devreden cikmasini istiyorlar... En son haber bankalar borclariyla orantili olarak TT hissesi aloke edecekler seklindeydi tam detayini bilmiyorum

TT den ziyade pek cok insaat (konut gelistirme) firmasi satislarin bir anda kesilmesinden olumsuz etkilenebilir ve diyelim buyuk bir taseron cekleri yazmaya baslarsa piyasa karisir.. Cunku bu firmalarin en medyatikleri bile (isim vermeyeyim) bildigin bakkal mantigiyla yonetiliyor.. Herhangi bir surdurulebilirlik veya forward thinking dertleri yok maksat dukkani haftalik bazda dondurmek..
Oger'in hisselerini bankalar almiyor mu ipotege karsi? Bankalar da telekom isine girecek iste. Girsinler. CB izin vermiyormus simdiye kadar. Ama pilavli 2026 dedi, o limit neymis bilmiyorum.