Sayfa 325/1032 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,593 - 2,600 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Öte yandan Citi'nin OFAC ceza beklentisi 1.5 milyar dolardır, geçen ay yayınladıkları raporda bu rakamı telaffuz etmişlerdi. Hemen hemen bankanın rayiç piyasa değeri kadar bir mali ceza bekliyor Citi ama bu rakam bana hiç rasyonel gelmiyor. .
    Citi'nin olaylara pek hakim olmadigini dusunuyorum. Kasim ayindaki raporunda bu davadan bahsetmemislerdi bile. TAV'da fiyat ongoruleri 2.5 sene 10 tane revizyona ragmen hic tutmadi.

Deutsche Bank, Türk bankalarının hedef fiyatlarını aşağı çekti

Gecen haftadan, bulunsun.
    ---

Deutsche Bank, Türk bankalarının hedef fiyatlarını ortalama % 22 aşağı
    çektiğini açıkladı.

Buna göre;

Akbank hedef fiyatı 11.50 TL'den 9.20 TL'ye (tavsiye: Al)
    Garanti Bankası hedef fiyatı 12.20 TL'den 10.30 TL'ye (tavsiye: Al)
    Halkbank hedef fiyatı 15.00 TL'den 8.30 TL'ye (tavsiye: Tut)
    Vakıfbank hedef fiyatı 7.10 TL'den 5.90 TL'ye (tavsiye: Tut)
    Yapı Kredi Bankası hedef fiyatı 3.20 TL'den 2.60 TL'ye (tavsiye: Tut)
    İş Bankası (C) hedef fiyatı 8.08 TL'den 6.80 TL'ye (tavsiye: Tut)

indirildi.

Hocamizdan dolar yorumu:

4.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Deutsche Bank, Türk bankalarının hedef fiyatlarını aşağı çekti

Gecen haftadan, bulunsun.
    ---

Deutsche Bank, Türk bankalarının hedef fiyatlarını ortalama % 22 aşağı
    çektiğini açıkladı.

Buna göre;

Akbank hedef fiyatı 11.50 TL'den 9.20 TL'ye (tavsiye: Al)
    Garanti Bankası hedef fiyatı 12.20 TL'den 10.30 TL'ye (tavsiye: Al)
    Halkbank hedef fiyatı 15.00 TL'den 8.30 TL'ye (tavsiye: Tut)
    Vakıfbank hedef fiyatı 7.10 TL'den 5.90 TL'ye (tavsiye: Tut)
    Yapı Kredi Bankası hedef fiyatı 3.20 TL'den 2.60 TL'ye (tavsiye: Tut)
    İş Bankası (C) hedef fiyatı 8.08 TL'den 6.80 TL'ye (tavsiye: Tut)

indirildi.
    Biz doğal olarak halkbank ve ofac cezası üzerine yoğunlaşıyoruz ama diğer bankalarda da kara bulutlar geziyor. Türk Telekom için alınan ve ödenemeyen krediyi biliyorsunuzdur, bu krediyi bankalar takipte gösteriyorlar, daha batık kategorisine almadılar ama eninde sonunda (tahminim bu yıl) alacaklar mecburen. Kredideki en büyük üç pay da Akbank yaklaşık 1,5 milyar dolar, Garanti 1 milyar dolar, İş Bankası ise 500 milyon dolar şeklinde. Bunlar küçük miktarlar değil, bizim tahmini ofac cezası kadar belki de daha fazla zarar girecek bu üç bankaya. Parantez açalım, kredi tam batık demek yanlış aslında karşılığında şirketten hisse alacaklar ama o parayı zor kurtarırlar veya çok uzun sürer, büyük bir zarar mutlaka oluşacak.
    Bu üç hissenin yılbaşından beri veya son üç aylık performansına bakarsak en iyi durumda en az düşeni işc, sonra garan, en çok düşeni akbank, yani bu kredi sırası borsa fiyatına da aynen yansımış.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Biz doğal olarak halkbank ve ofac cezası üzerine yoğunlaşıyoruz ama diğer bankalarda da kara bulutlar geziyor. Türk Telekom için alınan ve ödenemeyen krediyi biliyorsunuzdur, bu krediyi bankalar takipte gösteriyorlar, daha batık kategorisine almadılar ama eninde sonunda (tahminim bu yıl) alacaklar mecburen. Kredideki en büyük üç pay da Akbank yaklaşık 1,5 milyar dolar, Garanti 1 milyar dolar, İş Bankası ise 500 milyon dolar şeklinde. Bunlar küçük miktarlar değil, bizim tahmini ofac cezası kadar belki de daha fazla zarar girecek bu üç bankaya. Parantez açalım, kredi tam batık demek yanlış aslında karşılığında şirketten hisse alacaklar ama o parayı zor kurtarırlar veya çok uzun sürer, büyük bir zarar mutlaka oluşacak.
    Bu üç hissenin yılbaşından beri veya son üç aylık performansına bakarsak en iyi durumda en az düşeni işc, sonra garan, en çok düşeni akbank, yani bu kredi sırası borsa fiyatına da aynen yansımış.
    Sadece akbankin zarari 7 milyar tl ttkom dan. 2026 ya kadar hak sahibi olacaklar ama zararlarini kurtarma sanslari cok az.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Ofac kararının çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum hatta 18 temmuzda yapılacak olan papaz davasından önce açıklanmasıda yavana atılacak bir ihtimal değil.Aksi durumda Abd için papazın daha uzun tutukluluk süresi ve bozulan ilişkilerde gerileme ve yeni bir krize gebe bir süreç . Ofac karaının ne olacağına değinirsek, Menbiçte ortak hareket hamlesi ortamdaki buzlar erimeye başlamışken anormal derecedeki cezalar iki ülke arasındaki gerilimi arttırıp S 400 lerin tartışıldığı şu günlerde Türkiye yi Rusya tarafına kendi eliyle itmiş olacaktır. Türkiye ye kesilen ceza anormal derecede yüksek olursa ; bu Amerika için Pirus zaferinden öteye geçmeyecektir. Türkiye gibi bölgede ve dünyada alternatifi olmayan bir ülkeyi gözden çıkarmak çılgınlıktan başka birşey olmayacaktır. Her iki ülke içinde makul bir ceza yani kazan kazan formülü en mantıklı seçenek görünüyor.Yakın zamanlarda beklenilen sonucun açıklanmasını umuyorum.

Not: Burda yapılan yorum ve düşünceler şahsi görüşüm olup yatırım tavsiyesi olamaz

7.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Citi'nin olaylara pek hakim olmadigini dusunuyorum. Kasim ayindaki raporunda bu davadan bahsetmemislerdi bile. TAV'da fiyat ongoruleri 2.5 sene 10 tane revizyona ragmen hic tutmadi.
    Evet Citi analistleri tam anlamıyla dangalak. Daha geçen Kasım'ın başında 9 ay önce 17.5 tl hedef fiyatları vardı, sonra bu hedef fiyatı kademe kademe düşürdüler ama hisse tam anlamıyla çakılıverdi ve 7.07 ye kadar düştü. Bu süreçte Citi'nin hedef fiyatı spota göre %50 gibi çok ciddi bir marjla yukarıda idi. Dediğin gibi TAV'da da fena morarmışlar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

8.  Alıntı Originally Posted by komosaya Yazıyı Oku
    Ofac kararının çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum hatta 18 temmuzda yapılacak olan papaz davasından önce açıklanmasıda yavana atılacak bir ihtimal değil............Her iki ülke içinde makul bir ceza yani kazan kazan formülü en mantıklı seçenek görünüyor. Yakın zamanlarda beklenilen sonucun açıklanmasını umuyorum.
    Ağzına sağlık, dileğimiz ayni.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Sayfa 325/1032 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •