Sayfa 328/1032 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428828 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,617 - 2,624 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Tabii bir de şu OFAC kararını 4 gözle bekliyoruz. Temmuz sonu itibariyle bu karar açıklanır diye düşünüyorum. Bu mevzuyu daha fazla bekletmek hiç kimsenin yararına olmaz. Ayni zamanda bu karar; ABD yönetiminin TC'ye karşı yapıcı mı yoksa yıkıcı mı, rasyonel mi yoksa irrasyonel mi olduğunu da ortaya serecektir. Eğer salak değillerse makul bir yaptırım uygulamaları gerekir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Kapalı kapılar ardından OFAC ile görüşmeler devam ediyor. 2 ülke arasındaki ikili anlaşmazlıkları çözüme ulaştırmak amacıyla oluşturulmuş olan 3 teknik komitenin 1'inde HALKB OFAC mevzusu detaylı bir şekilde masaya yatırılmış olmalı. Halk Bankasının tuttuğu ABD'li hukuk müşavirliği firması da banka lehine bir karar çıkması için elinden geleni yapıyordur. Ek olarak lobicilik faaliyetleri kapsamında Halkbankın safında yer alan Trump'ın şahsi avukatı Rudy Giuliani gibi eli güçlü adamlar da OFAC mevzusunda olumlu katkıda bulunacaklardır.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. 7.40'dan kapattık. Bu seviyeyi hisse sevdi. Demek ki OFAC kararını bu civardan karşılamayı uygun gördü tahtadaki büyük oyuncularla hissedeki büyük yatırımcılar. Eh, o zaman bize de "hayırlı olsun" demek düşer. Bekleyip göreceğiz sonucu.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Son haftalarda gelişmekte olan ülkelerin hem para birimleri hem tahvilleri hem de borsaları çok yoğun satış gördü. Her yerde felaket tellalları türedi ve bunlar tam bir kıyamet senaryosu çizmeye başladılar. Ancak bu satışlar artık "aşırı satış" bölgesine gelmiş durumdalar. Çok yakında BİST de dahil gelişmekte olan ülkelerin borsa tahvil ve para birimlerinde bir tepki rallisi yaşanacak. Özellikle Türkiyenin TRY Hindistanın INR Brezilyanın BRL Arjantinin ARS Rusyanın RUB para birimleri aşırı satış yedi son haftalarda ve toparlanma zamanı artık geldi. Bu toparlanmanın asıl nedeni FED'in yakında U dönüşü yapacağı beklentisinden kaynaklanıyor. U dönüşünün altında yatan nedenler; FED'in faiz artırımlarına ara vererek küresel düzeyde dolardaki artışın önüne geçip ABD ekonomisini aşırı faiz artırımlarıyla gereksiz yere resesyona girme riskine karşı önlem almaktır.
    Hiç katılmadığım bir yorum.Fed faiz arttırımlarına niye ara versin,bana 1 tane neden söyleyin.İşsizliği tarihi diplerde %3.8,büyümesi Atlanta Fed'in dinamik modeline göre ikinci çeyrekte şu an itibariyle %4.1 gayet güçlü,konut fiyatları endeksi tarihi zirvesine ve enflasyon(CPI) %2.8,ekonomi ısınma belirtileri göstermeye başlamış..Fed'in %2 politika faizi hala reel olarak negatif bölgede,ancak 3 faiz arttırımından sonra negatif bölgeden çıkacak,petrol fiyatlarının yükselişi enflasyonu destekleyecek olarak görünüyor.Negatif reel faizler ortamında ekonomide normalde karlı olmayacak yatırımlar fizibilitesinde karlı gözükür ve kaynakların verimsiz yatırımlara gitmesine yol açar ,ülke ekonomisinin yararı ise yapılacak yatırımların ve yürüyen işlerin alınan kredileri faiziyle birlikte ödedikten sonra hala karlı kalabılen ve çıtanın üzerinde kalan yüksek verimlilikte çalışan şirketlerin pazarı domine etmesi diğerlerinin pazardan elenmesidir.Negatif reel faizlerin ikinci sakıncası ise varlık fiyatlarını şişirmesidir ki,esas resesyon tehlikesini yaratan budur.Balon patlayınca ekonomik kriz çıkar resesyon olur.Bu nedenle negatif reel faizler sadece büyük ekonomik krizlerde,geçici bir zaman için kullanılan bir tedbirdir,kısa vadede ekonomi için yararlı olur ama süreyi uzatınca ekonominin temellerini çürütür.
    Sonuç olarak Fed'in faiz arttırımlarına ara vereceği ve u dönüşü yapacağı beklentisi,global para bolluğu dönemde çok kolay para kazanan piyasa profesyonellerinin hayali olabilir ama ekonominin gerçeklerine ters,hele Fed'in bu yıl ki şahin üye yapısı da dikkate alınırsa imkansızdır.

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Oger'in hisselerini bankalar almiyor mu ipotege karsi? Bankalar da telekom isine girecek iste. Girsinler. CB izin vermiyormus simdiye kadar. Ama pilavli 2026 dedi, o limit neymis bilmiyorum.
    Hazine garantorlugu olmazsa hisselerin cop olma ihtimali var o yuzden hazine garantorlugunde olacak diye biliyorum... Son detaylari netlesince kamuoyuyla paylasirlar...

6.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın 666 bende sizden ve TH dan çok istifade ediyorum. Hisse potföyüm önceleri yüzde yüz Halk Bankasında idi. Çok iyi bir fiat aralığında yarısını Yapı krediye geçmiştim . Bilahere Yapı kredi çok iyi trade imkanı sağladı. Tekrar Halk Bankasına tamamını geçtim. Geçtiğimde Halk Bankası senedim yüzde 16 daha fazla oldu. Yapı Kredide en son AKENERJİ ye verilen 1 milyar dolarlık kredi korkuttu. Gerçi 600 milyon anapara kredisi kalmıştı. Ancak alınan teminatlardan emin değildim. AK enerjini bilançosuna baktım. İçim karardı. Üstüne Keskinoğlu tavukçuluk kredisi haberi ilgili firmanın konkardota ilanı gelince ; Halk Bankasının OPAC baskısının aslında döviz bazlı kredisinin olmamasına inanın tercih ettim. Halk Bankası artı eksisi ile fiatı karşılaştırınca en uygunu geliyor daima. Selamlar.
    Ayyynen oyle - su Zarrab muhabbeti yuzunden yurt disindan borclan(a)mama aslinda banka icin cok cok faydali oldu - akti takdirde Halkbank gibi disardan fonlanip icerde TL cinsinden esnafa KOBIye kredi kullandiran bir banka cok zor durumda kalirdi..

Simdiki mevzu Volkswagen in dizel mezsusu gibi: yani sirket itibar kaybina ugradi bir de ceza yedi ama sirket ayni sirket arablar ayni arabalar realitede degisen birsey yok algi degisti sadece...

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    HALKB'de geçen ağustos ayının sonundan bu yana devam eden anormal derecede sert satış dalgası artık 10. ayını doldurmuş durumda. Hisse "7.07'de dip çalışmasını bitirdi" gibi görünüyor, tabii burası borsa ve büyük konuşmamak lazım. Devasa bir depresyon ortamında şahit olunan türden bir satış süreci yaşadık HALKB'de son 10 ayda. Hissede yakın bir gelecekte start alacak güçlü bir çıkış dalgası yaşayacağımız yönünde bir öngörüde bulunuyorum. Bunun nedenleri şunlar: a) FED'den beklenen U dönüşünün (faiz artırımlarına ara verileceğinin) sinyalinin yakında alınacağına inanıyorum, b) HALKB'de 10. ayını doldurmuş olan bu devasa satışların artık doğal momentumunu yitirmiş olduğu kanaatindeyim.
    Reyiz buna wishful thinking deniyor bilirsin

Bence biz en az 3-4 ay daha surunuruz (ben sahsen 1 yil surunmeyi bile goze aldim).. Ama elbet bu OFAC mofac destani bitince bir fon buradaki firsati gorup cullanacaktir.. Olmazda biz bir fon kuralim - 150 milyon toplasak kagidin spegi bile oluruz

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    En son kapanış olan 7.40 dikkate alındığında HALKB hissesinin hak ettiği seviye (fair value); Morningstar'ın kantitatif analizine göre 10.70 tl dir. Link aşağıda:

http://quotes.morningstar.com/stock/...tcode=MLE&cur=
    Sn TH benim fikrimi de grafikte anlatmaya çalışayım.

2016 ya kadar diğer bankalar gibi hareket eden senet, 2016 yılından itibaren diğer aynı sektör hisselerinden ayrışmış örnek mor olan vakıf.
    2017 çıkışında diğer banka hisseleriyle aynı performansı göstermemiş, aynı performansı gösterse eski zirvesi 20-21 civarını görmüş olması gerekirdi...
    Belki de bankacılık endeksinin sınai endeksine göre kötü performe etmesinin en büyük nedeni buydu.
    Eğer diğer senetler gibi performans gösterseydi şimdi olacağı seviye 10.70 değil 12-13 civarlarında olacağını tahmin etmekteyim. Kesikli mavi çizgi...
    Eğer başımızdaki bela bir şekilde mutlu son ile biterse gitmesi gereken yeri de tabi ki diğer banka senetleri ile beraber 23-24 seviyeleridir. Sağlıcakla...
    ''Yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür. Gerçeklerle ilgisi yoktur''
    ''Tek gerçek BeşiktAŞK''

Sayfa 328/1032 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428828 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •