Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
polemik değildi amacım, peki, yazdıklarımı tekrar okuyunuz. mevduat kabul etmedikleri için tasfiye süreçleri mevduat bankalarından farklı olduğunu kabul ediyorum, ama bu husus onların banka olmadıkları anlamına gelmez.
mevduat güvencesi olmadığı için, tmsf ye bundan dolayı bir sigorta primi ödemedikleri için haliyle tmsf ye devirleri söz konusu değildir.
sadece siz mevduat güvencesi olmadığından onlar banka değildir gibi bir algı içerisindesiniz. bu ciddi bir yanılgıdır. verdiğiniz referans kanun bile bankacılık kanunu. neyse isterseniz mevzu net. siz bankacılık kanunu ile tüm faaliyetleri düzenlenmiş bir kuruma banka demiyorsunuz, ne derseniz deyin ama kanun farklısını söylüyor.
daha uzatmayacağım,

ben 10 yıl banka müfettişliği ve bahsi geçen finansal kurumlarda (leasing-factoring) denetim müdürlüğü yaptım. bu konuda beni ikna yoluna değil, kendinizi ikna etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Tüm bilgiler ve kanunlar paylaşıldı. İsterseniz bunun kararını forumdaşlara ve konuyu takip edenlere bırakalım. Her konuda birbirimizi ikna etmek veya aynı şekilde düşünmek zorunda değiliz.