-
ABD Baþkaný Donald Trump ile Beyaz Saray'da görüþen Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu, ortak basýn toplantýsýnda, "Türkiye'nin Suriye'yi, Ýsrail'e saldýrý üssü olarak kullanmasýný istemediklerini" söyledi.
Netanyahu, "çatýþmayý engellemek" için Trump ile neler yapýlabileceðinin konuþulduðunu da kaydetti.
Ýsrail - Türkiye iliþkileri, Ankara'nýn yeni Suriye yönetimi ile iliþkileri üzerinden de yeni bir gerilim hattýna girdi.
Ýsrail ordusu, 2 Nisan'da Suriye'de bazý askeri ve altyapý tesislerini vurdu.
Ýsrail basýnýna konuþan yetkililer, askeri tesislerden birine yapýlan saldýrýnýn Türkiye'ye "mesaj" olduðunu söylemiþti.
Oval Ofis'teki basýn toplantýsýnda Netanyahu, Trump ile "Türkiye ile bu çatýþmanýn nasýl önlenebileceðini" konuþtuklarýný söyledi ve ABD liderinin bu doðrultuda arabulucu olabileceðini iþaret etti.
Netanyahu, "Türkiye ile iyi iliþkilerimiz vardý ama aramýz kötüleþti. Suriye'nin, Türkiye de dahil kimse tarafýndan Ýsrail'e saldýrý için bir üs olarak kullanýlmasýný istemiyoruz" dedi.
Trump ise soru cevap kýsmýnda Cumhurbaþkaný Erdoðan ile "harika bir iliþkisi olduðunu" söyledi ve "BEN ONU SEVERÝM, O DA BENI SEVER" dedi.
ABD Baþkaný, Erdoðan ile yaptýðý bir görüþmeyi de anlattý.
Þam'ýn düþmesi sonrasý yapýlan görüþmede, Trump, Erdoðan'ý "Suriye'yi aldýðý için tebrik ettiðini" söyledi ve "O iki bin yýldýr kimsenin yapamadýðý bir þeyi yaptý" dedi.
Erdoðan'ýn görüþmenin bu noktasýnda, "Hayýr, biz deðildik" diye kendisine yanýt verdiðini aktaran Trump, "Ben biliyorum, sizdiniz" dediðini ve "Evet, belki de bizdik" karþýlýðý aldýðýný da anlattý.
Ardýndan Erdoðan'ýn "zeki birisi" olduðunu söyleyen Trump, Netanyahu'ya dönerek, "Onunla yaþayacaðýnýz herhangi bir sorunu BEN çözebilirim ancak makul olmanýz þartýyla" dedi.
Trump 'dan övgüler..
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri