Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
işte burada durmak lazım. 2-3 ay yazlığımızda geçiriyorum. yazlığa tavuk köpek götüremediğimizden bu olaya giremiyoruz. evin bahçesindeki şeftaliler, incirler yazın meyve verdiğinde, yazlıkta olmamız nedeniyle faydalanamıyoruz. ön bahçemizdeki güllerin, çiçeklerin en güzel zamanlarını göremiyoruz. hele 3 lokasyon , ev bakımı ile ömrü çürütürsün.
Allah insanı sorumluluk sahibi yapmayacak. saydığın hemen hemen tüm özelliklere sahibim. 47 de emekli oldum, şimdi 56 yaşındayım. kendimizi kurtardık lakin, kafamız şimdi de çocukları kurtarmakla meşgul. muhtemelen küçük oğlanın kazanacağı üniversiteye birlikte taşınır, 3. lokasyonumuzda olur.
şimdi set-up önemli..herkesin özel şartları var..bu dediğim bazıları için zor olabilir...ama ben gerçeklştirebilirim diye düşünüyorum...bir lokasyon baba-dede ocağı olacak, köy evi...zaten dost-akraba vs, çiçekler-ağaçlar vs bakılır, sorun olmaz...yani zaten kurulu ve bensiz idare edebilecek bir düzen var.

diğeri kışı geçireceğimiz, çocukların okulunu okuyacakları istanbul...kurulu düzen buarada da var.

ilave olarak, hafta sonları kaçabileceğimiz, sakarya ya da orhangazi gibi 1 saatte gidilebilecek villa-köy evi-çelik yapı modunda bir yapı...nisan-haziran döneminde haftasonu cuma git-ptesi dön şeklinde yaşanabilir...burada da bahçe, meyve, sebze vs uğraşlar yapılabilir.

yani benim için iki lokasyon zaten hazır, üçüncüsü için de arsa-tarla larım hazır...kendimi ve ailemi hazır hissettiğimde 1-2 ayda çelik iki katlı evimi yapar, bu modda yaşamaya başlarım.