Sayfa 15/637 İlkİlk ... 513141516172565115515 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 113 - 120 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Temettü ve uzun vade yatırımcılığı konusunda da size katılıyorum. Bende bir beyaz yakalıydım.
    Bu platformda başka başlıklar altında pek çok kereler yazdık. Eşim ve ben çok uzun yıllar hisse biriktirdik. Aylığımızdan geriye ne kaldıysa o kadarlık hisse aldık. 21 yıl. Şimdi temettü gelirlerimiz emekli maaşlarımızın neredeyse iki kat fazlası.

Yapabilen için çok ama çok iyidir. Ama müthiş disiplin ister.
    Sunu merak ediyorum

Temettu veren hisselerin listesine bakmistim en iyisi bile %15 ler civarinda ki her zaman degil

O zaman akla su soru geliyor. Gecmiste yatirdiginiz butun o paralari dolara sonrada dolari faize koysaydiniz durum daha mi iyi olurdu?

Cunku bu soruya cevabiniz ikilem de kalmis bizim gibiler icin guzel sonuclar verecektir.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ada Yazıyı Oku
    Ahmetg 1 haftadır bütün topiklerde bes soracağınıza google'a be s yazsanız her şeyi öğrenirdiniz.
    Google da herseyin cevabi var bir sey haric

Devlet BES e yaptigi %25 lik katkidan vazgecebilirmi? Hukuken boyle bir hakki varmi?

Diyelimki yapti o zaman bu yillarca yapilan katki bizdemi kaliyor? Devlete guvenim yok ondan soruyorum

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Google da herseyin cevabi var bir sey haric

Devlet BES e yaptigi %25 lik katkidan vazgecebilirmi? Hukuken boyle bir hakki varmi?

Diyelimki yapti o zaman bu yillarca yapilan katki bizdemi kaliyor? Devlete guvenim yok ondan soruyorum
    Bu hakkı var...ama yönetmelik değişene kadar %25 den aldığın yanında kalır..ileride %15 e inme ihtimali konuşuldu, ama ülkede tasarruf açığı var...%25 e rağmen, otomatik bes ten üçte iki oranında çıkış var...bu nedenle görünür gelecekte %25 düşmez...büyük bir kriz vs olursa belki.

Peki devlet bu paraların üstüne yatar mi? Böyle bir şey sezersem sistemden çıkarım, böyle bir şey devletin kendi ayağına sıkması olur...bunu da beklemem(mesela ben 3 sene sonra devlet katkısının ucte ikisine hak kazanıyorum...kafam bozulursa tuyerim, mesela 30 bin devlet katkısının 20 binini alırım)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ben devletle olan her isten uzak dururdum.
    Key paralari, issizlik fonu, super emeklilik v.s daha bir suru ornekte oldugu gibi devlet milletine kazik atmak icin var bu ulkede.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Calisin cabalayin, ogrenin kendi paranizi kendiniz yonetin.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. Çok güzel bir form olmuş. İlgiyle takip ediyoruz.
    Anladığım kadarıyla forumun çoğu beyaz yakalı. Yani eğitimli kişiler. Kendi eğitim yaşamlarından deneyimlerini bahsetmelerinde fayda olabilir. Özel yada devlettemi okundu vs.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu hakkı var...ama yönetmelik değişene kadar %25 den aldığın yanında kalır..ileride %15 e inme ihtimali konuşuldu, ama ülkede tasarruf açığı var...%25 e rağmen, otomatik bes ten üçte iki oranında çıkış var...bu nedenle görünür gelecekte %25 düşmez...büyük bir kriz vs olursa belki.

Peki devlet bu paraların üstüne yatar mi? Böyle bir şey sezersem sistemden çıkarım, böyle bir şey devletin kendi ayağına sıkması olur...bunu da beklemem(mesela ben 3 sene sonra devlet katkısının ucte ikisine hak kazanıyorum...kafam bozulursa tuyerim, mesela 30 bin devlet katkısının 20 binini alırım)
    tekrar ediyorsam kusura bakmayin

Ben BES e para yatirmaya basladim ve para hesapta kaldikca devletin %25 leride bana akmaya basladi. Atiyorum 2 sene sonra devlet dediki katkiyi %10 a dusuruyorum yada kaldiriyorum. O zaman bende parami geri cekmek isteyecegim

Bende yatirmis oldugum butun parayi ve o zamana kadar devletin bana verdiklerini yani hepsini cezasiz masrafsiz cekip cebime atabiliyormuyum? Cunku 10 seneden once cekemezsin yok 56 yasindan once cekemezsin gibi seyler okudum

8. @ahmetg kardeş,

Herhangi bes firmasının sayfasına git, detayları orada okuyabilirsin...burada uzun uzun sistemi anlatmayalım...olaya biraz uzak olduğun icin baştan sona okuman iyi olur..

Sayfa 15/637 İlkİlk ... 513141516172565115515 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •