Dün gece tarihi bir gece yaşadık.
İnsanın aklını başından alacak bir oynaklık vardı , realtime topikte paylaşmıştım da olanları.
Bu gece ise sıkıcı.
İyi geceler herkese ..
Dün gece tarihi bir gece yaşadık.
İnsanın aklını başından alacak bir oynaklık vardı , realtime topikte paylaşmıştım da olanları.
Bu gece ise sıkıcı.
İyi geceler herkese ..
1 ocak 2001 gram altın 5.882 - 1 ocak 2002 gram altın 12.937
2001 krizinde 25 banka buharlaştı.Fiziki altın için yeterli sebeptir.
Mübadele veya 54 olaylarından tutun Suriyeli mültecilere kadar dönem dönem fiziki altın en mantıklı çıkar yol olmuştur.
Bankalara güvenen ve yeni Osmanlı inancında olanların fiziki altın tutması tabi ki tutarsızlıktır ancak muhtemelen en çok fiziki altın da onlarda vardır.
Yakın tarih boyunca milletimiz hem seçimlerinden dolayı parasının başına gelecekleri bilir bu nedenle ev arsa bilezik altın alır ama aynı seçimleri yapmaya devam eder.Kazayla devir değişti artık böyle şeyler olmaz diye düşündüğü zamanlarda da gereken dersi alıp yine babadan dededen kalma yöntemlere döner.Belki de bu kadar badire atlatmamıza rağmen nasıl oluyor da halen ayakta kalıyoruz sorusunun cevabı bu tarihsel öğreti olabilir.
Bu arada 54 krizi şöyle tarif edilmiş:
Dış borç yükü ve kamu açıkları arttı. Plansız yatırımların da etkisiyle enflasyon yüzde 20’lere fırladı ve Türkiye ekonomisi krize girdi.
Hükümetin ekonomi yönetimindeki başarısızlığını dönemin İngiliz Büyükelçisi Bowker bir raporda şöyle özetliyordu.
“1955 yılı Başbakan Menderes’in gerek enflasyonun kontrol edilmesi,gerek dış borcun azaltılması yolunda hiçbir adım atmaması ile sona erdi.Kısacası Türk Hükümeti yıl boyunca kendi imkanlarının ötesinde yaşadı.Ellerindeki paradan daha fazla harcadılar. Ödeyebileceklerinin üstünde de ithalat yaptılar.Gereksiz yatırımlara yöneldiler.Merkez Bankasını bütçe açığını kapatmak için kullandılar.Ümit petrol aramalarına bağlandı.â€
1946 Devalüasyonundan sonra yapılan devalüasyondan arzu edilen amaçlar genellikle sağlanamadığından Türkiye özellikle istihdam anlamında, döviz girdilerinde ağır bir kriz yaşamıştır.
Dün akşam ABD'de yaşayan bir arkadaşımla görüştüm, 2016 yılında işçi saat ücretinin 9 $ olduğunu bu yıl ise 10.5 $ yükseldiğini ve 2020 yılında ise 15 $ olacağını söyledi, bunun 4 yılda % 50 zam olacağını ve imkansız olacağını belirttim, o da bana bunun senato tarafından onaylandığını ve plan dahilinde yürürlüğe girdiğini belirtti..
Eğer işçi saat ücretleri 2020 yılında gerçekten 15 $ olacaksa varın enflasyonun ve faizlerin nerelere gideceğini siz hesaplayın....ve TL'nin ne olacağını!!!
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
Yer İmleri