Bu faizsiz kredi için harcanan para 2000 tl üzerinde verilen faizsiz para 10000 tl gülermişim ağlarmışım
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bu faizsiz kredi için harcanan para 2000 tl üzerinde verilen faizsiz para 10000 tl gülermişim ağlarmışım
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Iyi aksamlar
Reis basbakan tulumba borc faiz imf hepsi guzelde kimse Abd 10 yilliklarin 2,60 civari takildigini yazmamis. Haftalik grafik bakabilirseniz nerden nereye dustugunu goreceksiniz. Bu 10 yillik faiz 3,00 civarina giderse iste o zaman buyuk sorun olur.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu kosgeb kredilerinin yada kisa donemde saglanan kredilerin yatirima gittigi yok maalesef. Alinan butun krediler vakti gelen borcu otelemek yada yenilemek icin. Simdi esnaf kosgeb kredisi alacakta bu ortamda 2. Dukkani yada 2. magazayi , ne biliyim o parayla yeni techizat alacak. Zor dostum cok zor
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
http://www.businessht.com.tr/ekonomi...man-arayisinda
Bak rumenige kardeşim..
Yıllarda hedef 2023 şu kadar dolarlık ülke bu kadar ihrcaat dendi ..Yatırım yatırım yatırım borç borç borç..
ee sonuç..
Sen şimdi bu adamlara haydi yatırım yap diyebilir misin..
Nereye kadar borç nereye kadar fizibilitesi olmayan verimsiz yatırım..
"Enerjisa*Ağustos ayından bu yana 755 milyon liralık (202 milyon dolar) 3-4 yıl vadeli 3 tahvil satışı ile refinansman yaptığını söylerken"
Bu özel sektör tahvil bono ları TR ekonomisinde çok yeni bir uygulama..Her hafta SPK bültenlerinde 1-2 firmanın daha tahvil bono ihracı yaptıklarını piyasadan para topladıklarını okuyorum..
Buraya yazıyorum..Çok büyük saatli bomba bu özel sektör tahvil bonoları..
2012 den itibaren falan çok hızlandı bu tür fonlama..
Çoğu gösterge faiz + şeklinde..Yani gösterge faizi ne yapıp edip yükselmemek için ellerinden geleni yapmalarının bir diğer nedeni de bu..
MB bas bas paraları dedik di zamanında..
Ama bu da dolarda zıplama olarak geri dönüyor..
Dolarda zıplama enflasyon olarak geri dönüyor enflasyon+doların yükselişi milletin moralini bozuyor harcamalar kısılmaya başlıyor.
Harcamalar kısıldı mı özel sektör daha da sıkışıyor..Başlıyor işçi çıkarmaya..İşten çıkan adam harcaması iyice dibe vuruyor modal dibe vuruyor..
Geri dönüşü olmayan bir yola girildi..Sarmal bu..
Yer İmleri