Sayfa 156/1078 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206256656 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 1,241 - 1,248 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Aslına bakarsanız trade etmekten daha, hemde daha zor bu... Hergün elinizin altındaki paranın artmayıp aksine aklınızdan geçen hissenin yanınızdan geçip gitmesi adamı sinir harbine sokar. Adam tansiyon hastası olur , şeker hastası olur. sonrada o paraya yiyemeden yanlış anlamayın ama toprak olur.
    Ben 80 'li yıllardan bu yana babamla birlikte bu piyasanın içindeyim. Denemediğim yöntem ve strateji kalmadı. Sonuçta varabildiğim netice:

- Eğer üretim yapan ve piyasada ihtiyaç olan bir ürünü üreten bir tesise (aniden parlayıp sönen sektörler değil) uygun fiyatlara yakın alıma geçilerek yatırım yapılırsa; kriz dönemleri bile olsa sonuçta hisse gerçek değerine ulaşıyor.

- Belki diğer hisseler giderken sizinki geride kalabilir ama bir müddet sonra öndekiler arkadakileri beklemek zorunda kalıyor ve hatta arkadan gelenler öndekileri geçebiliyor....

Yıllarca TRKCM yatırım yaptı ve fiyatı yataya yakın seyretti. 2011 - 2016 yılları arasında 1.00 - 2.00 civarında dolanıp durdu. Fakat bu sene 3.92 seviyesini şimdilik gördü ve 1.0 'dan alan birisi parasını 4 'e katlamış oldu. 6 yılda 4 katı, hiç fena değil...

Ama "ben bunun meyvesini erken yemek istiyorum" diyorsanız; strese ve çalışmaya müsaitseniz elbette en iyi yol Trade etmektir. Daha önce de dediğim gibi para az olunca Trade çok kolay ama para belirli bir seviyeye ulaşınca birçok hisseye sığamaz olursunuz. Sizin aldığınızı anladıkları an eğer hissenin sahibi varsa bunu size yedirmemek için herşeyi yapar. Tecrübeyle sabittir. Buna dayanmak hiç de öyle kolay değildir.

Forumdan bir arkadaş bana AFYON hakkında sorduğunda ona görüşümü ve benim zarara rağmen beklediğimi yazdım. Fakat yazan arkadaşım her kademe düşüşünde heyecana kapılıyordu. Ne yaptı bilemiyorum ama eğer satmadıysa bugün güzel kazanmış olması gerekiyor...

Bir hissenin beklentisi ve hikayesi varsa korkmamak lâzım. Kriz olsa bile en fazla 2 sene sürer. Sonrasında 1 senede fazlasıyla toparlar... MRDIN için 2008 krizi sonrasına bakılabilir. Gerçi tüm hisseler için bir toparlanma oldu ama en başta MRDIN gitmişti. 1 yılda tam 5 misli yükselmişti...

Hissenin hikayesi ve beklentisi çok önemli... En gereksiz hisse bile adam olabiliyor...

Parayı yiyebilmek Allah 'ın izni ile oluyor. Öyle kişiler var ki; servet içinde yüzerler ama Allah kısmet etmez yiyemezler. Gününü mirascıları görür!!! Kimisinin de birşeyi yoktur ama var olandan iyi yaşar. Bunlar kısmet işi. Elbette birşeyler elde edebilmek için o yolun şartlarını yerine getirmek gerekir. Hiçbirşey durup dururken olmuyor maalesef...

Babam bizim buralarda bir zamanlar efsaneydi. Çok şey bildiğinden değildi ama bildiğini iyi bilirdi. O zamanlar bilgisayar bile yokken o herşeyi aklında tutardı. Adamın bir stratejisi vardı ve o dönemlerde hep işe yarardı. Tek bilmediği döngüsel hareketlerdi. Bunu da kendince bir şekilde aşıyordu. Buna çözümü o zamanlarda "Mevsimsellik" ile bulmuştu kendince. O Elliot bilmezdi; adını bile duymamıştır ama hep kazanıyordu. Taa ki 2000 'li yıllara kadar. Orada bir çuvalladı bir daha tam tutturamaz oldu. Yine de kör topal gitti. Sonunda 2008 krizinde iyi mal topladı ama benim yaptığım hesaba güvenmediği için elindeki malları MRDIN dahil %100 primle sattı ve o son işlemi oldu diyebilirim. O günden sonra hep "borsa düşecek" diye bekledi ama o düşmedi. 93bin oldu. Sonra babam yaşlılıktan aklında tutamaz ve hata yapar oldu ve işi bıraktı.

Eğer 2008 krizinde aldıklarını satmamış olsaydı ve benim daha fazla al uyarılarıma kulak vermiş olsaydı; şimdi ciddi anlamda bir servet olacaktı... Fakat kısmet olmayınca olmuyor!!!

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Tabi bu arada bizim sistem devreye giriyor.. siz sanırım adeti arttırmak maksadıyla pek trade etmiyorsunuz.. öyle anladım değil mi
    Tam öyle değil...

Benim elimdekiler ile trade etmek mümkün olmuyor. Sistem ne diyor : AL ya da SAT ... Sinyal olmadığı zaman TUT veya BEKLE...

AL sinyali geldiğinde parçalı alım yok. SAT geldiğinde de parçalı satım yok. Tak diye hepsini boşaltacaksın veya yükleneceksin. Sistem buna göre yazıldı. Parçalı işleme göre değil. Öyle olsa idi farklı yazılırdı ve işlemler de ona göre olurdu.

Şimdi Sistem bana SAT dediğinde ben hepsini satamıyorum. Zaten biliyorum adam benim malı bekliyor. Sattım mı hise aşırı düşecek yani ben düşüreceğim. O zaman satmanın bir anlamı kalmıyor. Ertesi gün AL sinyali geldiğinde sattığım fiyattan malımı yerine koyamayacağım...

Şimdi derseniz: "Sen de parana uygun hisse ile ilgilen"...

Bu işe uyan hisseler genelde Banka hisseleri oluyor. Ben de Banka hissesi kesinlikle almam. Oysa en basiti banka hissesi ile trade etmektir. Bana ters...

Bazı hisseler de büyük ama onlar da bir vesile ile önceden yükselmiş oluyor ve yüksekten almanın bir anlamı kalmıyor. Son alıcı olmak da var. Bir de ben çok fazla sayıda hisse ile ilgilenemiyorum. Yapım buna müsait değil. Ayrıca sağlığım da müsait değil! Duygusal yapımdan dolayı işler çok zorlaşıyor!!! Bir de Speklere gıcıklık etmeyi çok seviyorum. Bir nevi geçmişin acısını çıkartma. Ama gözlerine soka soka. Öyle gizliden değil. Yanlış ama yaparken çok keyif veriyor. Tabii onlar da beni gıcık etmek için herşeyi yapıyor...

Şimdiki stratejim fena değil. Beklentisi ve hikayesi olanı AL, hedefi belirle ve bekle; düşse de kıpraşmadan sakin sakin dur. Bir bölümünü de temettüye yatır ve yıllık geçim paranı sağla ki beklerken sıkıntı çekme...

Bu sistemi yeni yeni oturtmaya çalışıyorum. 1/3 temettü, 1/3 hikaye ve 1/3 beklenti üzerine yatırım yapıyorum. Beklentiyi Teknik/Temel olarak seçiyorum ama tam isabet sağlamak zor. Çok zorluyorlar!!! Hikaye kısmı ise yerlerde sürünen şirketlerden düzelme ihtimali olanı bulup yatırım yapmak. Bunda da zamanlama çok önemli ama ben terse çok geldim ama her düştüğünde daha fazla alınca ortalama hep aşağıda kalıyor. 2-3 sene bekletebilir, herkese gelmez. Bana nasıl gelecek bilemiyorum ve bekliyorum...

Bunların tek senet olması da gerekmiyor. Her birisini kendi içinde grup yapıp öylece de düşünebilirsiniz. Ben fazla senetle ilgilenemiyorum. Kafası dar adamım ve duygusalım maalesef!!!

En güzeli ve sakini MRDIN temettüsü. Aralıkta yine para verecek. Hisse düşsün sorun değil. Nasılsa iyi para verecek. Gün gelir açığı kapatır... Diğerlerinin adam olmasını beklerken bunun temettüsünü yerim, sonrada onların karını alınca bunun yükselmesini bekleyip günü gelince bunu da satıp kenara geçip beklerim. Bunlar bir strateji ve uygulandığı sürece işe yarar. Bir hata işi batırıyor...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    bak abi burda tekrar anmak nasip oldu Allah gani gani rahmet eylesin. Toprağı bol olsun.

bak abi burda tekrar anmak nasip oldu Allah gani gani rahmet eylesin. Toprağı bol olsun.
    Allah razı olsun. Tüm cümle geçmişlerimizin ruhu şâd olsun, mekanları cennet olsun... Amiiin...

5.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Bizim kullandığımız Sisteme göre incelediğimizde de durum pek farklı değil...

Yine Sisteme harfiyyen uyan birisi için şu anki durumda stres yapacak birşey yoktur. Ne olabilşr peki:

- Başkaları için fırsat olarak düşünülen ve dipten alıp, tepeden satma (tepkilerde bile!!!) hayalini yapamamaış olursunuz. Bu zaten bir hayâldir. Belki 1-2 defa tutturursunuz ama daha sonra bunun acısını sizden fazlasıyla çıkarırlar.

Genelde bu işi bildiğini söyleyenler her ne hikmetse hep "tepeden satıp, dipten almayı" başarırlar. Ben bunun sırrını bulamadım. Bulsaydım köşeyi çok kere dönmüş olurdum...

Benim ne yaptığıma siz bakmayın. Ben uzun vade Temettü ve beklenti için işlem yapıyorum. Yeri geliyor yılarca zaararda bekliyorum. O nedenle benim gibi olmak zordur. Ben de bu hâle çok zor ve bir nevi de mecburen döndüm. Sistemi uygulamak kolay olsa da yine de düzenli olarak zaman ayırmak ve incelemk gerekiyor. Buna yer yer sağlık, yer yer zaman problemi ile imkân bulamıyorum. O nedenle şimdi kafam rahat bekliyorum.

Temettü işi güzel ama lot az ise bir işe yaramaz. Bakalım bu yıl benim beklentimi karşılayabilecek mi? Bir de vergi olayı var elbette!!

hocam eline, emeğine sağlık. biraz geç gördüm ama allah razı olsun. çok faydalı paylaşımlarda bulunmuşsun.

cümleten hayırlı akşamlar.
    yalnızca cehaletle savaşıp gerisiyle sevişelim. zengin olma garantisi yok ama dünyanın çok daha keyifli bir yer olacağına eminim

6.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Tam öyle değil...

Benim elimdekiler ile trade etmek mümkün olmuyor. Sistem ne diyor : AL ya da SAT ... Sinyal olmadığı zaman TUT veya BEKLE...

AL sinyali geldiğinde parçalı alım yok. SAT geldiğinde de parçalı satım yok. Tak diye hepsini boşaltacaksın veya yükleneceksin. Sistem buna göre yazıldı. Parçalı işleme göre değil. Öyle olsa idi farklı yazılırdı ve işlemler de ona göre olurdu.

Şimdi Sistem bana SAT dediğinde ben hepsini satamıyorum. Zaten biliyorum adam benim malı bekliyor. Sattım mı hise aşırı düşecek yani ben düşüreceğim. O zaman satmanın bir anlamı kalmıyor. Ertesi gün AL sinyali geldiğinde sattığım fiyattan malımı yerine koyamayacağım...

Şimdi derseniz: "Sen de parana uygun hisse ile ilgilen"...

Bu işe uyan hisseler genelde Banka hisseleri oluyor. Ben de Banka hissesi kesinlikle almam. Oysa en basiti banka hissesi ile trade etmektir. Bana ters...

Bazı hisseler de büyük ama onlar da bir vesile ile önceden yükselmiş oluyor ve yüksekten almanın bir anlamı kalmıyor. Son alıcı olmak da var. Bir de ben çok fazla sayıda hisse ile ilgilenemiyorum. Yapım buna müsait değil. Ayrıca sağlığım da müsait değil! Duygusal yapımdan dolayı işler çok zorlaşıyor!!! Bir de Speklere gıcıklık etmeyi çok seviyorum. Bir nevi geçmişin acısını çıkartma. Ama gözlerine soka soka. Öyle gizliden değil. Yanlış ama yaparken çok keyif veriyor. Tabii onlar da beni gıcık etmek için herşeyi yapıyor...

Şimdiki stratejim fena değil. Beklentisi ve hikayesi olanı AL, hedefi belirle ve bekle; düşse de kıpraşmadan sakin sakin dur. Bir bölümünü de temettüye yatır ve yıllık geçim paranı sağla ki beklerken sıkıntı çekme...

Bu sistemi yeni yeni oturtmaya çalışıyorum. 1/3 temettü, 1/3 hikaye ve 1/3 beklenti üzerine yatırım yapıyorum. Beklentiyi Teknik/Temel olarak seçiyorum ama tam isabet sağlamak zor. Çok zorluyorlar!!! Hikaye kısmı ise yerlerde sürünen şirketlerden düzelme ihtimali olanı bulup yatırım yapmak. Bunda da zamanlama çok önemli ama ben terse çok geldim ama her düştüğünde daha fazla alınca ortalama hep aşağıda kalıyor. 2-3 sene bekletebilir, herkese gelmez. Bana nasıl gelecek bilemiyorum ve bekliyorum...

Bunların tek senet olması da gerekmiyor. Her birisini kendi içinde grup yapıp öylece de düşünebilirsiniz. Ben fazla senetle ilgilenemiyorum. Kafası dar adamım ve duygusalım maalesef!!!

En güzeli ve sakini MRDIN temettüsü. Aralıkta yine para verecek. Hisse düşsün sorun değil. Nasılsa iyi para verecek. Gün gelir açığı kapatır... Diğerlerinin adam olmasını beklerken bunun temettüsünü yerim, sonrada onların karını alınca bunun yükselmesini bekleyip günü gelince bunu da satıp kenara geçip beklerim. Bunlar bir strateji ve uygulandığı sürece işe yarar. Bir hata işi batırıyor...
    Kardeş MRDİN temettu filan dedinde
    İSDMR nasıl temettu için ikiside Oyak

Sn TA
    Bu akşam burada bir şölen var. Sistem, teknik, taktik, strateji ..YOK YOK...
    Borsa tecrübelerinizi aktarırken , piyasayı ve trade inceliklerini paylaşıyorsunuz karşılıksız olarak.
    Emekleriniz için tekrar teşekkürler... Babanızı bu vesile ile andık, Allah rahmet eylesin...

Alıntı Originally Posted by Yavuzadana0101 Yazıyı Oku
    Kardeş MRDİN temettu filan dedinde
    İSDMR nasıl temettu için ikiside Oyak
    Oyak temettü işinde 1 numaradır. ISDMR Takip Listemizde olmadığı için grafiğini göremiyorum. Kod doğru ise listede yok maalesef...

Bu nedenle de bilgim yok... Listede olmayanlara hatta listede olanların çoğuna da bakamıyorum. Sorulduğunda listede varsa grafiğe bakıp birşeyler yazmaya çalışıyorum.

MRDIN tavsiye değildir. Sadece temettü verimi açısından bildiğim bir şirket ve bu nedenle net olarak örnek vermek için kullandım. "Hisse fiyatı yükselir" diye düşünülerek şu an için yatırım tehlikelidir. O nedenle kesinlikle tavsiye değildir!!!

Temettü isteyen düşünebilir ama temettü aldığı gün hisse fiyatı da aldığı temettü kadar düşecektir!!! Bu durum bilinerek hareket edilmelidir... Temettü harcanmadan yeniden hisseye yatırılırsa hisse adedi artacaktır. Asıl avantaj buradadır. Hisse sayısı artacağı için gelecek sene kârdan daha çok pay alınabilecektir. Parayı benim gibi yerseniz, geriye birşey kalmaz...

selimtogrul
    arkadaşımızın dediği gibi "parayı biraz da yemek lâzım". Ne zaman ecel vakiî olup göçeriz belli olmaz!!!

Sayfa 156/1078 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206256656 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •