Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    günü kurtarıyorlar dostum.günü kurtarıyorlar...piyasada tl liklite sıkıntısı var..bakjalım ne zamana kadar gidecek bu durum...
    Bu kadar Tl likidite sıkıntısına rağmen BETON piyasasında hala patlama olmamasıda diğer ilginç bir husus. Benim korkum depremler gibi stres ne kadar artarsa depremin şiddetide o kadar güçlü oluyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,171
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bu kadar Tl likidite sıkıntısına rağmen BETON piyasasında hala patlama olmamasıda diğer ilginç bir husus. Benim korkum depremler gibi stres ne kadar artarsa depremin şiddetide o kadar güçlü oluyor.
    sırf bu yüzden çimento sektöründen uzak duruyorum...satışlarının büyük bölümünü ihrac eden firmaları tercih ediyorum..ama görünüşe bakılırsa ihraclarda zora girebilir...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

sırf bu yüzden çimento sektöründen uzak duruyorum...satışlarının büyük bölümünü ihrac eden firmaları tercih ediyorum..ama görünüşe bakılırsa ihraclarda zora girebilir...
    Döviz borcu çok yüksek eğer işler rayından çıkarsa bu sefer ki deprem şimdiye kadar yaşadıklarımızdan farklı olacak ve korkarım yıkım şiddetide hepsinden çok olacak.

Betonda çöküşün olmamasının nedeni satıcıların *henüz* hayatlarını idame ettirmek ve alışık oldukları standartlarda yaşamak için satmayı planladıkları evden gelecek paraya ihtiyaç duymamaları. Bu Türkiye'deki çarpık gelir dağılımının bir yan etkisi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,171
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Betonda çöküşün olmamasının nedeni satıcıların *henüz* hayatlarını idame ettirmek ve alışık oldukları standartlarda yaşamak için satmayı planladıkları evden gelecek paraya ihtiyaç duymamaları. Bu Türkiye'deki çarpık gelir dağılımının bir yan etkisi.
    altına imzamı atarım..ama bununda bir sonu var.. sonuçta bağlanan bir meblağ var..ve eğer iflas algısı yerleşmeye başlarsa çorap söküğü gibi gelir..birde bu durumu geciktiren husus yabancıya yapılan satışlar..Bu yüksek faiz ortamında bu durum çok devam edici bir durum değil.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

altına imzamı atarım..ama bununda bir sonu var.. sonuçta bağlanan bir meblağ var..ve eğer iflas algısı yerleşmeye başlarsa çorap söküğü gibi gelir..birde bu durumu geciktiren husus yabancıya yapılan satışlar..Bu yüksek faiz ortamında bu durum çok devam edici bir durum değil.
    Bence`de S Ü R D Ü R Ü L E M E Z nokta....

Bence`de S Ü R D Ü R Ü L E M E Z nokta....
    Ben bunun sürdürülemez olduğu konusunda çok emin değilim. Nedenleri:

Türkiyede servetin büyük çoğunluğu ilk 100.000 belki de azalan bir biçimde ikinci 200.000 kişilik grupta toplanmış durumda. Tabii ki gayrimekullerin çoğu da yine bu grupta toplanıyor. Şimdi eğer bu grupta değişim olmazsa ki bu kitlenin sayısal olarak değişeceğini düşünmüyorum ellerindeki gayrimenkulleri de uzun bir süre bekletme gücüne sahip olabilirler.

Eğer gini katsayısının daha dengeli dağıldığı bir ülkede olsaydık bence bahsettiğiniz sürdürülemezlik noktasına çok daha çabuk ulaşablirdik.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben bunun sürdürülemez olduğu konusunda çok emin değilim. Nedenleri:

Türkiyede servetin büyük çoğunluğu ilk 100.000 belki de azalan bir biçimde ikinci 200.000 kişilik grupta toplanmış durumda. Tabii ki gayrimekullerin çoğu da yine bu grupta toplanıyor. Şimdi eğer bu grupta değişim olmazsa ki bu kitlenin sayısal olarak değişeceğini düşünmüyorum ellerindeki gayrimenkulleri de uzun bir süre bekletme gücüne sahip olabilirler.

Eğer gini katsayısının daha dengeli dağıldığı bir ülkede olsaydık bence bahsettiğiniz sürdürülemezlik noktasına çok daha çabuk ulaşablirdik.
    Bu konularda finans,matematik,fizik kuralları işlemiyor.Mesela adam 1000 Tl ye kiraya verdiği evini 950 ye kiracıya vermeyip 1 yıl bekletebiliyor,matematiksel olarak zararda görünüyor veya %15 faiz varken %5 ucuza satışı kabul etmeyip 1 yıl bekleyebiliyor.Doları olan için de benzer durum,birçok dönemde TL faizi nedeniyle matematiksel olarak zararda görünüyor.Ancak öyle birşey oluyor ki bu hesap tersine dönüyor,hesap bilmiyor denen adam bu durumdan kazançlı çıkıyor.Mesela kiraya yapacağı zamlar sayesinde uzun vadede o farkı kapatıyor veya daha yüksek kira bedeliyle kirasını daha düzgün ödeyen birini bulabiliyor,satacağı evin lokasyonunda avm,metro söylentisi çıkıveriyor bir anda fiyat uçuyor.Sanki metro dünyada doğal bir ulaşım aracı değil de Mars kolonisine ulaşım istasyonu,pazardan alışveriş yapamazsın da AVM şart,kendi gibi sazan bir alıcı da buluveriyor,dolar bir gecede %10 artıp ertesi hafta eski fiyatına gelebiliyor,o arada satınca bütün faiz kaybının fazlasını çıkarıyor.Fizik kurallarının geçerli olmadığı biryerde yaşıyoruz,istediğin kadar oku çalış hesapla,hesap bilmez koyun güdemeyecek adam seni sollayıp geçiyor.Güdüsel farkındalık diye bir terim var mı bilmiyorum ama böyle birşey işte.Hesap kitap olayını bırakıp hayvan bilimlerini,içgüdüsel davranışları inceleyerek bu konuya çözüm getireceğim inşallah

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •