Sayfa 866/1009 İlkİlk ... 366766816856864865866867868876916966 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 6,921 - 6,928 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Betonda çöküşün olmamasının nedeni satıcıların *henüz* hayatlarını idame ettirmek ve alışık oldukları standartlarda yaşamak için satmayı planladıkları evden gelecek paraya ihtiyaç duymamaları. Bu Türkiye'deki çarpık gelir dağılımının bir yan etkisi.
    altına imzamı atarım..ama bununda bir sonu var.. sonuçta bağlanan bir meblağ var..ve eğer iflas algısı yerleşmeye başlarsa çorap söküğü gibi gelir..birde bu durumu geciktiren husus yabancıya yapılan satışlar..Bu yüksek faiz ortamında bu durum çok devam edici bir durum değil.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    altına imzamı atarım..ama bununda bir sonu var.. sonuçta bağlanan bir meblağ var..ve eğer iflas algısı yerleşmeye başlarsa çorap söküğü gibi gelir..birde bu durumu geciktiren husus yabancıya yapılan satışlar..Bu yüksek faiz ortamında bu durum çok devam edici bir durum değil.
    Bence`de S Ü R D Ü R Ü L E M E Z nokta....

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ben bunun sürdürülemez olduğu konusunda çok emin değilim. Nedenleri:

Türkiyede servetin büyük çoğunluğu ilk 100.000 belki de azalan bir biçimde ikinci 200.000 kişilik grupta toplanmış durumda. Tabii ki gayrimekullerin çoğu da yine bu grupta toplanıyor. Şimdi eğer bu grupta değişim olmazsa ki bu kitlenin sayısal olarak değişeceğini düşünmüyorum ellerindeki gayrimenkulleri de uzun bir süre bekletme gücüne sahip olabilirler.

Eğer gini katsayısının daha dengeli dağıldığı bir ülkede olsaydık bence bahsettiğiniz sürdürülemezlik noktasına çok daha çabuk ulaşablirdik.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İnşallah öyledir. Zira bankalar bu tür durumlarda önceden belirlenmiş senaryoları basına duyuruyorlar.
    Kaynak:ekşi sözlük,etkilenen kişiler konu açmış,bir personel hatası olduğu ortaya çıkınca,gökhan ı kovmayın diye bir konu daha açmışlar.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bence gloabal koşullar sürdürülebilir olduğu sürece, sürdülemez bir noktada değiliz..

Amma cümle oldu ha..

Yoksa çoktaaaaaaaaaaan, zombi şirketler zombi ekonomiler diye bir şey kalmayacaktı..bilinmeyen sulardayız..

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    ABD ile vize krizinde hafif bir yumuşama ile BİST yarın gene yukarıya zorlanacaktır.

Kriz çözülürse (ki yakın bir zamanda bu sorunun çözüleceğine ihtimal vermem) piyasalar coşar, kur hemen 3,50 lerin başını görür..

Irak'ta Türkiye'nin istediği ortam yavaş yavaş sağlanıyor.

Haburun diğer yanı Kürtlerden merkezi yönetime devredilecek anlaşılan. Bu gece Kuzey Irak hava sahası da bizim tarafımızdan kapatıldı.Kürtlere Irak'ta olabildiğince tokat atıldı. Sıra Suriye'deli Kürtlerde...
    temenni gibi geldi bana.
    hiçbirine katılmıyorum.
    krizin çözüleceğine inanmadığım gibi daha da derinleşeceğini düşünüyorum. unutmayalım ki bu sam amca bize terörist başını vermediği gibi pkk yı alanen silahlandırmıştır hemde tüm pişkinliği ile.
    yani vize olayı zurnanın son deliği
    hikaye...
    bir şey denendi tüm piyasalar pazar günü kapalı milletin poposunda pireler uçuşurken ve camdan kule görüldü.
    artçıydı.
    ırakta veya suriyede istediğimiz ortamın sen sağlanacağına gerçekten inanıyor musun
    oyunu kirli ve kendi kurallarına göre oynayan ve lidere göre şerbet veren iran ve rusyadan bahsediyoruz.

Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    temenni gibi geldi bana.
    hiçbirine katılmıyorum.
    krizin çözüleceğine inanmadığım gibi daha da derinleşeceğini düşünüyorum. unutmayalım ki bu sam amca bize terörist başını vermediği gibi pkk yı alanen silahlandırmıştır hemde tüm pişkinliği ile.
    hikaye...
    bir şey denendi tüm piyasalar pazar günü kapalı milletin poposunda pireler uçuşurken ve camdan kule görüldü.
    artçıydı.
    ırakta veya suriyede istediğimiz ortamın sen sağlanacağına gerçekten inanıyor musun
    oyunu kirli ve kendi kurallarına göre oynayan ve lidere göre şerbet veren iran ve rusyadan bahsediyoruz.
    Haklısın sanırım..olayı bütünden görmekte fayda var..

Geçen haftalarda olayın gidişatı ile ilgili bir alıntı yapmıştım..tekrar yapıştırıyım:

Osman Arolat'tan:

-15 Temmuz daki FETÖ darbesinde ABD etkisi olduğu şüphesi,
    -Reza Zarrap davası ve ona bağlı gelişmeler,
    -Türkiye nin Fetullah Gülenin iadesi girişimlerinin sonuçsuz kalması,
    -ABD nin Suriye de PKK uzantısı YPG/PYD ye silah vermesi,
    -Cumhurbaşkanı korumalarına Amerika da dava açılması,
    -Türkiye nin Rusya dan S-400 füzesi alma girişimi,
    -Türkiye Rusya İran yakınlaşması,
    -Türkiye nin Batı ittifakı bağlarının sorgulanması,
    -Konsolosluk görevlisinin tutuklanması ile ABD nin vizeleri durdurduğunu açıklayan sert mesajı,
    -Türkiye nin ton yükseltmeden buna aynı tonda karşılık vermesi.

8.  Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    temenni gibi geldi bana.
    hiçbirine katılmıyorum.
    hikaye...
    artçıydı.

http://www.bloomberght.com/haberler/...raf-tutmuyoruz

bak sam amca ne demiş?
    anlamı ne peki
    kaynasın kazan biz bu hallerden memnunuz demek
    taraf tutmuyoruz çünkü her iki taraftada elimiz mevcut demek

Sayfa 866/1009 İlkİlk ... 366766816856864865866867868876916966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz