Sayfa 885/1009 İlkİlk ... 385785835875883884885886887895935985 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,073 - 7,080 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Bu arada daha önce benzer görüşümü yazmıştım yine yazayım. Niye Dolar tutuyorsun ABD uşağımısın diye havlayan sözüm ona milliyetçi bozuntusu AKP yalamalarına şöyle cevap veriyorum, Dolar tutuyorum çünkü sizin dindaş, yobaz, allahın adını ağzından hiç düşürmeyen tüccar bozuntusu et, süt , sebze, fındık fıstık vs tüccarlarınızın mallarının üzerine her yıl koydukları , gerçek enflasyon artı süslüman karı OHA fiyat artışlarından hiç etkilenmemek için çöp yerine Dolar tutuyorum. Örneğin benim için etin kg fiyatı hep aynı kalıyor, geçen senede 13 Dolar gibi bu senede . Anlaşılmayan bir şey var mı ak troller !...

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Olur niye olmasın ki !... Daha 2 hafta öncesine kadar 3.40 lara inmemiş miydi ? De inse ne olacak sizin niyetiniz önemli .
    Sevgili üstad,
    doların 3.50 seviyelerine geri gelmesi durumunda dolar alacağımızı varsayarsak, bunu banka nezninde vade kazanmak adına kayıt altında tutmak sizin yazılarınızı takip ettiğim kadariyla çok benimsediginiz bir yöntem değil.
    Acaba bu konuda ki çekincelerinizi biraz daha detaylı anlatirmisiniz

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    o zaman kendimi terörist gibi hissediyordum ama bugün parasının değerini koruyablmiş biri oalrak görüyorum
    özel olmazsa bir şey soracağım .dolar maliyetini nedir .Neden sordum şimdi elinde dolar tutanlar gerçek enflasyonun tüikin dediği 11.64 değil de yüzde 20 lerde olduğunu söylüyor ve TL de dursam erir mantığı i var..genel yazılanlar bu yönde ....şimdi dolar 2017 ocakta.3.50 idi kabaca yüzde 20 prim yıl sonu 4.10 olması lazım....hadi 1 ocak 2017 çok spesifik ...1 ocak 2016 da 3 TL imiş ...vur bugüne kafada yaratılan enflasyonu bu yıl sonu dolar 4.20 olursa yüzde 20 lk enflasyona ezilmemis oluyor...e hadi bu 3 ten girenler için .3.40tan.3.50 den trene binenler ne olacak..ben mi yanlış bi şey kaçırıyorum .yoksa tez zamanda dolara dönelim ..hoş portföyünde yüzde 30 dolar var lakin 30 kasım. 3.75 satış opsiyonlu korkmuyorum da değil gidecekler diye )

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Enki hala aynı düşüncedeyim. Rahat olup hayatı yaşayabilmek için %50 USD %50 TL derim.. Yalnız; 3,50 altına gelen kur beni tahrik etti. 3,47 TL de dayanamadım. Almaya başladım. 3,45 de sert alımlarda bulundum... En son 3,4071 TL yi görünce gen aldım. Şu an tekrar hesabımı yaptım. %93 USD %7 TL deyim... İner mi? Sanki momentum iner gibi diyor. Pazartesi büyüme rakamı bence önemli.. Takip edip izlemek gerek...

3,31 TL ler bir teknik olarak mümkün ama ben 3,31 TL altını pek olası bulmuyorum. Hatta 3,30-3,35 bandında en fazla bir kaç gün içinde yeniden 3,35-3,40 bandına yerleşir diyorum...

Yakalayan olursa...

3,31 altı olmaz mı? olabilir.. O da onların olsun.. Ne diyeyim ki..

Varlık fonunun karları nerelere rücuu edildi? Bilmek isterdim.. Daha doğrusu Sn.CB nımız varlık fonunda hedeflenen amaca bir türlü ulaşamadık dedi..

Doğrusu her gün her saat piyasaları takip eden birisi olarak bu varlık fonu ile ne hedeflenmişti ben bilmiyorum.

Varlık fonunun bu denli hırpalanıp, ortada kalması hoş değil..

Benim bu soruya kimse cevap yazmamış...
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bende sizin gibi yaptığım işlemi yazmak istiyorum.. Daha önce 3,47 TL den USD almaya başladığımı yazmıştım. Bugün sabah 3,4071 TL den portföyümün %10 u nu kadarını da USD a aktarmış bulunuyorum. Şu an 3,43 TL ortalama ile %95 USD dayım.. Kalan %5 TL portföyümü 3,39 TL den kademelendirerek 3,34 TL de %100 USD a geçmiş olacağım. Bu durumda sanırım 3,34 den alım ile 3,42 TL ortalamayı yakalayabilirim...

3,34 TL altı olmaz mı? Kimbilir?

Olursa; o da sizin ve Tuğberk Çitilcinin olsun...

TL de ki riskler;

--------Siyasi iktidarın, hemen hemen herkesi hatta ana muhalefeti ve üyelerini, muhalefet yapıp eleştirdiği anda dahi, terörist suçlamasında bulunması?
    -------- KGF nun büyüklüğü..
    -------- Verilen Yüksek Faiz sonucunda; Yüksek Enflasyon Sarmalına Girilmesi..
    -------- Türkiye ekonomisinin diğer %50 sinin TL ye asla güvenmemesi...
    ---------TCMB sının enflasyon hedefi %5 iken TEFE ile TÜFE arasındaki farkın %6 olması
    ---------15 aydır sıkı duruşa rağmen inmeyen bilakis yükselen enflasyon..
    ---------Sıkı duruş iyi güzelde bir esnafın, çiftçinin boğazı nereye kadar sıkılır?

USD daki avantajlar

--------Herşeyden önce USD bazlı bankaların verdikleri %4,25 faiz oranı..
    --------Dünya para birimi olması
    --------Enflasyona yenilmemesi
    --------Bir sürü olumsuz data ya rağmen ağır ağır inerken; bir tane verinin olumlu gelme ihtimaline dahi en az 5 kademe zıplaması
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    İzleyip göreceğiz.. Bence Ekim ayı d*****n kuyruğu koptuğu ay olacaktır...

Anılar... USD Ağustos sonunda 3,50 TL alatına indiğinden ben ne demiştim? Diğerleri ne demiş? Şimdi o diğerleri burada yok. Bana itiraz edemiyorlar..

Gitmişler...
    Son düzenleme : selka; 19-10-2017 saat: 03:06.

6. Cumhurbaşkanı Erdoğan:

istanbul'da, kadir topbaş bey, çevre ve şehircilik bakanımızın kendisiyle görüşmesine olumlu yanıt verdi, istifasını o şekilde gönderdi. ardından düzceyle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi. zannediyorum dün veya bugün niğde'nin istifasını verdiğini duydum. balıkesir'e istifasını verme talebimiz iletildi. hakeza melih bey'e, bu durum iletildi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

7. iyi de bu adamlar seçimle gelmemiş miydi. fol yok yumurta yok iken bir kişi söyledi diye ayrılıyorlar ise yabancılar/yabancı yatırımcılar bu ülkede demokrasi var mıdır diye düşünüyor mudur acaba?

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Cumhurbaşkanı Erdoğan:

istanbul'da, kadir topbaş bey, çevre ve şehircilik bakanımızın kendisiyle görüşmesine olumlu yanıt verdi, istifasını o şekilde gönderdi. ardından düzceyle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi. zannediyorum dün veya bugün niğde'nin istifasını verdiğini duydum. balıkesir'e istifasını verme talebimiz iletildi. hakeza melih bey'e, bu durum iletildi.

8.  Alıntı Originally Posted by yyeemm Yazıyı Oku
    iyi de bu adamlar seçimle gelmemiş miydi. fol yok yumurta yok iken bir kişi söyledi diye ayrılıyorlar ise yabancılar/yabancı yatırımcılar bu ülkede demokrasi var mıdır diye düşünüyor mudur acaba?
    Anadolu'daki muhafazakar bir ilde ak parti seçmeni ile yaptığım bir sohbet aklıma geldi. Açıkça tümü ağız birliği etmişçesine şunu söylüyorlardı, biz ak partiye oy vermeyiz, biz recep tayyip erdoğan'a oy veririz. Ak parti bizim için hiç bir şeydir. Örnekle de açıkladılar: Recep Tayyip Erdoğan bize şu bardağı işaret etse ve bu bardağa oy vereceksiniz dese biz o bardağa oyumuzu veririz.

Bu durumun bu kadar abartılı olduğunu daha önce fark etmemiştim. Şahsi düşünceme göre Türkiye'de Ak parti adında bir parti yoktur. Recep Tayyip Erdoğan vardır.

Sayfa 885/1009 İlkİlk ... 385785835875883884885886887895935985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •