Sayfa 898/1009 İlkİlk ... 398798848888896897898899900908948998 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,177 - 7,184 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Şimdi hesabı şöyle yapın, bu para bankada ve her ay 3.5 krş kazanıyor . Bu durumda sizin bir ay sonra 3.53 den almanız sizin için 3.50 ye gelmiş olacak. Saygılar
    Bazende ince hesap yapmak çok doğru olmayabilir..varsın dolar bir süre biraz daha az kazansın, önemli değil..tarihte olmadığı kadar balonlar bu kadar ayyuka çıkmamıştı hiç..

Benim çocukluğumda balon patladığı zaman haberimiz olurdu kendisinden..

Şimdi öyle mi ya..dünya çok değişti..kriz sıklıkları bayağı arttı..ha denilebir ki bu oluşan balonlar sentral banker destekli, bir şey olmaz..bu kısmını bilemem..ancak bildiğim EM borç balonunun tam göbeğinde bir ülkeyiz..söylemiş olayım..sonra yandım Allah ben olmasın..Lakin zamanını bilen varsa bana da söylesin bende bileyim..

YTD.....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,126
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku

İnanın kimin üzerine yıkılacak bu bist onu bende bilmiyorum. Muhtemelen TR deki ky panikle doğru hamle yaptı.. Ama yabancı bu belli olmaz.. Sürekli B palnları vardır gibime geliyor...

Not; Belki BIST düşmek için uzaylı işgali filan bekliyor olabilir mi?
    Dostum bu ecnebilerin [emoji41] hisse satışından daha çok kazanmış olma ihtimali olamaz mı?senede bir kriz olsa ; müthiş trade imkanı verir...

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bazende ince hesap yapmak çok doğru olmayabilir..varsın dolar bir süre biraz daha az kazansın, önemli değil..tarihte olmadığı kadar balonlar bu kadar ayyuka çıkmamıştı hiç..

Benim çocukluğumda balon patladığı zaman haberimiz olurdu kendisinden..

Şimdi öyle mi ya..dünya çok değişti..kriz sıklıkları bayağı arttı..ha denilebir ki bu oluşan balonlar sentral banker destekli, bir şey olmaz..bu kısmını bilemem..ancak bildiğim EM borç balonunun tam göbeğinde bir ülkeyiz..söylemiş olayım..sonra yandım Allah ben olmasın..Lakin zamanını bilen varsa bana da söylesin bende bileyim..

YTD.....
    Napalım ! insanlara çok geç kaldınız mı diyelim ? İşte kendimizce moral veriyoruz, hem yaptığımız hesap belli süreler için çokta mantıksız değil. İki ay Dolar artmasa al sana 7 krş ucuza alma fırsatı . Öte yandan ben 3.50 `ye düşer 3.60`a düşer falanda demiyorum ki düşmezse kıvıracak yerimiz olsun . Malum Tv lerde he gün cazgır cazgır akıl veren ekonomistler`de aynı şeyi yapıyor, dedikleri olduğunda bak dediydim olmadığında elli türlü bahane.

4. Türkiye varlık fonunun kredi kullanmak için yabancı bankalarla görüştüğü bildirildi.

TVF'nin aslında bir varlık fonu değil bir ipotek fonu olduğu bir kez daha teyid edilmiş oldu. Amaç TVF bünyesindeki varlıkları ipotek ederek veya ileri dönem karlarını bugünden opsiyonlu olarak satarak yurt içine döviz girişi sağlamak.

Mütemadiyen cari açık veren bir ekonomide bu şekilde şirketlerin gelecekten transfer edilen gelirlerin satılmasıyla nereye varmak istiyoruz? Peki ya bunun sonrası?

Yakın gelecekte ekonominin cari açığı kapatıp cari fazlaya geçecek bir yapısı varsa veya en azından bu konuda ufak bir ümit dahi varsa yapılan işlem stratejik olarak doğrudur ancak tam tersi ise bu işlem işleri daha da içinden çıkılmaz bir hale getirebilir.

Bu nasıl varlık fonu? Varlık fonu borç verir. Borç almaz. Borç almak için fon varlıklarının gelecek dönem karları bugünden açık arttırmaya çıkarılıyorsa bunun adı düyunu umumiye fonu olur, ipotek fonu olur, teminat fonu olur ama varlık fonu olmaz.........

http://www.bloomberght.com/haberler/...igi-belirtildi
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

AB ülkeleri vizeyi yavaşlattı

ABD'den Türkiye'ye yönelik 'vize yasağının' ardından bir 'darbe' de Avrupa'dan geldi. Daha önce 3 günde Türkiye'ye vize veren AB ülkeleri bugünden itibaren bunu 21 iş gününe çıkarttı.

Saygı Öztürk

http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/...latti-2056872/

Dünyanın gözünde Türkiye tam bir saatli bomba...(maalesef)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,126
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Türkiye varlık fonunun kredi kullanmak için yabancı bankalarla görüştüğü bildirildi.

TVF'nin aslında bir varlık fonu değil bir ipotek fonu olduğu bir kez daha teyid edilmiş oldu. Amaç TVF bünyesindeki varlıkları ipotek ederek veya ileri dönem karlarını bugünden opsiyonlu olarak satarak yurt içine döviz girişi sağlamak.

Mütemadiyen cari açık veren bir ekonomide bu şekilde şirketlerin gelecekten transfer edilen gelirlerin satılmasıyla nereye varmak istiyoruz? Peki ya bunun sonrası?

Yakın gelecekte ekonominin cari açığı kapatıp cari fazlaya geçecek bir yapısı varsa veya en azından bu konuda ufak bir ümit dahi varsa yapılan işlem stratejik olarak doğrudur ancak tam tersi ise bu işlem işleri daha da içinden çıkılmaz bir hale getirebilir.

Bu nasıl varlık fonu? Varlık fonu borç verir. Borç almaz. Borç almak için fon varlıklarının gelecek dönem karları bugünden açık arttırmaya çıkarılıyorsa bunun adı düyunu umumiye fonu olur, ipotek fonu olur, teminat fonu olur ama varlık fonu olmaz.........

http://www.bloomberght.com/haberler/...igi-belirtildi
    Son günlerin en kritik haberi bu bence.resmen iflas erteleme anlamına geliyor bu.umarim doğru değildir.ytd.

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. Tarih tekerrürden ibaret midir?

Dün tuz,ipek,balık avı bugün çay,telekom,devlet bankaları sadece teminatlar çağa ayak uydurmuş, başka bir fark göremiyorum.

Hiçbir borç ödemesini yapamayan Osmanlı İmparatorluğu, sonunda alacaklılarla anlaşma yoluna gitti. Alacaklılarla masaya oturan imparatorluk, 1879'da damga, alkollü içki, balık avı, tuz ve tütünden alınan vergi gelirlerini 10 yıl boyunca iç borçlar karşılığı olarak alacaklılara bıraktı. Ancak alacaklı Avrupa devletleri buna tepki gösterdi ve 1881'de damga, alkollü içki, balık avı, tuz, tütün ve ipekten alınan vergilerin tüm geliri iç ve dış borçlara ayrıldı. Bu vergileri toplama ve alacaklılara ödeme görevi de yeni kurulan Düyun-u Umumiye İdaresi'ne verildi. Bu kurum kurulduktan sonra da Osmanlı İmparatorluğu mali sıkıntılar nedeniyle dış borç almak zorunda kaldı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Son günlerin en kritik haberi bu bence.resmen iflas erteleme anlamına geliyor bu.umarim doğru değildir.ytd.

Niye doğru olmasın ? Neresinde yanlışlık var ki ? Siz varlık fonunun Türkiye için ve bizi yönetler için ne anlama geldiğini anlamamışınız derim. 15 yıldır Türk Telekomdan Tüpraşa tüm ülke varlıklarını hatta oda yetmedi ülke topraklarını satan vatan evlatları için varlık fonu demek yenilecek ülke varlığı demektir.

Sayfa 898/1009 İlkİlk ... 398798848888896897898899900908948998 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •