Sayfa 20/50 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon
Arama sonucu : 393 madde; 153 - 160 arası.

Konu: Sistemlerle Kazanç Mümkün mü ?

1. günaydın dostlar...
    dün siteye girmekte zorluk çektim...
    muhtemelen benim browserla alakalıydı, sürekli dışarı attı...
    ekran sinyalleri bu şekil( 20,10,2017 saat 0950)

Ne teknik analiz, nede insanlar 1 dakika sonrasını bilemez. Grafikler sadece "ne olursa ne yapmanızı yada yapmamanızı" gösterebilir. Fazlası değil...

2. sayın Stradivarius
    formasyonlara ilgili bu mesajı hatırladınızmı...
    dün dolar geri çekilirken aklıma ilk siz geldiniz...
    şu da olabilir, formasyon değilde, belkide tamamen tesadüftür...
    zira kesin çalışacak diye bişey yok ...
    dün dolarda ilk işlemimde zararettim ama hedefi bildiğim için bana avantaj sağlamış oldu...
    formasyonlar candır, göz ardı edilmemeli

Alıntı Originally Posted by silas17 Yazıyı Oku
    dolar vadeli 3,6965 te
    grafik15 dak...
    3,65 hedefli net bir aşağı formasyon...
    çalışırsa şort puan alırım...
    yok bi sebeple, 3.6965 üzerine atarsa formasyon ihlalidir-ki daha da yukarılar hedeftir...
    ve zararına reverse gerektirir...

Ne teknik analiz, nede insanlar 1 dakika sonrasını bilemez. Grafikler sadece "ne olursa ne yapmanızı yada yapmamanızı" gösterebilir. Fazlası değil...

3.  Alıntı Originally Posted by silas17 Yazıyı Oku
    sayın Stradivarius
    dün dolarda ilk işlemimde zararettim ama hedefi bildiğim için bana avantaj sağlamış oldu...

Formasyon işi can olduğu kadar oldukça zorlu ve risklidir. Örneğin resimde yuvarlak içine aldığım yerde bu formasyon olacak diye girerseniz batarsınız. Yuvarlaktan sonra formasyonun bir kısmı tamamlandıktan sonra girebilirsiniz ancak. Profesyonellik gerektiren bir iştir. Yani formasyon 2bin puanlık bir marj oluşturuyor fakat siz bunun ancak ve ancak 1000 puanlık kısmını yakalayabilirsiniz.

grafik 5dk'lıktır. günceldir.

4.  Alıntı Originally Posted by silas17 Yazıyı Oku
    sayın Stradivarius
    hocam sizin kafa goz alistirmalarla ve nereye stop koyacaginiz tecrubesi artik otomatize olmus ve anladigim kadariyla bu anlamda robotlasmis. bunun icin aylarca belki yillarca piyasa takibi gerek(goz alistirmasi). yani calismadiginda poizsyondan cikma tecrubesini kazanmak (psikolojiyi yenip poza girmek) hem zaman hem de psikoloji ister. bu formasyonu gormek kadar calismadiginda nerden , nasil hangi hizda cikmaniz gerektigini bilmeniz onemli. bence gartner ya da kelebek ya da gordugunuz seyden ziyade sizin bu analizim yanlis dediginiz yeri bulup cikabilmeniz onemli. bunu yapabilene helal olsun. bunu yapabilen kisi kodlanmasi cok zor yapilarda bile para kazanabilir. ancak yapabilen bence cok az kisidir. isin psikolojisi de oldugu icn.
    ancak sizin zarari kisa kes karda otur , ozdeyisine muhalif olmanizi anlamadim. ornegin formasyon hedefi 300 puan olan yere 1000 puanlik stop (boyle bi formasyon var mi bilmiyorum) bana makul gelmiyor. zaten ister manuelci ister sistemci olsun, zarari kisa kesip karda oturdugun surece para yapabilirsin. ya da formasyonla ifade dersek yakin stoplu ancak uzak kar al yapabileceginiz formasyonlara oynuyorsunuz diye tahmin ediyorum. ancak isin icinde hedef oldugu icin bir sekilde kahinlige giriyor diye dusunuyorum bu formasyonlar. stopu kisa tutmadiginizda ciddi zarar yazma ihtimali var, gibi gibi.
    bang bang you shot me down..

5.  Alıntı Originally Posted by silas17 Yazıyı Oku
    sayın Stradivarius

formasyon ya da tesaduf, bence stopu calistirmissaniz dogru bir tradedir. anlamli bir kar al / stop orani varsa.
    bang bang you shot me down..

6.  Alıntı Originally Posted by silas17 Yazıyı Oku
    günaydın dostlar...
    dün siteye girmekte zorluk çektim...
    muhtemelen benim browserla alakalıydı, sürekli dışarı attı...
    ekran sinyalleri bu şekil( 20,10,2017 saat 0950)

Toplamda 16 AL sinyali gelmiş. Bunların 11'i zararla sonuçlanmış.

Ancak yine de bu sistemin kötü olduğunu iddia etmek için yeterli değil. Daha uzun bir periyot için backtest yapmak lazım.

Kazanma Oranı kaç?

Ortalama Kar/Zarar ne?

Kazanma oranı %30 olsa da, ortalamada kaybettiğinizin 5 katı kazanıyorsanız sistem başarılı demektir.

7.  Alıntı Originally Posted by stradivarius Yazıyı Oku
    hocam sizin kafa goz alistirmalarla ve nereye stop koyacaginiz tecrubesi artik otomatize olmus ve anladigim kadariyla bu anlamda robotlasmis. bunun icin aylarca belki yillarca piyasa takibi gerek(goz alistirmasi). yani calismadiginda poizsyondan cikma tecrubesini kazanmak (psikolojiyi yenip poza girmek) hem zaman hem de psikoloji ister. bu formasyonu gormek kadar calismadiginda nerden , nasil hangi hizda cikmaniz gerektigini bilmeniz onemli. bence gartner ya da kelebek ya da gordugunuz seyden ziyade sizin bu analizim yanlis dediginiz yeri bulup cikabilmeniz onemli. bunu yapabilene helal olsun. bunu yapabilen kisi kodlanmasi cok zor yapilarda bile para kazanabilir. ancak yapabilen bence cok az kisidir. isin psikolojisi de oldugu icn.
    ancak sizin zarari kisa kes karda otur , ozdeyisine muhalif olmanizi anlamadim. ornegin formasyon hedefi 300 puan olan yere 1000 puanlik stop (boyle bi formasyon var mi bilmiyorum) bana makul gelmiyor. zaten ister manuelci ister sistemci olsun, zarari kisa kesip karda oturdugun surece para yapabilirsin. ya da formasyonla ifade dersek yakin stoplu ancak uzak kar al yapabileceginiz formasyonlara oynuyorsunuz diye tahmin ediyorum. ancak isin icinde hedef oldugu icin bir sekilde kahinlige giriyor diye dusunuyorum bu formasyonlar. stopu kisa tutmadiginizda ciddi zarar yazma ihtimali var, gibi gibi.
    est teşekkür ederim...
    ekran takibi konusunda hakikaten çok mesai harcadım ve dediğiniz gibi zor bir iş...
    vakti zamanında 4 masabaşı monitöre bakıyordum...
    1 tanede laptop hazırda açık beklerdi-net kopması elektrik kesilmesi vs için...
    göz aşinalığı yada hızlı alsat kararları o dönemden kalma alışkanlık...
    şimdilerde çok daha basit grafiklerle çalışıyorum...

karda zararda bekleme kısmını tam açıklayamamış olabilirim...
    benim gibi küçük puanlara vurkaç yapan traderlar için söyledim...
    kısa stop koyup günde 3-5 kez patlamaktansa, 1 kere patlarım tam patlarım demek istedim.
    bu söylediğim "trend takip eden kişi yada sistemler" için yanlış olur.

8.  Alıntı Originally Posted by Darvas Yazıyı Oku
    Toplamda 16 AL sinyali gelmiş. Bunların 11'i zararla sonuçlanmış.

Ancak yine de bu sistemin kötü olduğunu iddia etmek için yeterli değil. Daha uzun bir periyot için backtest yapmak lazım.

Kazanma Oranı kaç?

Ortalama Kar/Zarar ne?

Kazanma oranı %30 olsa da, ortalamada kaybettiğinizin 5 katı kazanıyorsanız sistem başarılı demektir.
    sayın Darvas
    ben robotla otomatik alsat yapmıyorum, sistemi sadece öncü sinyal olarak kullanıyorum...
    onun altında başka filtreler de var...
    ve ayrıca sinyale dökemediğim manuel şeyler...
    bizde zaten son bikaç gündür bunların üzerine konuşuyorduk..
    işlem yaptığım grafiğin kendisi bu şekil

Sayfa 20/50 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •