Sayfa 912/1009 İlkİlk ... 412812862902910911912913914922962 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,289 - 7,296 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Oger in lubnan daki arazilarine el koyamiyor muyuz, hataydan guneye dogru inelim iste, ama lazkiye tarafini suriye deki ruslar vermez, antakya ile birlestiremeyiz, neyse deniz yolundan gideriz lubnan a bizde............

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sanırım hazine saudi telekom'un Kasıma kadar istediği ek süreyi vermemiş. Ödeyeceksen öde ödeyemiyorsan bırak demiş. Yani bugün ya da yarın ödeme yapılmaz ise kamu yönetimi değiştirecek. Böylelikle garanti bankası , iş bankası ve akbank 2013 yılında yenilenen 4.75 milyar dolarlık kredinin ödenmeyen kısmının alacaklısı olarak hazine ile muhatap olacak. Hazine bu el konulan payın satışını gerçekleştirirse bankalara oradan ödeme yapacak. Kamu payının satışı gerçekleştiremez ise durum nedir orası soru işareti.....
    Son düzenleme : servetbey; 21-10-2017 saat: 17:46.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

2.  Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    Mal ve hizmet ithalatını sınırlandırma.
    Bunu karşılıklı kendi para birimlerin ile uyarla.Sistemleri birbirine angaje et.Kolay değil ve ha deyince olmayacak fakat geleceğimiz buna bağlı.Mandalık artık savaş meydanlarında değil finans ekranlarında oluyor.
    Evet. Yerel para biriminde ithalat ve ihracat söyleminin sonrası daraltılmış bir sermaye kontrolüne evrilebilir. Şöyleki, TL ile ihracat yapılan ülkelerden ancak TL ile ithalat yapılabilir. Karşılıklı belirli istisnalar uygulanır (örneğin enerji ürünleri için).

Yerel para birimi ile ticareti kabul etmeyen ülkelerle ise ciddi anlamda sorun oluşacaktır. Özellikle emek yoğun ürün ihracatı yaptığımız ve yüksek teknoloji ithal ettiğimiz Avrupa ve Amerika ile bu sistem işlemez.

Bu sistemin işlemeyeceği savından yola çıkarsak aslında yerel para ile dış ticaret benim düşünceme göre örtülü ve hafifletilmiş bir dış ticaret sermaye kontrolünün piyasaya alıştıra alıştıra uygulanmasının altyapısını hazırlayan bir unsur olabilir.

Tüm bu gelişmeler ciddi anlamda ekonomik ve sosyal kalkınmayı sekteye vuracak gelişmelerdir. O nedenle bu tür uygulamaları savunmuyorum ve başarılı olacağına kesinlikle inanmıyorum. Ama atılan adımlardan gözlemlediğim bu yönde bazı emarelerin hissedilmeye başlandığı yönünde.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Reuters) - Six Turkish banks face billions of dollars of fines from U.S. authorities over alleged violations of sanctions with Iran, the Haberturk newspaper reported on Saturday, citing senior banking sources.

The report could not be verified by Reuters. Two senior Turkish economy officials told Reuters that Turkey has not received any notice from the United States about such penalties, adding that U.S. regulators would normally inform the finance ministry's financial crimes investigation board.

Turkish authorities are expected to issue a statement to issue the address the issue soon, the senior economy officials said.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bu haber doğruysa yandı keten helva.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet. Yerel para biriminde ithalat ve ihracat söyleminin sonrası daraltılmış bir sermaye kontrolüne evrilebilir. Şöyleki, TL ile ihracat yapılan ülkelerden ancak TL ile ithalat yapılabilir. Karşılıklı belirli istisnalar uygulanır (örneğin enerji ürünleri için).

Yerel para birimi ile ticareti kabul etmeyen ülkelerle ise ciddi anlamda sorun oluşacaktır. Özellikle emek yoğun ürün ihracatı yaptığımız ve yüksek teknoloji ithal ettiğimiz Avrupa ve Amerika ile bu sistem işlemez.

Bu sistemin işlemeyeceği savından yola çıkarsak aslında yerel para ile dış ticaret benim düşünceme göre örtülü ve hafifletilmiş bir dış ticaret sermaye kontrolünün piyasaya alıştıra alıştıra uygulanmasının altyapısını hazırlayan bir unsur olabilir.

Tüm bu gelişmeler ciddi anlamda ekonomik ve sosyal kalkınmayı sekteye vuracak gelişmelerdir. O nedenle bu tür uygulamaları savunmuyorum ve başarılı olacağına kesinlikle inanmıyorum. Ama atılan adımlardan gözlemlediğim bu yönde bazı emarelerin hissedilmeye başlandığı yönünde.

Yazındaki en beğendiğim cümle;
    ''yerel para ile dış ticaret benim düşünceme göre örtülü ve hafifletilmiş bir dış ticaret sermaye kontrolünün piyasaya alıştıra alıştıra uygulanmasının altyapısını hazırlayan bir unsur olabilir.''
    Ekonomik ve sosyal kalkınmayı sekteye vuracak gelişmeler nedir mesela?

Bu sistem enerji ve ham madde devi bunlardan ikisi komşumuz iran rusya çin ve hindistan ile işlerse öbürlerine bu sisteme angaje olmaktan başka bir şey düşmez.
    Rekabette alırken kazanırsın.
    Yüksek teknoloji sadece Almanya ve ABD de mi var?
    Alma iphone
    Koreyle anlaş tl olarak sok Samsung ülkeye ödemeyi de tl yap.
    Söyle Mercedese kardeş bizde herşey tl.
    Satacaksan tl ödemede tl, hazırla tl listeni
    Bak o zaman nasıl rekabet oluyor.
    Ne güzel işte sermaye kontrolünün alıştıra alıştıra uygulanması.
    Bizim enerji ve hammadde dışında bağımlılığımız yok kardeşim.olmazsa olmazımız yani eşşek gibi para vereceğimiz şeyler.
    Yüksek teknoloji dediğin opsiyon.
    Herkesde var artık
    Git bak aselsana
    Avrupada tüm yazılım mühendisleri hintli
    Aç dış ticaret istatistiklerini bak bakalım Avrupa ve Almanyadan ne almışsın.
    Yani oralardan aldıkların olmazsa olmazların mı
    Yerel paralarla ticaret kesinlikle başarılı olur. Zor olacak sancılı olacak ama sonrasında müthiş olacak
    Kendimize değil geleceğimize çalışalım bizden sonrakilere
    Bunu Rusyada Çinde Hindistanda İranda hepsi kabul eder.
    Reis kıvılcımı çaktı. Doğacak ateşin etrafında herkes toplanır Çünkü menfaatler ortak

5.  Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    ''yerel para ile dış ticaret benim düşünceme göre örtülü ve hafifletilmiş bir dış ticaret sermaye kontrolünün piyasaya alıştıra alıştıra uygulanmasının altyapısını hazırlayan bir unsur olabilir.''

Bu sistem enerji ve ham madde devi bunlardan ikisi komşumuz iran rusya çin ve hindistan ile işlerse öbürlerine bu sisteme angaje olmaktan başka bir şey düşmez.
    Alma iphone
    Bizim enerji ve hammadde dışında bağımlılığımız yok kardeşim.olmazsa olmazımız yani eşşek gibi para vereceğimiz şeyler.
    Herkesde var artık
    Git bak aselsana
    Yerel paralarla ticaret kesinlikle başarılı olur. Zor olacak sancılı olacak ama sonrasında müthiş olacak
    Reis kıvılcımı çaktı. Doğacak ateşin etrafında herkes toplanır Çünkü menfaatler ortak

Ben imalatçı ihracatçıyım kardeşim ve tek ithalatım enerji ve hammadde
    Enerji ve hammadde girdilerim tl olursa vereceğim tl fiyat teklifleri veya sistemin henüz işlemediği diğer
    ülkelerin para birimleriyle vereceğim fiyat teklifleriyle anasını ağlatırım piyasanın

6.  Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    Ben imalatçı ihracatçıyım kardeşim ve tek ithalatım enerji ve hammadde
    Enerji ve hammadde girdilerim tl olursa vereceğim tl fiyat teklifleri veya sistemin henüz işlemediği diğer
    ülkelerin para birimleriyle vereceğim fiyat teklifleriyle anasını ağlatırım piyasanın
    Sadece THY ucuz koltuk maliyetiyle tüm Avrupadaki havayolu şirketlerini batırır.
    Şu an ki sistemle bile eğer bizi AB ye alsalar serbest dolaşım var ve vize yok THY İstanbul Madrid yaparken yolda en az 4 başkente uğrar yolcu indi bindi yapar öbürleride sinek avlar.
    Yani bizi sadece THY den dolayı bile AB ye almazlaaaaarrrrr

7.  Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku

Alma iphone
    Herkesde var artık
    Git bak aselsana
    Sorun şurda, ihracatımızın çok önemli bir kısmı ithalata bağlı (son veri %71 civarındaydı).
    Verilerle konuşalım. 150 milyar dolar ihracat yapıyoruz. 190 milyar dolar ithalat.

150 milyar dolarlık ihracatın içinde yüksek teknoloji+teknolojik evsaflı hammadde+enerjinin oranı %71, yani 100 milyar doların üzerinde.

Şimdi bu denklemde başka bir tehlikeli durum daha var. İhracatımızın %50 den fazlası Avrupa Birliğine. Yani 65-70 milyar dolar.

Diyelim ki avrupa birliğine rest çektin mercedesi ithal etmiyorum TL ile sat dedin. O zaman o da diyebilir ki, tamam mercedesi alma ama bana ihrac ettiğin malları da bizahmet gönderme.

Avrupanın toplam ihracatının %1 i Türkiye'ye Türkiye'nin ise toplam ihracatının yarısı Avrupaya.

Herhangi bir restleşme ve yerel para birimi israrında olacaklar belli.

Avrupa birliği dışındaki pazarların çoğunda işçilik bizdekinden düşük, avrupa pazarında sıkıntı olursa hindistan,çin, ortadoğu gibi ülkelere avrupaya sattığın mal kadar mal satamazsın belki onda birini dahi satamazsın.

Almanya sana mercedesi satabildiği için avrupaya 70 milyar dolar ihracat yapmana izin veriyor. Mercedesini almıyorum de bak neler oluyor. Sorun teknik değil politik. O konuda elimiz güçlü değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sorun şurda, ihracatımızın çok önemli bir kısmı ithalata bağlı (son veri %71 civarındaydı).
    Verilerle konuşalım. 150 milyar dolar ihracat yapıyoruz. 190 milyar dolar ithalat.

150 milyar dolarlık ihracatın içinde yüksek teknoloji+teknolojik evsaflı hammadde+enerjinin oranı %71, yani 100 milyar doların üzerinde.

Şimdi bu denklemde başka bir tehlikeli durum daha var. İhracatımızın %50 den fazlası Avrupa Birliğine. Yani 65-70 milyar dolar.

Diyelim ki avrupa birliğine rest çektin mercedesi ithal etmiyorum TL ile sat dedin. O zaman o da diyebilir ki, tamam mercedesi alma ama bana ihrac ettiğin malları da bizahmet gönderme.

Avrupanın toplam ihracatının %1 i Türkiye'ye Türkiye'nin ise toplam ihracatının yarısı Avrupaya.

Herhangi bir restleşme ve yerel para birimi israrında olacaklar belli.

Avrupa birliği dışındaki pazarların çoğunda işçilik bizdekinden düşük, avrupa pazarında sıkıntı olursa hindistan,çin, ortadoğu gibi ülkelere avrupaya sattığın mal kadar mal satamazsın belki onda birini dahi satamazsın.

Almanya sana mercedesi satabildiği için avrupaya 70 milyar dolar ihracat yapmana izin veriyor. Mercedesini almıyorum de bak neler oluyor. Sorun teknik değil politik. O konuda elimiz güçlü değil.

Avrupa birliğine veya Mercedese rest çekelim demiyorum.
    Şartlarımız ve durumumuz bu, ortak bir payda içinde anlaşalım diyelim diyorum.
    Kendimizi lütfen bu kadar aşağıda görmeyelim.
    Bir tek mercedes değil çoğu otomotiv üreticisine yedek parça üretiyoruz.
    Bu firmalar ile yıllar süren arge ve ürün çalışmalarında sonra anlaşmışız ve olağan üretimlerimizi terminler dahilinde sevk ediyoruz hiç bir problemimiz yok alanda satanda memnun kendim için diyorum bunları
    Tüm bunları öyle bir çırpıda silemezsin.10 yıl önce tahmin edebilirmiydin Mercedesin 1.5 motorlu araç üretibileceğini
    Hayır. Şartlar getirir adamı bu duruma
    Rest yok. Kağıt üzerinde anlaşma var. Sat bitmiş aracını tl ile benden alacağın parçaların ödemesinide tl yap.Bende senin aracını alırken tl ödeyeyim.Sonra sen o parayı kendi para birimin euro mu yaparsın yoksa Türkiyedeki tl yatırımlarına mı eklersin onu sen bilirsin.
    Avrupada da bu konuda uzlaşılır ama tek bir şart diğer enerji ve hammadde devleri Rusya Çin ve Hindistan ile beraber ortak delegasyonla.Ki onlarda destek vereceklerdir çünkü bıktılar iyice belirsizliklerden.
    Parayı yani gücü bir iki elin elinden çıkararak genele yayman lazım.
    Herkesin menfaati ortak yani kendisi.
    Başkasının parası senin menfaatine ortak oldumu fiş çekiliyor.
    Almanya ve Fransa şu anda Avrupa birliğini ayakta tutmaya çalışıyor.
    İspanyadan sonra sırada italya var
    herkes bir arayış içinde
    o da ne için var olma için.
    Yakında tüm birlik dağılır da italyanlara liret ile ispanyollara pezo ile Almanlara mark ile alıp satabiliriz
    ingiltere bunu gördü kaçtı zaten.Zaten hiçbir zaman ne vize ne de para birimi ile Avrupa birliğine girmemiştiki zaten

Sayfa 912/1009 İlkİlk ... 412812862902910911912913914922962 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •