Sayfa 115/637 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215615 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 913 - 920 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    %10 alınabılır...yok aslında daha yüksek filan, bu toplara girmeye gerek yok...herkesin tüketim şekline göre hissettiği enf farklı olabilir... ortalama bir değer alacaksak herseye rağmen en makulü tuik in açıkladığı rakamları kullanmak.
    Topik süper okumaya yetişemiyoruz üstadlar döktürüyor hisse seçimi konusuna biraz daha ayrıntılı girermisiniz bir DOAS mağduru olarak rica ediyorum 3 yıldır bekliyorum elde var sıfır

GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. benim fikrim yıllık %20 surdurulebılır bır gelır oluşturamıyorsanız reel getırıden canım ülkemde soz etmek cok doğru degıl. +- 2 oynayabılır bu getırı... yıllık TL bazlı mın. %20 getırı elde edılıyorsa ıs yapmak,yatırım yapmak rasyonel altında harcanan emek,zaman ,stres,enerjinin boşuna olduğunu düşünüyorum...

sonuç olarak burada ağırlıklı hısse konuşacaksak stratejı ve hısse paylaşımlarına ve analızlerıne gırmenın vaktıdır bence...

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    TUIK'i dikkate alalim peki, ya emekli maaslarina yapilan zam oranlarina bir bakin, ikisi birbirini tutmali degilmi ?

Bilancolara uygulanan yeniden degerleme deger artis yuzdesini nasil bulacaksiniz.?

Muteahhit agzini actimi, gecen seneki demir cimento fiyatlari ile bugun ku fiyatlar ayni mi diye soruyor.

Haklimidir, haklidir.

O halde bu satislarin gerceklesmesi lazim, neden satilmiyor dersiniz ?

3.  Alıntı Originally Posted by beyazyakalı Yazıyı Oku
    benim fikrim yıllık %20 surdurulebılır bır gelır oluşturamıyorsanız reel getırıden canım ülkemde soz etmek cok doğru degıl. +- 2 oynayabılır bu getırı... yıllık TL bazlı mın. %20 getırı elde edılıyorsa ıs yapmak,yatırım yapmak rasyonel altında harcanan emek,zaman ,stres,enerjinin boşuna olduğunu düşünüyorum...

sonuç olarak burada ağırlıklı hısse konuşacaksak stratejı ve hısse paylaşımlarına ve analızlerıne gırmenın vaktıdır bence...
    Borsa için tamamen hemfikirim, kriz öngörmediğiniz yıllarda %20 altı getiri potansiyeline hisse taşımak bence üstlenilen riske değmez. Kriz yıllarında ise enflasyon altı, sıfır üzeri bir getiriye razı olurum.
    Sürekli %5-10 reel getiri yerine, kriz yıllarında minimum zarar, normal yıllarda olabildiğince kar hedeflemesi daha uygun olur, dünyanın sürekli değişken olduğunu göz önünde bulundurunca bu yaklaşım normal.

4. Son 5 yılda yıllık ortalama getirim %22 . Belli bir formülüm yok ancak yaptığım işlemlere bakınca Bist 30 dan neredeyse hiç kağıt almadığımı farkettim. ( Kozal ve Tavhl hariç ) . Genelde bir hisse almadan önce son 5 yıllık faaliyet raporu , finansal rapor , özel durum açıklamalarını okuyup şirketin gidişatı ve hedefleri ile ilgili fikir sahibi olmaya çalışıyorum.Bununla birlikte olumsuz bir haber dolayısıyla aşırı satış yiyen, piyasanın ederinin altında fiyatlamaya başladığını düşündüğüm hisseler hedefimde. Bu endekste 5 yıl dokunmamak üzere bir portföy yapacak olsam aşağıdaki ilk onbiri kurardım.
    Adana , Aksa , Btcim , Deva , Doco , Gents , Kords , Kutpo , Mrdin , Nuhcm , Unye

İlave : Emtia olarak da önümüzdeki 5 yıl için platinin altın ve gümüşten daha iyi getiri sağlayacağını düşünüyorum.
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by thugz2gether Yazıyı Oku
    Son 5 yılda yıllık ortalama getirim %22 . Belli bir formülüm yok ancak yaptığım işlemlere bakınca Bist 30 dan neredeyse hiç kağıt almadığımı farkettim. ( Kozal ve Tavhl hariç ) . Genelde bir hisse almadan önce son 5 yıllık faaliyet raporu , finansal rapor , özel durum açıklamalarını okuyup şirketin gidişatı ve hedefleri ile ilgili fikir sahibi olmaya çalışıyorum.Bununla birlikte olumsuz bir haber dolayısıyla aşırı satış yiyen, piyasanın ederinin altında fiyatlamaya başladığını düşündüğüm hisseler hedefimde. Bu endekste 5 yıl dokunmamak üzere bir portföy yapacak olsam aşağıdaki ilk onbiri kurardım.
    Adana , Aksa , Btcim , Deva , Doco , Gents , Kords , Kutpo , Mrdin , Nuhcm , Unye
    Toplam portföyünüzün ne kadarı ile hisse senedi yatırımı yapıyorsunuz?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

6.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Toplam portföyünüzün ne kadarı ile hisse senedi yatırımı yapıyorsunuz?
    %85 - %95 arası.
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by thugz2gether Yazıyı Oku
    %85 - %95 arası.
    Ciddi bir oran...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8. Benim eskiden gelen tüm birikimim %100 hissede.
    Yeni para girişim olduğunda, o günün koşullarına göre değerlendiriyorum. Dolar alınması gerekiyorsa dolar, euro'ysa euro, tahvilse tahvil. Asla forex veya türev diğer piyasalar değil. Çünkü birincisi anlamıyorum, ikincisi çok riskli buluyorum.

Ne zaman ki borsa istediğim seviyeye geliyorsa, mutlaka ama mutlaka BIST 30 hadi bilemedin 50 içindeki kendime göre sağlam, temettü verme alışkanlığı olan, mümkün mertebe şeffaf yönetilen, muteber gruplara ait şirketlerin hisselerine geçiriyorum parayı. Yani yine %100 hisseye dönüyorum.

Çok eskiden yaptığım al-sat dönemlerimdeki hataları saymazsak, son 22-23 yılda sadece bir kaç kere, çok aşırı yükselmelerin cazibesine dayanamayıp hisse satmışlığım var. Satıp, dolara, yada faize koydum. Baktım bankadaki para adamı aşırı harcamaya teşvik ediyor, ne zaman borsa düştü hemen hepsini yine götürüp hisseye bağladım.

Farkettimki belli bir yaştan sonra huzur ön plana çıkıyor, hırslarını törpülüyorsun. Huzurunda, kendi normlarımda, düzenli gelirden geçtiğini gördüm. Başkası için farklı olabilir tabii. Eskiden dükkan ev yatırımım vardı, kötü kiracılardan ve devletin yüksek vergilerinden bıktım, sattım. Şimdi hanımla alıyoruz temettülerimizi, ya çocuklara, torunlara harcıyoruz yada sağlığımız el verdikçe geziyoruz.

Sayfa 115/637 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215615 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •