Sayfa 130/215 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180 ... SonSon
Arama sonucu : 1720 madde; 1,033 - 1,040 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. Arkadaşlar 3 ay önce olusturdugum 1.listeyle bugün oluşturulan liste arasında tek fark PSDTC yerine SANKO girmesi oldu diğer 9 hisse aynı kaldı. Sadece değişen TV oranları oldu sıralama bile nerdeyse aynı.
    Sizden ricam backtest yapabilecek olan varsa 27.07.2017 kapanış göre bir test yapsın benim portföy ile karşılaştıralım.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by cesar Yazıyı Oku
    Yaklaşık yirmi gün olmuş bunu yazalı.

3,97 alınan alka 4,61
    22,26 alınan alkım 24,28
    2,60 alınan anele 3,41
    3,39 alınan despec 3,62
    69,50 alınan erbos 75,60
    7,94 alınan eregli 8,51
    6,08 alınan petkim 6,42
    11,56 alınan tekfen 12,96
    119 alınan tüpraş 134,30
    16,90 alınan uluse 18,01 olmuş.

vize krizinin olduğu gün borsa 100 bini aşağı kırıp ordan hafif boynunu yukarı uzatınca 100 bini geçince gözü kapalı dalmıştım...

temettü portföyünü tamamen bıraktım. kendime muhafazakar ve agresif olmak üzere iki portföy yaptım. bu muhafazar dediğim. agresif dediğime de bilanço dönemi bitince temettü portföyüne koyduğum parayı koyacağım. temettü portföyden dediğim gibi yüzde 3-5 yapanı postaladım.

şu ana kadar açıklanan bilançolardan

eregl
    jantsa
    tavhl
    sasa
    çemtaş

muhafazakar portföye uygun olarak çıkıyor. son bilanço tarihine kadar bunlardan daha yıldız bilanço gelirse ilk on yeniden şekillenecek ve oyuna dahil edilecek.
    OFF bu portfoy cok guzel.

Senin kriterlerinde bilanco oldugunu düşünüyorum ilk dikkatımı ceken anele oldu cunku bılancosu ıyı beklıyorum.

petkım ereglı uluse tıprasbunlarınkıde cok ıyı bılancolar tkfen fılanda iyi diye hatırlıyorum.

Yani cogu hıssenın bılancoları ıyı bu lıstedekı.

Alttakı lıstedede cemtas tavhl eregli yine gözüme carpn güzel bilancolu hısselerdı.

TEBRİKLER BASARILAR DILERIM...
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    hocam ben bedelsize göre hisse seçiminide TV kriterine göre seçimide cok dogru bulmamaktayım.

Bilanco rasyoları en saglamı yaşar beyin eğitimine katıldınız mı bılmıyorum ne güzel de cıkıyor yukarı gıden hısseler bilancoda.

Bilancosu saglam olsunda İster TV versin İster bedelsiz ikisinide alırım. ;)
    canım bilançosu sağlam olmayanı almıyorum..daha öncede dedim Tv verimin yanında özsermaye karlılığı,fk,cari oran olmassa olmazlarım...Tv yi belirlerken bunularıda kriter olarak seçiyorum...her önümüze gelen tv si yüksek hisseyi almıyorum..o yüzden bist100 ve snai seçiyoruz ya...size birtürlü bunu anlatamadım gitti.TV çok önemli benim için ama diğer rasyolarla beraber..Tv için ocak mayıs arası millet bu hisselere abanıyor.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Erhan bey,

Belki yine 150 sayfa yazacaksınız ama t.verimine göre portföy seçimine istinaden hatalıyım demedim. En baştan söylediğim gibi, temettü endekslerinden bu kritere göre seçim taraftarıyım. İsteyen bist-tüm yada herhangi bir endeksten seçebilir. Bu konu, bugün üzerinde tartıştığımız konudan tamamen farklı bir konu.
    Anladım tamam o konudan bırsey demıyorum sıze yıne ıstedıgınızı secebılırsınız.

Mantıgı ve mantelıteyı anladığınıza sevındım ben İsterseniz yine CRDFA alın orası sıze kalmıs.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku

Senin kriterlerinde bilanco oldugunu düşünüyorum ilk dikkatımı ceken anele oldu cunku bılancosu ıyı beklıyorum.

petkım ereglı uluse tıprasbunlarınkıde cok ıyı bılancolar tkfen fılanda iyi diye hatırlıyorum.

Alttakı lıstedede cemtas tavhl eregli yine gözüme carpn güzel bilancolu hısselerdı.

ben olsam tavhl ve eğergliyi şimdi almam...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    canım bilançosu sağlam olmayanı almıyorum..daha öncede dedim Tv verimin yanında özsermaye karlılığı,fk,cari oran olmassa olmazlarım...Tv yi belirlerken bunularıda kriter olarak seçiyorum...her önümüze gelen tv si yüksek hisseyi almıyorum..o yüzden bist100 ve snai seçiyoruz ya...size birtürlü bunu anlatamadım gitti.TV çok önemli benim için ama diğer rasyolarla beraber..Tv için ocak mayıs arası millet bu hisselere abanıyor.
    ddiğer kriterleri koymanız cok akıllıca olmus bencede güzel.

ben sadece TV baz aldınız sanıyordum sızı.

Okey sorun yok.

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    ben olsam tavhl ve eğergliyi şimdi almam...
    merak ettım hocam niçin almazsınız sebep acıklarmısınız.

8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku

Evet bilanço ağırlıklı. Ama başarısını ispatlamadan kriterleri yazmak doğru olmaz. Agresif portfoy dediğimde MSGYO diye bir hisse var mesela. Bu kriterleri yazıp filtreleme yapmasam hayatta dikkatimi çekmeyecek bir hisse. Ama bakıyorum gidişatına şapka çıkarıyorum mesela henüz almamış olsam da

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 130/215 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •