Sayfa 33/1001 İlkİlk ... 2331323334354383133533 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 257 - 264 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

  1. #257
     Alıntı Originally Posted by Yatirimciali Yazıyı Oku
    2001 de 1.7 den alanlar 11 sene sonra 2012 de basabas fiyat geldiler. 1,7 yi
    Yazmayayım diyorum ama olmuyor..aynı şeyi papağan gibi tekrarlayıp duruyorsun..senin bu konudan başka bir ekonomik bilgin yok mu?

    O yıllar QE ile olmasa da ABD'nin para çoğaltmaya başladığı yıllar..altının yükselişide paralelinde geldi zaten..düşük faiz , dolayısıyla bol ve ucuza ortalığın para kaynadığı yıllar, o yıllar..halada devam ediyor...bak aşağıda biraz anlatmıştım..

     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Neyse şimdi eğri oturalım doğru konuşalım..İnsanlar , daha doğrusu ekonomiyi takip edenler niye FED’le bu kadar haşır neşir..örneğin FED’de onun bunun şahin veya güvercin olması önem arzederken, aynı derecede TCMB’nı ipleyen var mı?..yok..

    O halde bizi FED’mi yönetiyor yoksa TCMB mı..FED yönetiyor gibi, değil mi?..peki neden?.. eskiden FED’e bu kadar bakarmıydık..bu değişikliği yaratan ne?

    Şimdi mümkün görmüyorum ama FED’in faizleri eskisi gibi 5 veya üstüne gelse, biz hangi durumlarda oluruz..bana göre iyi bir durumda olamayız ama bundan da öte senin faizlerin ne olur..ve zamanla faiz ödemelerin bütçenin ne kadarına gelir..%10-12’de kalabilirmisin..mümkünatı yok..yani kısaca filmi geri sararsın..ha faiz ödemelerin bütçenin %80’ine çıkar mı, çıkmaz mı ayrı konu..ancak hazine şu günlerde borca sarmaya başladı..mecburen..

    Bu konuda söylemek istediğim şu..farkındamısın bilmiyorum ama bu hükümetin görevde olduğu çok uzun bir süredir dünyada faizler yerlerde sürünüyor.. diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye de son derece ucuz rakamlardan borçlanıyorken, ülkenin faizleri artamaz değil mi?..

    Bu faiz konusunda diğer hususta şu, Derviş 2001 krizinden sonra sermaye çekebilmek için mecburen düşük kur, yüksek faiz politikası uygulamak zorunda kaldı..maalesef belli süre uygulanması gereken bu para politikasını AKP çok uzun süreler kalıcı hale getirdi..buda kısaca ülkeyi ithalat cenneti haline getirdi..bunun üzerine birde 2001 sonrası Çin’in global pazarlara açılmasını ekleyin..dolayısıyla hangi enflasyonla, hangi faiz verilebilir ki bu durumda..nihayetinde bütçede faiz giderlerinin azalmasından başka çare yoktu zaten..affedersiniz salak olmadıktan sonra diye de ekleyelim..

    Tabiki birde bu sayede kredi kullanmaya alışmamış halk, enflasyon da bu a kadar düşünce, kredilere yamuldu..ehh bu kadar ucuz ve bol para varken, bankalar ve şirketlerde boş durur mu..fakat şimdilerde sıkıntı ne..hazne doldu..tulumbada su kalmadı..

    .....................................

    Son olarak Cumhuriyet tarihinde pek çok kez olduğu gibi cari açığın o geçici ve büyüleyici saadetinden uzak duramadı bu hükümet, hemde çok uzun bir süre..

  2. #258
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Dünyanın en iyi üniversitelerinde;

    Boğaziçi 166'ncılıktan 190'a
    ODTÜ 231'incilikten 314'e
    İTÜ 257'ncilikten 336'ya


    geriledi.

  3. #259
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Dünyanın en iyi üniversiteleri listesinde;

    Bilkent 491.
    Hacettepe 567.
    Ankara 590.


    sırada yer aldı.

  4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tarihsel olarak Avrupa'nın en büyük korkusu enflasyon (2. dünya savaşı hiperenflasyonu), Amerika'nınki ise düşük büyümedir diyebiliriz. Toplumlar tarihsel olarak yaşadıkları bu şokları unutmazlar ve çok uzun zaman da geçse bu korkulara göre tedbir alırlar.

    O nedenle Avrupa enflasyonun oluşmasıyla ekonomik konjonktüre bakmaksızın faiz arttıracaktır. Amerika ise büyüme düştüğünde ekonomik konjonktür ne olursa olsun enflasyonu dikkate almadan parasal genişlemeye başlayacaktır.

    Türkiye ise özellikle politikacıların bakış açısından ve bilinçaltındaki korkularından daha çok amerikan sistemine yakındır. Türkiye'de politikacılar büyümeden kesinlikle feragat etmek istemezler. Bu uğurda enflasyonu görmezden gelirler. Politikacılar tarihsel süreç boyunca kontrollü bir yüksek enflasyon ile büyümeyi ne pahasına olursa olsun yüksek tutmayı seçmişlerdir.

    Ancak tüm dünyanın farklı tarihsel süreçleri geride bırakarak yeni bir evreye girdiğini görüyoruz. Ne Amerika'nın büyüme korkusu , ne Avrupa'nın hiper enflasyon korkusu, ne de Türkiye'nin kontrollü yüksek enflasyon ile sağladığı hormonlu büyüme yeni girdiğimiz bu evreyle uyumludur.

    Yeni gelişmeler tüm bu korkuların ötesinde bir gerçeği göz önüne sermektedir; Artan verimlilik ve teknolojik ilerleme nedeniyle artık dünya nüfusunun çok büyük bir bölümünün istihdam için gerekli olmadığı ortaya çıkmıştır. Çok düşük bir istihdam ile eskisine göre çok daha fazla iş yapılabilmektedir. Bu ne yazık ki düşük katma değerli işlerde de artık kendini göstermeye başlamıştır.

    Bu durumda var olan ekonomik sistemler ve tedbir mekanizmaları böyle bir anomaliye cevap veremeyebilirler. Komünist veya sosyalist ideolojiler de kendi içlerinde belirli verimsizlikler barındırdığından (performansa dayalı ücretlendirme olmaması, başarının kazanç ile tahrik edilememesi v.b) halihazırdaki ekonomik sistemin var olan sorunlar için çözüm üretebilmesi çok uzun bir süreç alacaktır. Bu süreçte insanlık kendi varoluş sınırlarını zorlayacak belirli testlerden geçecektir.

    Önümüzde tarihsel süreçten farklı ve insanlığın adapte olması çok zor bir süreç vardır.
    rxpu ya saygım var
    ama bizim memleketin bam noktası dolar
    halk ona bakıyor

  5.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    rxpu ya saygım var
    ama bizim memleketin bam noktası dolar
    halk ona bakıyor
    Bu bahsettiğim konu doları da aşan bir problem zira dolar sahibi de olsalar çocukları , akrabaları işsiz kalmaya başladığında uzun süre huzurlu bir hayat sürebilmek pek mümkün değil. Geniş kitlelerin işsizliğe sürükleneceği yeni dünya ekonomisinde Türkiye'de sadece var olan servetiyle (dolar ,TL ,altın her neyse) soyunu aynı hayat standardında sürdürebilecek 100.000 kişi bile yoktur.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

  6. Konuya yakın bir kaynak tarafından yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın önümüzdeki hafta Fed'in yeni başkanı olarak Jerome Powell'ı atayacağı ifade edildi.
    Konuya yakın bazı diğer kaynaklar tarafından yapılan açıklamada ise Başkan'ın halen resmi kararını vermemiş olduğu ve bu isimde her an bir değişiklik olabileceği ifade edildi.
    aşkan Turmp Cuma günü instagram hesabından yayınladığı bir videoda "Olağanüstü bir şekilde görevini yerine getirmesi beklenen bir isim açıklayacağım ve herkes bundan çok etkilenecek" ifadelerini kullandı.
    Açıklamanın ne gün yapılacağı konusu halen netleşmedi ve önümüzdeki, hafta hem Fed yetkililerini,n hem de ABD Başkanının açıklamaları ile çok yoğüunm bir hafta olacak.
    Fed'in para politikası komitesi salı ve çarşamba günleri Powell'a katılacağı bir toplantı gerçekleştrirecek.
    Başkan Trump ise Cuma günü Asya'ya bir ziyaret gerçekleştirecek. NBu yoluculuk öncesinde Perşembe günü bir açıklama yapması muhtemel görünüyorud.
    Senato tarafından da onaylanacak olursa Powell Şubat ayının başlarında Fed'in yönetimini ele alabilir. Janet Yellen'in görev süresi de zaten bu tarihlerde doluyor.
    Başkan Trump Yellen'in görev süresini uzaqtma seçeneği konusunda açık kap bırkmış olsa da, aynı konuşmasında Başkan olarak merkez bankasında kendi imzasını görmeti istediğini de belirtmişti.

  7. http://odatv.com/pazartesi-gozaltila...810171200.html


    Lordlar kamarasında otururken.
    *
    gelecek dolar graşının ne kadar olabileceğini tartışıyoruz.
    *
    1. LorD-CaYCi.
    *
    Cayci dediler dalga geçtiler.
    *
    o artık LoRD.

  8. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, bugün yaptığı açıklamada üst düzey bir Türk yetkilisi ile yaptığı görüşmede Türkk bankalarına yaptırım uygulanacağını söylediği yönündeki dedikolduları yalanladı.



    ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, bugün yaptığı açıklamada üst düzey bir Türk yetkilisi ile yaptığı görüşmede Türkk bankalarına yaptırım uygulanacağını söylediği yönündeki dedikolduları reddeederek, böyle bir konunun sözkonusu konuşmada gündeme gelmediğini ifade etti.
    Ortadoğu bölgesine yapacağı bir haftalık gezi sırasında gazetecilere açıklama uapan bakan, "Türkiye bu aşamada sözkonusu konuyda ilgi alanımızda bulunmuyor ve bu dedikoduların zerrece doğduluk payı yok" ifadelerini kullandı.
    Bakan bu konuda Türk yetkililerle görüşmelerde bulunduğunu ancak bu görüşmelerde yaptırım konusunun hiç bir şekilde gündeme gelmediğini ifade etti.

Sayfa 33/1001 İlkİlk ... 2331323334354383133533 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •