Originally Posted by
powerpc
G.Menkul işi en az 8 sene için bitti, TR de g.menkul işlerinin bir dalga hareketi var. Mesela 1983-1991 arası büyük bir yükseliş oldu,daha sonra 12 sene g.menkul sektörü çöktü,getirisi yerlere düştü. ikinci dalga 2003-2014 arasıydı,11 sene boyunca devletin tüm imkanları kullanılarak şişirildi. şimdi 2015-2023 yılları arasında G.menkulde yine bir çöküş bekliyorum,zaten piyasanın halide bunu onaylıyor. 2012 yılında g.menkul için USD bazında zirve yılıdır, 2023'e kadar o seviyeleri bulması İMKANSIZ. ben gururla söylüyorum ki bugüne kadar asla G.Menkul almadım,oturduğum evde kiradır ve kirası 5 senedir enf. altında artıyor hatta artamıyor. çünkü ben çıksam daha yükseğine veremeyecek.üstelik ben düzenli yatırıyorum,bu da bir avantaj ev.sahibi için.
bende özellikle son suriyeli mültecilerin gelişiyle yerlilerin evlerini kiraya vererek/satarak atıyorum normalde geçtiğimiz yıllarla %10 ise ev alımı %1 lik bir kısımda bu suriyeli mültecilere satan/kiralayanlar aldı ve son kurşun sıkıldı görüşündeyim. hee ev satılmayacak mı tabii ki satılacak ama öyle mortgage lar, %5 peşinat ölme eşşeğim ölme vadesi furyası gibi bir furya ben 8 yıldan bile daha fazla olabilir görüşündeyim. bu arada kusura bakmayın öyle paldır küldür atladım lafa. beğenerek okudum yazılarınızı.
birde öyle bir furya yapan zaten 1-2 daire aldı, diğer kesim yemeye ekmek bulamıyor nerden çıkacak öyle bir furyada haydi ev alalım diyecek. ben görüşümü 12 yıla çıkarayım
"O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997
Yer İmleri