Sayfa 19/250 İlkİlk ... 917181920212969119 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 145 - 152 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1.  Alıntı Originally Posted by mebes Yazıyı Oku
    Sn. Selka hocam yazınız ülkemizin en ekonomik basın köşesi nde baş yazı olur. Inşallah göstereceğiniz ümit ve bilgilerle bizde faydalanacağız �� yazılarınız devamını ve bize yol göstereceği için teşekkür ederim ....

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    İnanın şımarttınız beni, odenli güçlü yazabildiğimi düşünmemiştim...

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    2003-2013 arasında USD ye asla bulaşmadım sadece harcamak için almıştım. 22 mayıs 2013 günü benim için milattır, TR nin ekonomik iflasının önemli tarihidir. bende ileri görüşlü halimle haziran 2013 te %90 dolara geçmiştim. keşke o pozisyonumu koruyabilseydim,işte TL ci alışkanlıklarımız buna engel oldu. 3 sene sonra aklımız başımıza geldi ama epey bir devale maruz kaldım. bu kadar zarardan sonra 30 kasım 2016 tarihinde USD ye geçişi %33 ile başlattım ve şubat sonu 3,55 ortalama ile %100 dolara geçtim oldum. o günden beri 3,4x,3,5x lerden epeyce depoladım. dolar faizimide üstüne aldım ve alıyorum. 3,38'e indirildiğinde bile asla moralimi bozmadım ve önüme baktım. çünkü artık hedef 2019 sonu 7,5TL. KY nin amacı olursa indi çıktıya kafa yormaz,işine bakar.
    Sn.Power o dönemlerde sizi gayet iyi takip etmiştim. Hatta ABD ye seyahate gidip gelmiştiniz. USD da giriş rakamlarını cesurca paylaşıp 3,38 TL lere gelinceye kadar moralinizi bozmadığınızıda hatırlıyorum. Hatta Sn.Mehtap hanım ile olan atışmalar.. 2019 hedefinize inanmak istiyorum. Lakin inanın oraya kadar ben göremiyorum. Malum Türkiye burası... Anlık, spotane yaşıyor, survivor modu ile yaşama tutunuyoruz.. Öyle 5 yıllık 7 yıllık planları Türkiye de görmek gerçekten zor.

Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Tesekkurler sn selka cevabiniz icin. Son zamanlarda altini az bir miktarlada olsa dolar ilede dengeliyorum. Tl de asla durmam. Bist cok siskin onemli birduzeltme olmadan girmem. Bitcoin ve benzerlerine gelirse su aralar populerligi bayagi artiyor bu altin icin iyi haber degil. Ama sonucta tarihin ilk zamanlarindan beri kiymetli bir metalden bahsediyoruz altin kalir bitcoin ve turevleri gider.
    Biıtcoine ve türevlerine bende inanmam.. Ama bu gerçeği dğiştirmiyor. Belki duymak istemedikleriniz şeyleri paylaşmış olabilirim. Birbirimize kızabilirizde. Sorun yok. Ama bu duygular gerçeği değiştirmez. Altına gidecek sermaye maalesef kısa orta vade de bu dijitale akıyor.. Lakin; tercih yine de en son sizin....

Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Şu yazınız bir gazetede yayinlansa okunma rekoru kırardı sn.Selka.
    Elinize yüreğinize sağlık. .
    Vallahi şimardım.. Asla ukala ve bilmiş değilim dir. Ama şimdi koltuklarım kabarmadı dersem yalan olur. Teşekkürler...

2. Yalnız başlığa uygun her üyenin yazmasını katkıda bulunmasını eleştirmesini isterim... Sadece ben değil...

3.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    G.Menkul işi en az 8 sene için bitti, TR de g.menkul işlerinin bir dalga hareketi var. Mesela 1983-1991 arası büyük bir yükseliş oldu,daha sonra 12 sene g.menkul sektörü çöktü,getirisi yerlere düştü. ikinci dalga 2003-2014 arasıydı,11 sene boyunca devletin tüm imkanları kullanılarak şişirildi. şimdi 2015-2023 yılları arasında G.menkulde yine bir çöküş bekliyorum,zaten piyasanın halide bunu onaylıyor. 2012 yılında g.menkul için USD bazında zirve yılıdır, 2023'e kadar o seviyeleri bulması İMKANSIZ. ben gururla söylüyorum ki bugüne kadar asla G.Menkul almadım,oturduğum evde kiradır ve kirası 5 senedir enf. altında artıyor hatta artamıyor. çünkü ben çıksam daha yükseğine veremeyecek.üstelik ben düzenli yatırıyorum,bu da bir avantaj ev.sahibi için.
    bende özellikle son suriyeli mültecilerin gelişiyle yerlilerin evlerini kiraya vererek/satarak atıyorum normalde geçtiğimiz yıllarla %10 ise ev alımı %1 lik bir kısımda bu suriyeli mültecilere satan/kiralayanlar aldı ve son kurşun sıkıldı görüşündeyim. hee ev satılmayacak mı tabii ki satılacak ama öyle mortgage lar, %5 peşinat ölme eşşeğim ölme vadesi furyası gibi bir furya ben 8 yıldan bile daha fazla olabilir görüşündeyim. bu arada kusura bakmayın öyle paldır küldür atladım lafa. beğenerek okudum yazılarınızı.

birde öyle bir furya yapan zaten 1-2 daire aldı, diğer kesim yemeye ekmek bulamıyor nerden çıkacak öyle bir furyada haydi ev alalım diyecek. ben görüşümü 12 yıla çıkarayım
    "O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
    hocam bu bitcoin bence tam bir balon...ama blockchain ise geleceğin teknolojisi..ama bitcoinin çok can yakacağı kanaatindeyim...ucu bucağı belli değil..hiçbir devlet bu bitcoine izin veremez.. mutlaka bir yerde kendi digital paralarını çıkarıp bitcoini devre dışı bırakacaklar.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Selka hocam ,
    diğer başlıkta yatırımcıali diye bir arkadaş var buraya da davet etsek gelmez mi acaba ))
    Başlığı çok eğlenceli hale getiriyor )

6.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Selka hocam ,
    diğer başlıkta yatırımcıali diye bir arkadaş var buraya da davet etsek gelmez mi acaba ))
    Başlığı çok eğlenceli hale getiriyor )
    Renk katar, hakaret olmadığı sürece bence herkes gelsin... Burası bana ait bir yer değil; herkese ait.. Özgür olmak adına buraya geldim. Özgür olmak isteyen, kimsenin kutsalına bel altı vurmayan gelsin...

7. "Cumhuriyetimizin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları, ve bu Cumhuriyeti yaşatmak için Şehit ve Gazilerimizin önünde hürmetle eğiliyor, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum..."

8.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    "Cumhuriyetimizin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları, ve bu Cumhuriyeti yaşatmak için Şehit ve Gazilerimizin önünde hürmetle eğiliyor, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum..."
    Ruhlar Şad Olsun

Sayfa 19/250 İlkİlk ... 917181920212969119 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •