Originally Posted by
powerpc
G.Menkul iþi en az 8 sene için bitti, TR de g.menkul iþlerinin bir dalga hareketi var. Mesela 1983-1991 arasý büyük bir yükseliþ oldu,daha sonra 12 sene g.menkul sektörü çöktü,getirisi yerlere düþtü. ikinci dalga 2003-2014 arasýydý,11 sene boyunca devletin tüm imkanlarý kullanýlarak þiþirildi. þimdi 2015-2023 yýllarý arasýnda G.menkulde yine bir çöküþ bekliyorum,zaten piyasanýn halide bunu onaylýyor. 2012 yýlýnda g.menkul için USD bazýnda zirve yýlýdýr, 2023'e kadar o seviyeleri bulmasý ÝMKANSIZ. ben gururla söylüyorum ki bugüne kadar asla G.Menkul almadým,oturduðum evde kiradýr ve kirasý 5 senedir enf. altýnda artýyor hatta artamýyor. çünkü ben çýksam daha yükseðine veremeyecek.üstelik ben düzenli yatýrýyorum,bu da bir avantaj ev.sahibi için.
bende özellikle son suriyeli mültecilerin geliþiyle yerlilerin evlerini kiraya vererek/satarak atýyorum normalde geçtiðimiz yýllarla %10 ise ev alýmý %1 lik bir kýsýmda bu suriyeli mültecilere satan/kiralayanlar aldý ve son kurþun sýkýldý görüþündeyim. hee ev satýlmayacak mý tabii ki satýlacak ama öyle mortgage lar, %5 peþinat ölme eþþeðim ölme vadesi furyasý gibi bir furya ben 8 yýldan bile daha fazla olabilir görüþündeyim. bu arada kusura bakmayýn öyle paldýr küldür atladým lafa. beðenerek okudum yazýlarýnýzý.
birde öyle bir furya yapan zaten 1-2 daire aldý, diðer kesim yemeye ekmek bulamýyor nerden çýkacak öyle bir furyada haydi ev alalým diyecek. ben görüþümü 12 yýla çýkarayým
"O'nun yaptýklarýný ben baþaramazdým. asýl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptým ama Atatürk'ün yaptýklarýný baþaramazdým…" Fidel Castro - Habitat Toplantýsý Ýstanbul 1997
Yer Ýmleri