Sayfa 24/250 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 185 - 192 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Kasım 2010
    1 Bitcoin = 0.20 $
    1 ons Altın = 1,350 $

Bugün
    1 Bitcoin = 6,544
    1 ons Altın: 1,280

Çok açık altına giden para BITCOIN e akıyor....
    iyide oluyor, endüstride kullanımı çok az olan altın zaten sarı tenekeden başka bir şey değil. bitcoin gibiler verdi bunun belasını. altın ancak ağır savaş ortamlarının parasıdır.

2.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    iyide oluyor, endüstride kullanımı çok az olan altın zaten sarı tenekeden başka bir şey değil. bitcoin gibiler verdi bunun belasını. altın ancak ağır savaş ortamlarının parasıdır.
    özellikle dolar konusunda sizinle ayno görüşteyim ama neredeyse insanlık tarihiyle başlayan altının kıymeti sarı tenekeden fazla olması gerekir.

3. Hamle işe yaradı! 2.47 ton altın...
    Türkiye hazinesinin açıkladığı verilere göre altına dayalı tahvil ve kira sertifikaları döneminin başlamasıyla beraber yastık altından 2.47 ton altın çıkarak ekonomiye kazandırıldı

en az 2200 ton diyordu, 2.47 ton çıktı. 890 da 1.

bu ülke bu iktidarı 890 da 1 mi seviyor muş..

gösterilmek istenen başka ama görülen başkaymış demek ki.

4.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Hamle işe yaradı! 2.47 ton altın...
    Türkiye hazinesinin açıkladığı verilere göre altına dayalı tahvil ve kira sertifikaları döneminin başlamasıyla beraber yastık altından 2.47 ton altın çıkarak ekonomiye kazandırıldı

en az 2200 ton diyordu, 2.47 ton çıktı. 890 da 1.

bu ülke bu iktidarı 890 da 1 mi seviyor muş..

gösterilmek istenen başka ama görülen başkaymış demek ki.
    Sn.İbrahim milletin binbir zorluk altında hayatın binbir hali var diye biriktirdiği 3-5 kuruşa göz dikmek yerine;

Ankara ve devlet biraz daha tasarruflu davranamaz mı?

Bu millet hak etmediği bu lüksü yaşama ısrarından vazgeçemez mi?

Makam araçlarının sayısını, modelini ve markasını indiremez miyiz?

Şu seçimlerde Hazineden daha az para harcayamaz mıyız?

1998 yılında Antalya'ya Korkuteli yolundan gelmiştim. İnşaat halinde idi...

2017 yılında geçen gene kullandım. İnşaat halinde idi...

Ne bu memlekette inşaat; ne de USD ın yükselişi bitmez...

Müptelası olmuşuz bir kere...

O sebeble milletin altınına bakana kadar kendimize çeki düzen vermemiz gerekir...

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.İbrahim milletin binbir zorluk altında hayatın binbir hali var diye biriktirdiği 3-5 kuruşa göz dikmek yerine;

Ankara ve devlet biraz daha tasarruflu davranamaz mı?

Bu millet hak etmediği bu lüksü yaşama ısrarından vazgeçemez mi?

Makam araçlarının sayısını, modelini ve markasını indiremez miyiz?

Şu seçimlerde Hazineden daha az para harcayamaz mıyız?

1998 yılında Antalya'ya Korkuteli yolundan gelmiştim. İnşaat halinde idi...

2017 yılında geçen gene kullandım. İnşaat halinde idi...

Ne bu memlekette inşaat; ne de USD ın yükselişi bitmez...

Müptelası olmuşuz bir kere...

O sebeble milletin altınına bakana kadar kendimize çeki düzen vermemiz gerekir...
    malesef durum vaziyet çok kötü, senelerdir bu ülke siyasetçiler tarafından sömürüldü kimler geldi kimler geçti hepsi öyle veya böyle gönderildi. en az çalana en fazla hakaret edildi. en çok çalana tapıyorlar. en az çalan (hatta bana göre devletin bir iğnesini dahi almamıştır) karaoğlan bülent ecevit. diğer en çok çalanı söylemeyeyim 7 ceddinin zenginliğini bilmeyen yok ama bir bilmemneyim var sırtımda dersin kim bilecek.

neyse asıl konuya dönecek olursak,
    mesela 1 - ) 2014 ten bir haber (850 bin tl kira - 520 bin tl temizlik) http://www.hurriyet.com.tr/kirasi-85...in-tl-29352309
    daha yeni tarihli haberler çıkmıştı ancak bulamadım. detaylıcada yazmak istemiyorum. araştıran zaten bulacaktır.
    2 - ) depremzedelere yardım için başlayan ÖTV nin şuanki kullanımı buyrun düzce belediye başkanının aracı http://www.hurriyet.com.tr/duzce-bel...cekti-40093794
    hayır bir de adamlar o kadar alışmılar ki arabayı alıp selfi çekmeler, şeker fabrikaları gözbebeğim ama hepsini özelleştiricezler. malesef hazıra dağ dayanmaz.
    "O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997

6. Bugünkü gelişmelere istinaden sizden uzun ve detaylı bir yorumlama bekledim ancak sanıyorum vakit bulamadınız Sn.Selka.
    Hafta sonu fırsat bulmanız durumunda,
    - usd yaşanan gelişmeler ve gidişat
    - tl'de kalan bizler için durum değerlendirmesi ve/varsa mevcut taktiklerde değişiklik
    konularında fikirlerinizi yazmanizi rica ederim.
    Forumda bilgi birikimi yanı sıra en önemlisi aldığı pozisyona göre değil şeffaf yorumlarını aktaran bence 2 kişiden birisiniz.
    Iyi geceler dilerim

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Madem altın belasını buldu..Merkez bankaları altın yerine bitcoin tutarlar artık..

8.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Bugünkü gelişmelere istinaden sizden uzun ve detaylı bir yorumlama bekledim ancak sanıyorum vakit bulamadınız Sn.Selka.
    Hafta sonu fırsat bulmanız durumunda,
    - usd yaşanan gelişmeler ve gidişat
    - tl'de kalan bizler için durum değerlendirmesi ve/varsa mevcut taktiklerde değişiklik
    konularında fikirlerinizi yazmanizi rica ederim.
    Forumda bilgi birikimi yanı sıra en önemlisi aldığı pozisyona göre değil şeffaf yorumlarını aktaran bence 2 kişiden birisiniz.
    Iyi geceler dilerim
    Sn.Bir Esnaf piyasa tabir yerinde ise toz duman.. Temel sıkıntı şudur. Yüksek enflasyon piyasayı bozdu. Gelen enflasyon verisine USD kayıtsız kalamazdı, kalmadı da... 3,77 TL ler den Rally ile 3,84 TL ye kadar dayandı...

Öğleden Sonra gelen 15:30 daki ABD verileri ile 3,86 TL ye kadar geldi.. Akşam üzeri saat 17;30 gibi ABD Tüketici Güveni, Ücretlerdeki artış gibi veriler 3,89 TL ye kadar taşıdı....

Ne yalan söyleyeyim enflasyonda %12 leri beklemiyordum.. Hem de çekirdek enflasyonda %1 den fazla artış sadece 1 ay da olmuş... Bu çok önemli...

TCMB TL nin geleceğini düşünüyorsa sıkı duruyormuş gibi değil; sıkı durmalıdır... İşin açıkçası bu denli kısa vade de 3,90 TL yi beklemiyordum. Birçok arkadaşıma Ocak ayında 3,90-3,95 TL yi beklediğimi yazmıştım.. Lakin Kasım 3 de geldi..

Ben kademeli olarak 3,83-3,85-3,86 da %5 lik dilimler halinde USD satıp TL aldım. Son portföyümde %44 USD %66 TL olarak konumlandım...

Buralardan USD alımını önermem. Ancak USD ın arkasında momentum olduğu çok açık. Bu momentum ile önümüzdeki hafta 3,95 TL ler görünebilir...

TCMB sının ise 4,10 TL lere kadar sabrı olduğunu düşünüyorum. 4,10 TL üzerine giderse aktif bir rol alır..

Beni endişelendiren bu enflasyon verisi ile terste kalan yabancı... Bu veri sonrası BIST te ufak çaplı bir panik ile %1,5 luk satış oldu. Ancak; 3,86 TL den USD almak istemeyen yabancı, tahvile de gitmedi.. Tahvil faizleri bir ara 13,20 leri görse dahi nereye gittiler anlayamadım...

Bıt COIN ?

Neyse...

Beni endişeye sürekleyen şey USD satış yerinde lakin BIST te pozisyonlar henüz boşaltılmadı. Boşaltılır ise bu para nereye gider?

Bingo Soru budur?

Yabancı 3,90 TL den USD alıp; USD ı 4,35 TL ye taşır mı?

Yabancı 3,90 TL den USD ı pahalı bulup; Tahvil faizide iyi deyip Tahvile girer böylece faizileride indirir..

Yabancı Tahvile ve TL ye güvenmez; Altın a yönelir?

Ya da; hiç sanmama rağmen

BIST i satıp BITCOIN e girer; BITCOIN i 10,000 USD a kadar taşır....

Bu sorunun cevabı bence para kazanmak demektir...

TL de kalanlara fazla bir tavsiyem yoktur... TL bu ensturmanlar arasında en fazla dayak yiyen araç maalesef...

Şu durumda park etmekten başka çare yoktur...

Sadece ONS altında 1270 USD altına giderse şu ortamdaki en ucuz şey diyebilirim...

Kalın sağlıcakla....

Sayfa 24/250 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •