Originally Posted by
selimtogrul
Üstad merhaba,
Umarım keyifli bir akşam geçirmişsindir. Bizim siteye bakıyordum, senin IEYHO u takip ettiğini biliyorum uzun zamandan beride hissede birleşme türünden işlemler yüzünden yerlerde süründü. Merak ediyorum acaba bu hissenin OBO ihtimali var mı, yoksa buradan bayrak formasyonuna mı dönecek ne dersin?
(Bu arada bu hisseyi almadım ve hiçkimseye da alınması yönünde tavsiye de bulunmadım SPK yasakları uyarınca

)
Birşey daha soracağım üstadım. Fibo seviyelerini alırken gün içinde gördüğü en yüksek ve en düşük seviyeler yerine günlük açılış ve kapanış seviyelerini almak daha sağlıklı olur mu ?
iyi akşamlar dilerim üstad.
Merhaba...
Çok şükür bugünlerde yaramaz bir durum yok. İnşaAllah böyle devam eder...
IEYHO benim uzun zamandır USAS halinden beri sahip olduğum bir hisse. Uzun yıllardır bekliyorum. Gerçi bir hata ile bulaştım ama sabredince zarardan kurtulmanın yanında şu anda güzel bir de kâr elde etmiş durumdayım. Elimde aşırı yüklü mal var. O nedenle elimden almak için çok çabaladılar ama sıkı sıkıya sarıldım ve tüm depremleri sinir bozucu ve stres yüklü anlar yaşayarak da olsa atlattım...
Şimdi yükseliş trendine girdi ve çok fazla beklentisi var. Lâkin bu senedin üzerine çok fazla atlayanlar var. O nedenle patron da buna müsâde etmek istemiyor. Zaten benim gibi bir yükü varken çok fazla yükseltmek istemiyor olması da çok normal...
Fakat artık iş işten geçti ve ok yaydan çıktı. Yaptıkları hesap bir yere kadar başarılı oldu ama benim gibi satmayanlar da çok oldu. Fakat patron istemeden gitmez. O nedenle aylarca bekeletedebilir.
Dediğin OBO 'yu göremedim. Şu an için böyle bir ihtimal göremiyorum. Bayrak, falama falan hepsi bu senet için anlamsız kalır. Dökmek için aşırı düşürüp; satmak için aşırı yükseltilebilen bir hisse. O nedenle sabrı ve tahammülü olmayanlara göre değil...
Benim beklentim en azından kısa vadede 1 TL olması yönündedir. Bunu herkes bildiği için bir türlü güçlü bir alım gelmiyor. Habire dökmeye çalışıyor ve nazlanıyor. Bir yerden sonra ip kopacaktır. O anı bekliyorum... Belki de çok beklerim ama bana farketmiyor, bekleyebilirim...
Fibo için kurallar bellidir. En yüksek ve en düşüğü almak gerekiyor. Fakat bazı durumlarda işlem görmeden aniden taban/tavan olma durumlarında bu durumu gözardı edebilirsiniz. Böyle bir durum spek tedbirini alamadan birisinin boş kademelere satış yapması ile olabiliyor veya spek kendisi panik için böyle yapıyor. O nedenle böyle saçma sapan bir durum varsa buu görmeyebilirsin...
IEYHO için Uzun Vade Linear ve Logaritmik grafikleri ekliyorum. Sabrı olana...
Peki beklentisi var mı dersen:
Bece çok önemli bir beklentisi var ama bu herkesten saklanıyor. Yıllardır arazi alıyor, yatırım yapıyor ve hep zarar açıklıyordu. Artık bu yatırımların sebebi ortaya çıkacaktır. Şu anda piyasada dillendirilmese de bir ihtimal "Kanal İstanbul" projesi ile bir ilgisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü ne zaman bu projenin adı ve zamanı hakkında bir açıklama gelse bu hissede de bir hareketlenme oluyor. Bu tamamen bir tahmindir, beklentidir. Eğer böyle bir durum varsa şu anki fiyatlar çok ucuz kalacaktır. Beklentiler beni ilgilendirmiyor. Ben grafik ne derse ona bakıyorum. En yakın eski zirvesine göre %38.2 geri alım seviyesi 2.17 'dir. Sabredebilirsem gerçek satıcı olacağım fiyat burasıdır. Buradan bir düzeltme mutlaka gelecektir. Fakat yükseliş olacaksa da önce bu seviyeye ulaşması lâzımdır...
Bu hisse için kesinlikle hiçbir tavsiyem yoktur. Grafiğe göre beklentimi ve olabilecek haberlere göre beklentimi yazmam; bu hisse hakkında tavsiyede bulunduğum anlamına gelmez. Hissenin sağı solu belli değil. Bir bakmışsın tavan tavan, bir bakmışsın taban taban gidebilecek tîniyette bir hisse...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri