Hocam emeğinize sağlık. Önceki sayfa da grafikten hissenin toplanıp toplanmadığını anlarsınız demişsiniz. Anlayabileceğimiz kısa bir anlatımı var mıdır? Gentaş a bakmak istedim anlayamadım. Size zahmet olacaksa yormayım. Saygılar.
Hocam emeğinize sağlık. Önceki sayfa da grafikten hissenin toplanıp toplanmadığını anlarsınız demişsiniz. Anlayabileceğimiz kısa bir anlatımı var mıdır? Gentaş a bakmak istedim anlayamadım. Size zahmet olacaksa yormayım. Saygılar.
Merhaba...
Çok şükür bugünlerde yaramaz bir durum yok. İnşaAllah böyle devam eder...
IEYHO benim uzun zamandır USAS halinden beri sahip olduğum bir hisse. Uzun yıllardır bekliyorum. Gerçi bir hata ile bulaştım ama sabredince zarardan kurtulmanın yanında şu anda güzel bir de kâr elde etmiş durumdayım. Elimde aşırı yüklü mal var. O nedenle elimden almak için çok çabaladılar ama sıkı sıkıya sarıldım ve tüm depremleri sinir bozucu ve stres yüklü anlar yaşayarak da olsa atlattım...
Şimdi yükseliş trendine girdi ve çok fazla beklentisi var. Lâkin bu senedin üzerine çok fazla atlayanlar var. O nedenle patron da buna müsâde etmek istemiyor. Zaten benim gibi bir yükü varken çok fazla yükseltmek istemiyor olması da çok normal...
Fakat artık iş işten geçti ve ok yaydan çıktı. Yaptıkları hesap bir yere kadar başarılı oldu ama benim gibi satmayanlar da çok oldu. Fakat patron istemeden gitmez. O nedenle aylarca bekeletedebilir.
Dediğin OBO 'yu göremedim. Şu an için böyle bir ihtimal göremiyorum. Bayrak, falama falan hepsi bu senet için anlamsız kalır. Dökmek için aşırı düşürüp; satmak için aşırı yükseltilebilen bir hisse. O nedenle sabrı ve tahammülü olmayanlara göre değil...
Benim beklentim en azından kısa vadede 1 TL olması yönündedir. Bunu herkes bildiği için bir türlü güçlü bir alım gelmiyor. Habire dökmeye çalışıyor ve nazlanıyor. Bir yerden sonra ip kopacaktır. O anı bekliyorum... Belki de çok beklerim ama bana farketmiyor, bekleyebilirim...
Fibo için kurallar bellidir. En yüksek ve en düşüğü almak gerekiyor. Fakat bazı durumlarda işlem görmeden aniden taban/tavan olma durumlarında bu durumu gözardı edebilirsiniz. Böyle bir durum spek tedbirini alamadan birisinin boş kademelere satış yapması ile olabiliyor veya spek kendisi panik için böyle yapıyor. O nedenle böyle saçma sapan bir durum varsa buu görmeyebilirsin...
IEYHO için Uzun Vade Linear ve Logaritmik grafikleri ekliyorum. Sabrı olana...
Peki beklentisi var mı dersen:
Bece çok önemli bir beklentisi var ama bu herkesten saklanıyor. Yıllardır arazi alıyor, yatırım yapıyor ve hep zarar açıklıyordu. Artık bu yatırımların sebebi ortaya çıkacaktır. Şu anda piyasada dillendirilmese de bir ihtimal "Kanal İstanbul" projesi ile bir ilgisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü ne zaman bu projenin adı ve zamanı hakkında bir açıklama gelse bu hissede de bir hareketlenme oluyor. Bu tamamen bir tahmindir, beklentidir. Eğer böyle bir durum varsa şu anki fiyatlar çok ucuz kalacaktır. Beklentiler beni ilgilendirmiyor. Ben grafik ne derse ona bakıyorum. En yakın eski zirvesine göre %38.2 geri alım seviyesi 2.17 'dir. Sabredebilirsem gerçek satıcı olacağım fiyat burasıdır. Buradan bir düzeltme mutlaka gelecektir. Fakat yükseliş olacaksa da önce bu seviyeye ulaşması lâzımdır...
Bu hisse için kesinlikle hiçbir tavsiyem yoktur. Grafiğe göre beklentimi ve olabilecek haberlere göre beklentimi yazmam; bu hisse hakkında tavsiyede bulunduğum anlamına gelmez. Hissenin sağı solu belli değil. Bir bakmışsın tavan tavan, bir bakmışsın taban taban gidebilecek tîniyette bir hisse...
![]()
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Aklıma düşen fikir bu oldu OBO hakkında
https://invst.ly/5p4pf
Toplandığınıu anlamanın birkaç yolu var. En çok bilineni Takas Analidir. Bunun uzmanı olmayan bunu çözemez. Ben hâlâ başaramadım!!!
Grafiklerde ise anlamanın en kolay yolu:
- Ciddi bir yükselişin ardından ciddi bir düşüş yaşayıp, daha sonra uzun zaman boyunca ya yataya saran; ya da belirli bir aralık dahilinde gidip gelen ama güçlü bir trend oluşturmayan durumlardır...
En basit örneği yine benim elimde olan MRDIN ile vermek herhalde daha mantıklı olur. İyi bildiğim ve iyi de bir ortağı olduğum hisse oldundan yakînen tanıyorum...
Aşağıdaki MRDIN Aylık grafiğine bakacak olursanız:
- İlk işaretlediğim alan 2008 krizindeki ve sonrasındaki durumu gösteriyor. İkinci bölge ise daha büyük çaplı olarak günümüzü gösteriyor. Çok bariz benzerlikler var ama bunu her göz göremeyebilir. Ben de normalde göremem ama hisseyi tanıyorum. O nedenle her geçen gün yeni yeni güzellikler görüyorum...
- Her 2 durumda da hisse önce %100 civarında bir aralıkta yıllar boyu hareket etmiş. Sonrasında ciddi bir düşüş (2008 krizi olmasa o kadar düşmeyecekti! Ekmeklerine yağ sürüldü!!!) ve akâbinde müthiş bir yükseliş.
- Bu yükselişi yapabilmesi için iyice toplanmış olması lâzım!!! Aksi halde böyle sert çıkamaz. Şimdi aynı durum ve işin güzel yanı daha büyük hâli gündemde. Eğer yine bir problem olmazsa ki inşaAllah olmaz; ciddi bir yükseliş bizileri bekliyor olacak.
Ben bu hisseyi Temettü için aldım. O nedenle düzeltmelerde satmıyorum. İşin en kötü yanı da zaten satamıyorum. Hissede kademeler çok ufalmış durumda. 1000 lot veya en fazla 5000 bin lot oluyor. Çoğu zaman 20 lotla kademe tutuyor. Bu da bize hissenin çoktan sahiplerinin eline geçtiğini yani toplandığını gösteriyor. Daha cuma günü resmen dalga geçtiler. Satış kademeleri resmen boştu. 10 lotla 5 lotla kademeler duruyordu. Alan yoktu ve satan vardı. Satanlar panikle kârı realize etmek isteyenlerdi. Ben öyle gördüm. Ben de biraz realize edebilirdim ama daha yarısını satmadan tabana yapışacaktı. O nedenle satmak pek mümkün olmuyor. Hadi bir şekilde sattım diyelim. Daha sonra ben yerine koyamayacağım. Çünkü kademelerde tekrar alıma müsâde edilmiyor. Bu durum bana: "hissede satış yapılmak istenmediği" hissi veriyor. Satan alamıyor; alan satamıyor. Kısaca bulaşmayın deniyor!!! Ben bulaştım ve artık uzun yıllar buradayım. Zaten başka seçenek de yok gibi...
Bir örnek de TCELL hissesi için geçerlidir. Uzun vadeciler için bu hissede toplanmış durumda. Grafiğine baktığımız zaman görebiliyoruz. Çok uzatmayacağım; zaten görünüyor... 2008 krizindeki dip seviyesine göre yıllar içerisinde ancak %100 prim yapabilmiş ve sonra yine düşmüş ve sonrasında günümüzde güzel hareketler sergiliyor ve zaman içerisinde de sergileyecektir. Elbette Uzun vade içerisinde. Kısa vadede çarpabilir...
Umarım birşeyler anlatabildim. Vakit geç olduğu için burada kesiyorum. Başka örnekler de verirdim ama yarın evde temizlik var bana dışarısı göründü. O nedenle erken kalkmam lâzım. Yarın akşama sorularınız olursa elimden geldiğince cevapmlamaya çalışırım...
![]()
Grafikler Güncellenmiştir...
http://teknikanaliz.site/grafiklinkleri.html
Teşekkürler sayın T/A
İyi akşamlar...
Ellerinize sağlık Sn. T/A, iyi akşamlar.
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Yer İmleri