-
Piyasadaki hisselerin çoğunluğu kimdeyse.ytd
-
Ne demek bu Uğur şirketten kottan çıksın diyemi uğraşıyorlar ytd
-
Uğur birazdaha açık olsana piyasadaki hisselerin çoğunluğu farukta peki kimle restlesicek kağıdı temize çıkarsın diye överek devrettiği urallami biraz saçma geldi bana kusurabakma
-
Vallah dip notları okuyunca sirketin sermayesini kaybettiğini yazıyor. Ben bunu son vergi dairesine verilen gelir taplosundaykende yazmistim.benim bildigim yanlış biliyorsam duzeltin geçici olarak tahta durdurulur.bunlar belli fiyatlarda son 0.57 aldiklarida anlastıkları hisseler.digerlerini toplayamadilar bence.ytd
-
Sonuç ne olur peki bu durumda Uğur
-
Göreceğiz bakalım tahtada kimin dediği olacak.ytd
-
Uğur şunu sormak istiyorum kısa vadede şirketin kottan atılma durumu varmı bist kottan atılma sürecinde bunları biliyordu ve şirkete sermayeyle ilgili düzenlemeleri yapması için süre verdi bu düzenlemeyi yaptıktan sonra şirketin sermayesi artıya geçmeyecekmi ytd
-
Arkadaşlar bu bilanço malûmun ilâmıdır. Bunun aksini bekliyor idiyseniz zaten orda bir sorun var demektir bence.
Benim de takıldığım birkaç husus var. Paylaşmak istedim.
1ncisi "Şirket'in ve bağlı ortaklıklarının halihazirda herhangi bir ticari ya da ekonomik faaliyeti bulunmamaktadir"
Acaba mevcut yönetmeliklere göre bir holdingin faal sayılabilmesi için faal bir şirkete %51 üzerinde ortak olması mı gerekmekte.
Sanırım burada Bağımsız Denetçi Bist'ten farklı bir yorumda bulunarak varsa böyle bir şartı göz önüne alıyor. (Ocean da hala faal olmamış oluyor) Bu durumda BİST bir kıyak geçmiş görünüyor Transtürk yönetimine. Zaten şerh de düşmüşlerdi takip edilecek diye. Ancak bu şekilde anlamlandırabildim. Değilse bağımsız denetçi bir garabete imza atmış demektir.
2ncisi Sermaye Ortaklık yapısı verilirken şirketin almış olduğu 165.000 lot yazılmamış. Ancak bilanço içerisinde Geri Alınmış Paylar kısmında alım yaptığına dair bilgilendirme mavcut.
3ncüsü
Ödenmiş Sermaye 25.623.283 TL,
Sermaye Düzeltme Farkları 71.554.890 (Yapılacak bir sermaye azaltımının ön hesabımıdır acaba. Bu kısmı daha iyi bilenler değerlendirirse güzel olur)
4ncüsü ve hepimizin beklediği asıl olay hakkında bağımsız denetçinin ifadesi
"Grup'un ilişik finansal tablolarda sermayesinin tamamı karsilrksiz kalmis bulunmaktadir. Grup Yonetim Kurulu' nun Türk Ticaret Kanunu'nun ("TTK") 376. Maddesine gore gerekli aksiyonlan almasi gerekmektedir."
Sonuç olarak beklentiniz bilanço idiyse boşa beklemişsiniz demek oluyor. Tahsisli başvurusunu bekliyor iseniz denetçi de TTK 376'ya atıfda bulunarak tavsiyede bulunmuş. O halde artık şirketin herhangi bir şeyi bahane edecek durumu kalmamıştır ve en kısa sürede harekete geçmelidir.
Yazmış olduklarımda gördüğünüz gibi herhangi bir şekilde tavsiye yoktur kendinize bir şekilde referans kabul etmeyiniz. KAP ta yer alan bilançodan çıkardığım şahsi görüşlerimdir.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri