Sayfa 188/1078 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 1,497 - 1,504 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Alıntı Originally Posted by ibrahimaydin Yazıyı Oku
    Değerli hocam günaydın,Bir sorum olacak uygun olduğunuzda cevaplarsanız memnun olurum.Mesela Mardin aldınız Bunun F/K 3.50 diyelim ederini nasıl hesp ediyorsunuz veya kaç ile ile çarparak 7.50 olacağını buluyorsunuz. Teşekkürler. Örnek sorudur.
    Günaydın...

Temel analiz olayı bende amatör düzeydedir. O nedenle derinlemesine cevap veremeyeceğim.

F/K oranı Fiyat/Kazanç olduğuna göre eğer hissede gelecekte kâr 'ında bir artış öngörüyorsak o zaman bu öngörü kadar gelecek sene fiyatın artması gerekir diye düşünebiliriz.

Şu anda bu oran 9.7 seviyesindedir. Piyasa değeri 493 MTL ve yıllıklandırılmış Kâr 50MTL civarı olduğundan bu oranı elde ediyoruz. Eğer kârını gelecek dönemlerde 80MTL olur diye öngörüyorsak ve oran yine 9.x civarında olacak diye düşünürsek;

80MTL * 9 = 720MTL gibi bir piyasa değeri elde ederiz. Bunu da sermayeye bölünce;

720MTL/109.5 MTL = 6.57 TL hisse fiyatını elde ederiz. Bu hissenin minimum değerini ifade eder. F/K oranı yüksek tutulup fiyat daha da yükseltilebilir. Zaten gerçeği yansıtan bir bilgi hiçbir zaman olmuyor.

Bu sadece bilinen F/K oranından hisse değerini hesaplama yöntemidir. Gerçek hisse ederini bulmak uzmanlık ister. Makyajlı bilançolardan anlayan birisi ancak bunu hesaplayabilir. Beni aşan bir konu. Keşke ben de bilebilsem ama maalesef...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

2. Emeğinize sağlık yeterli bilgiyi verdiniz.Teşekkür ederim.

3. Selamün aleyküm. Hocam hassasiyetiniz ve uyarınız için teşekkür ederim. 5 yıldır maaştan artanla her ay gentaş aldım. Yanına aksa,alka,brisa dan birini eklemeyi düşünüyordum. Sizin yazınızdan sonra mardin de alternatifler arasına girdi. Zaten bende temettü için alıyorum. O yüzden rahat olun hocam. Saygılar. Mardin le ilgili bizim yakalayamadığımız farklı bakış açıları veya bilgi paylaşırsanız memnun olurum. Gentaşı detaylı tanıyorum.Ama mardin araştırma yeni başlamış oldu.İnşaAllah ilgiyle takip etmeye çalışacağım. Saygılar. Allah a emanet hocam.

Grafikler Güncellenmiştir...

http://teknikanaliz.site/grafiklinkleri.html

5. Ellerinize sağlık Sn. T/A, dün piyasada bir şeyler olacak pozisyon azalttım demiştiniz yine haklı çıktınız tebrikler.
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Alıntı Originally Posted by brbrs123 Yazıyı Oku
    Selamün aleyküm. Hocam hassasiyetiniz ve uyarınız için teşekkür ederim. 5 yıldır maaştan artanla her ay gentaş aldım. Yanına aksa,alka,brisa dan birini eklemeyi düşünüyordum. Sizin yazınızdan sonra mardin de alternatifler arasına girdi. Zaten bende temettü için alıyorum. O yüzden rahat olun hocam. Saygılar. Mardin le ilgili bizim yakalayamadığımız farklı bakış açıları veya bilgi paylaşırsanız memnun olurum. Gentaşı detaylı tanıyorum.Ama mardin araştırma yeni başlamış oldu.İnşaAllah ilgiyle takip etmeye çalışacağım. Saygılar. Allah a emanet hocam.
    Aleyküm Selam...

MRDIN her zaman temettü düşünenlerin listesinde olmalı diye düşünüyorum. Her sene muntazam kâr payı dağıtır ve OYAK grubunun elinde %54.86 hisse olması da ayrıca önemli. Bir de "Ismail Tarman" hesabına %9.89 'luk bir pay var. Bu kişi temettü yatırımcısı olarak tanınmış birisi. Zamanında ucuz fiyatlardan kriz dönemlerinde birçok çimento hissesine yatırım yapmış. Sırf bu kişi bile bu hisseye yatırım yapılabileceğeni göstermesi açısından önemlidir.

MRDIN sınırda olduğu için Suriye, Irak ve hatta İran ile ticaret yapmaya en uygun çimento fabrikalarındandır. Zamanında Irak 'ın kuzeyine yaptığı yüklü satışlarla çok güzel kârlar elde etmişti. Eğer şimdi yine o bölgelerde ortalık durulursa ve hatta Suriye 'de bir çözüm gelişirse bundan en çok nemalanacak olan MRDIN diye düşünüyorum. Mardin ziyaretimde rehber bize yeni yerleşim yerlerini gösterdi. İnanılmaz ölçüde gelişmeye başlamış. Bölgedeki şehirler zamanla yeni yerleşim yerlerine geçecektir. Bu da çimentoya olan ihtiyacı canlı tutar.

Eğer Suriye işi çözülsün MRDIN hissesini bir daha bu fiayatlarda göremezsiniz. Grafikten toplandığını göstermiştim. Bu "düşmez" demek değil elbette. Olumsuz durumlarda her hisse gibi bu da etkilenir. Ben günlerdir topluyorum. Nazlı veriyor ama sonunda 4.47 'den de almayı başardım. Gerçi daha da düştü ama dipten alacağım diye uğraşmıyorum. Çoğu zaman zaten aktiften alırım. Genelde pasife yazıp beklemem.

Eğer ciddi anlamda birileri topluyorsa hacimli olarak daha fazla düşüremezler. Çünkü benim gibi birileri işlerini bozuyor. Onlar düşürdükçe bir alan varsa pek düşürmek istemezler. Önce korkutmak için düşürürler ama aynı kişi alıma devam ediyorsa bu defa ellerindekini kaptırmak istemezler. Geçen 4.04 civarına düşüş bu şekilde oldu diye tahmin ediyorum. Baktılar ben satmıyorum hızlıca yükselttiler. Şimdi yine alanları döküyorlar.

Aralık ayı başında 1-5 Aralık 'da yaklaşık %19.17 temettü verecek. Bu da düşüşü sınırlandıran bir etmen olabilir. Yeni aldığım lotlarla elime güzel bir temettü geçecek. Bu bana yeterlidir, fakat lot düşükse yetersiz olabilir. Ayrıca satış yapmak gerektiğinde de yüksek lotlar sıkıntı çıkartıyor. O nedenle kimseye tavsiye edemiyorum.

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Ellerinize sağlık Sn. T/A, dün piyasada bir şeyler olacak pozisyon azalttım demiştiniz yine haklı çıktınız tebrikler.
    Teşekkür ederim...

Ben piyasanın döndüğünü önceki gün söyledim ve dün tuzak kurup yükseltmeye devam ettiler. Fakat ne yapsalar artık boşuna. Ok yaydan çıktı bir kere...

Yazdıklarımı aşağıya alıntılıyorum.... Benim haklı çıkmam hiç hoş olmuyor. Keşke yanılsaydım da düşüşler olmasaydı. Dün bir ara "acaba?!" dedim ama bugün haklılığım tescillendi...

ASELS 'da beni haklı çıkarttı ama elinde olan hatta yeni alanlara yazık oldu!!!

Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    XU100...

Endeks 'de birşeyler oluyor. Ortalıkta görünürde ciddi bir sorun olmasa da görünmeyen sorunlar var gibi. "Beklenti bitti ,düşüşe geçti" demek isterdim ama pek öyle durmuyor. Önümüzdeki günlerde oluşma ihtimali olan bir sıkıntı/problem kaynaklı bir düşüş yaşadığımızı düşünüyorum.
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    O ve/veya belki de daha büyük bir sıkıntı. Ne olduğunu bilemiyorum ama bir sıkıntı olduğu kesin. Ayrıca bugün ASELS 'ın +5.89% prim yapması da düşündürücü. Hisseler her olumlu haberde çökerken bu hisse maşâAllah hiç takmıyor. Bu saatten sonra bu hisseye bulaşılmaz. Risk sınırlarını çoktan aştı!!!

Bu da bane farklı şeyler düşündürüyor!!!???

8. Sn. T/A elinize, emeğinize sağlık.
    Dost dediğin düştüğünde yanında olan değil,kalkman için el uzatandır.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Sayfa 188/1078 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •