Sayfa 178/637 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,417 - 1,424 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by thermofluid Yazıyı Oku
    Sayin Forumdas,

Almanya'da yasiyorum, ama burada yatirim hesabi actirmadim. Belki tecrubeli yatirimci forumdaslar daha iyi fikir verebilir ama ben Turkiye'de ihracat agirlikli calisan, dovizle pozitif korele hareket eden sirketlerin hisselerine yatirim yapiyorum. Ornegin temettu verimi %8-9 olan bir Turk sirketinin hissesi, temettu verimi %2-3 olan bir Alman sirketinden daha mantikli geliyor. Kaldi ki Turk bankalarindan vadeli doviz ile bu getiriyi elde edebilirsiniz. Ama hissenin doviz bazinda deger kazancindan mahrum kalirsiniz. Avantajlari ve dezavantajlari var. Riskleri dagitmak adina dusunulebilir ama sahsen portfoy buyuklugum o seviyeye gelmedigi icin simdilik Turkiye'de degerlendiriyorum yatirimlarimi. Eger yolun basindaysaniz, Turk piyasalarinda biraz tecrube kazanmaniz daha isabetli olacaktir diye dusunuyorum.

Bir diger tavsiyem de ev, araba, mobilya gibi yuklu harcamalardan once 1-2 ay cevrenizi gozlemlemeniz yonunde olacak. Gecmise baktigimda ilk geldigimde cok gereksiz harcamalar yaptigimi farkettim. Alisma surecinde para harcama yonunde biraz muhafazakar davranmaniz sizin icin ilerde daha mantikli kararlar vermenize yardimci olacaktir. Bol sans diliyorum.
    İşe bisikletle gidip geliyorum, kaldığım yerin parasını üniversiteye ödüyorum. O da aylık 300 Euro civarı oluyor. Birkaç yıl sonra mecburen Türkiye'ye döneceğim için ev, araba gibi planlarım da yok. Daha ilerisi için buraya yerleşme durumu olursa planlarım değişir tabi ki.

Açıkçası benim birikimim çok fazla değil. Olan da Türkiye'de zaten. Dediğiniz gibi belli büyüklükte olmayınca bir anlamı olmayabilir yurt dışında birşeyler yapmak için. Yakın zamana kadar geleneksel yöntemlerle tasarruflarımı değerlendirmeye çalışıyordum ancak paramı daha zekice yönetmek istiyorum artık. Biraz da burada yazılanları okumamın da etkisiyle farklı yatırım yöntemleri arayışındayım.

İlginiz için teşekkür ederim.

2.  Alıntı Originally Posted by ivarol44 Yazıyı Oku
    by arada forum ziyaretcilerinden ozur dilerim.seviyeyi dusurdu arkadas mecburen seviyesine gore cevap yazmak zorunda kaldim. herkese bol kazanclar

SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    kusura bakma bu yaptığınız ayıp oluyor artık...bu tür gerilimler başlığın havasını bozuyor.

bu arada topik babamın malı değil...kimseye ayar verecek yetkim de yok...sadece rica etme noktasında olabilirim, başlığı açan ve modere eden kişi olarak.

3.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Sn.Cauti,

Ikide bir gerilim konusunda sakin beni uyarmayin.

Bu topigi gelipte ipe sapa gelmez tipleri uyarin birazda.

Olurmu ?
    sayın hısım,

ben seni anlıyorum...muhtemelen yaşınız, başınız da vardır...ama birkaç gün önce daha bu başlığa uğramam demiştiniz...bence sözünüzde durun ve en azından 1-2 ay uğramayın..hem sizin, hem de başlığın selameti için böylesi daha iyi olacak.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by thermofluid Yazıyı Oku
    Sayin Forumdas,

Almanya'da yasiyorum, ama burada yatirim hesabi actirmadim. Belki tecrubeli yatirimci forumdaslar daha iyi fikir verebilir ama ben Turkiye'de ihracat agirlikli calisan, dovizle pozitif korele hareket eden sirketlerin hisselerine yatirim yapiyorum. Ornegin temettu verimi %8-9 olan bir Turk sirketinin hissesi, temettu verimi %2-3 olan bir Alman sirketinden daha mantikli geliyor. Kaldi ki Turk bankalarindan vadeli doviz ile bu getiriyi elde edebilirsiniz. Ama hissenin doviz bazinda deger kazancindan mahrum kalirsiniz. Avantajlari ve dezavantajlari var. Riskleri dagitmak adina dusunulebilir ama sahsen portfoy buyuklugum o seviyeye gelmedigi icin simdilik Turkiye'de degerlendiriyorum yatirimlarimi. Eger yolun basindaysaniz, Turk piyasalarinda biraz tecrube kazanmaniz daha isabetli olacaktir diye dusunuyorum.

Bir diger tavsiyem de ev, araba, mobilya gibi yuklu harcamalardan once 1-2 ay cevrenizi gozlemlemeniz yonunde olacak. Gecmise baktigimda ilk geldigimde cok gereksiz harcamalar yaptigimi farkettim. Alisma surecinde para harcama yonunde biraz muhafazakar davranmaniz sizin icin ilerde daha mantikli kararlar vermenize yardimci olacaktir. Bol sans diliyorum.
    AB'nin 2 dinamo ülkesi Almanya ve Fransa'daki şirketlerin temettü verimi (dividend yield)

https://www.dividendyields.org/dax30...vidend-stocks/

https://www.dividendyields.org/cac40...vidend-stocks/
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

5. Belki daha önce de yazdım..ufak şeyleri dert etmeyin diye bir kitap okuyorum...herkese tavsiye ederim.

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    AB'nin 2 dinamo ülkesi Almanya ve Fransa'daki şirketlerin temettü verimi (dividend yield)

https://www.dividendyields.org/dax30...vidend-stocks/

https://www.dividendyields.org/cac40...vidend-stocks/
    Katkiniz icin tesekkurler. Yabanci yatirimcilar icin Almanya'da %26.38, Fransa'da %30 vergi odenir ibaresi yer aliyor. Ama oturum izni olan yabanci vatandaslar icin mevzuat nasil, bir bilgim yok acikcasi.

Hatirladigim kadariyla hisseyi birkac seneden uzun tutarsaniz, temettuden elde ettiginiz gelirin vergi oranlari dusuyor. Ama bu Bist icin gecerli mi bilmiyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Şimdi de bir örnek yapalım...Endeksin zirveye yakın olduğunu ve 1-2 hafta içinde dönüş yapma ihtimali olduğunu düşünüyoruz...Böyle de olmayabilir, sene sonuna kadar 120 lere de gidebilir...Sonuçta en yüksek ihtimale oynuyoruz, buna göre strateji belirliyoruz.

Endeksin 100 un 110-115 arası bir noktadan döneceği beklentisi ile, bilançosu kuvvetli, koşullarımızı sağlayan bir hisse alıyoruz...tcell olsun bu...14,24 ten şu an itibariyle aldık.

1000 lot, 14.240 tl ilk hisse karşılığı, u-30 dan 134.450 den 1 kontrat aralık vade kısa yaptık...bu işlem ile u-30 da her 1000 puanlık düşüşte 100 tl kar edeceğiz...u-30 çıkarsa, ki kasım ilk haftasına kadar çıkmasını bekliyoruz...her 1000 puanlık çıkışta 100 tl zarar edeceğiz.

Endeks %1 çıkarsa, tcell %2 çıkar beklentisindeyiz...böylece short poz dan %1 zarar edersek, tcell den %2 kar edeceğiz ve nette cok az risk alarak %1 kar etmiş olacagiz
    18 Ekim de böyle bir stratejiden bahsetmiştim.. Endeks o sırada 107 bin lerdeymiş...zirve olarak verdiğimiz bandın üstü olan 115 binden döndük.

Defansif, bilançosu kuvvetli hisseleri temsilen, basit olsun diye sadece tcell alalım demiştik...sonuçta portföyümüze güveniyor ve endeks düşse bile bizim hisselerimiz/portföyümüz endeksten az düşer demiştik.

Şu an itibariyle tcell 14,21....aralık vade kontrat 129.800.

Tcell : 14,24-->14,21= %0,2 kayıp
    u-30 kontrat: 134,450-->129,800= %3,45 kar

Nette endeks 107 binden, 104.150 ye düşerken...Tcell hissemiz, yani portföyümüz endeksi yenmiş ve %0,2 düşmüş...ama biz portföyü hedge ettiğimiz için %3,45 kazanmışız...nette portföyün kazancı %3,25 olmuş...Bu arada endeks %3 e yakın düşmüş.

Karışık gelmiş olabilir, ama lütfen stratejiyi anlamaya çalışın, klasik yöntemlerden biraz karmaşık diye baştan olmaz demeyin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    EMA mantığını biraz açabilir misiniz ve veriyi nereden izlediğinizi öğrenebilir miyim?

Teşekkürler.
    https://www.investopedia.com/terms/e/ema.asp

Ilk giriste veya blok alim yapacaksam 200 haftalik EMA sina yakin olani tercih ederim.
    Biriktirmek icin daha sonra 200 gunluk EMA'sina bakarim oralarda ise genel havaya da bakarak ilave alimimi yaparim.
    Brisa enteresan bir yerde. 200 Haftalik EMA'ya da 200 gunluk EMA'ya da yakin.
    Hekts ise 200 gunluk EMA'ya geliyor yavas yavas.
    Araci kurumumun sagladigi Matriks Gold'dan aliyorum datalari.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 178/637 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •