Sayfa 179/637 İlkİlk ... 79129169177178179180181189229279 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,425 - 1,432 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. 1 yillik performansda ilk kirmizi yakanlar cimsa ve arcelik oldu , gün içinde tabela fiyatlarini görmek isteyenler için

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    18 Ekim de böyle bir stratejiden bahsetmiştim.. Endeks o sırada 107 bin lerdeymiş...zirve olarak verdiğimiz bandın üstü olan 115 binden döndük.

Defansif, bilançosu kuvvetli hisseleri temsilen, basit olsun diye sadece tcell alalım demiştik...sonuçta portföyümüze güveniyor ve endeks düşse bile bizim hisselerimiz/portföyümüz endeksten az düşer demiştik.

Şu an itibariyle tcell 14,21....aralık vade kontrat 129.800.

Tcell : 14,24-->14,21= %0,2 kayıp
    u-30 kontrat: 134,450-->129,800= %3,45 kar

Nette endeks 107 binden, 104.150 ye düşerken...Tcell hissemiz, yani portföyümüz endeksi yenmiş ve %0,2 düşmüş...ama biz portföyü hedge ettiğimiz için %3,45 kazanmışız...nette portföyün kazancı %3,25 olmuş...Bu arada endeks %3 e yakın düşmüş.

Karışık gelmiş olabilir, ama lütfen stratejiyi anlamaya çalışın, klasik yöntemlerden biraz karmaşık diye baştan olmaz demeyin
    Açıklama ve örnek için teşekkür ederim. Risklerden korunmak için gerçekten güzel bir yöntem gibi görünüyor.
    Ancak benim gibi yeni başlayan birisi için bu terimler biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Örneğin kontrat, shortlamak, hedge etmek ve daha birçok terim gibi..
    Mesela bu kontratları nasıl yapabiliriz? Ben bir bankada yatırım hesabı açtım ve buradan hisse senedi alıyorum. Bu tür işlemleri bankadan açtığımız yatırım hesaplarından yapabilir miyim?

Teşekkür ederim.

3.  Alıntı Originally Posted by cigulinin hayaleti Yazıyı Oku
    Açıklama ve örnek için teşekkür ederim. Risklerden korunmak için gerçekten güzel bir yöntem gibi görünüyor.
    Ancak benim gibi yeni başlayan birisi için bu terimler biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Örneğin kontrat, shortlamak, hedge etmek ve daha birçok terim gibi..
    Mesela bu kontratları nasıl yapabiliriz? Ben bir bankada yatırım hesabı açtım ve buradan hisse senedi alıyorum. Bu tür işlemleri bankadan açtığımız yatırım hesaplarından yapabilir miyim?

Teşekkür ederim.
    sizin için çok erken olur..en az 2 sene sadece sağlam hisselerde biriktirme yapmalısınız..bu işler daha sonra, ve portföy belli bir büüyklüğe eriştikten sonra anlamlı.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://www.investopedia.com/terms/e/ema.asp

Ilk giriste veya blok alim yapacaksam 200 haftalik EMA sina yakin olani tercih ederim.
    Biriktirmek icin daha sonra 200 gunluk EMA'sina bakarim oralarda ise genel havaya da bakarak ilave alimimi yaparim.
    Brisa enteresan bir yerde. 200 Haftalik EMA'ya da 200 gunluk EMA'ya da yakin.
    Hekts ise 200 gunluk EMA'ya geliyor yavas yavas.
    Araci kurumumun sagladigi Matriks Gold'dan aliyorum datalari.
    Syg,

200 günlük üssel ortalamasına yakın hisse senetleri taraması.
    Stop Wishing Start Doing

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://www.investopedia.com/terms/e/ema.asp

Ilk giriste veya blok alim yapacaksam 200 haftalik EMA sina yakin olani tercih ederim.
    Biriktirmek icin daha sonra 200 gunluk EMA'sina bakarim oralarda ise genel havaya da bakarak ilave alimimi yaparim.
    Brisa enteresan bir yerde. 200 Haftalik EMA'ya da 200 gunluk EMA'ya da yakin.
    Hekts ise 200 gunluk EMA'ya geliyor yavas yavas.
    Araci kurumumun sagladigi Matriks Gold'dan aliyorum datalari.
    Syg,
    Teşekkürler, exponential moving average'ı araştıracağım.

Bu arada, şu anki fiyatın EMA'dan aşağıda veya yukarıda değil; EMA'ya yakın olması ve EMA'nın yukarı yönlü olması önemli değil mi? Yanlış yorumlamadım?

Ben de Matriks olmadığı veiyi Excel'e çekip hesaplamam gerekiyor. Birkaç farklı hesaplama metodu gördüm, araştıracağım.

Teşekkürler.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    18 Ekim de böyle bir stratejiden bahsetmiştim.. Endeks o sırada 107 bin lerdeymiş...zirve olarak verdiğimiz bandın üstü olan 115 binden döndük.

Defansif, bilançosu kuvvetli hisseleri temsilen, basit olsun diye sadece tcell alalım demiştik...sonuçta portföyümüze güveniyor ve endeks düşse bile bizim hisselerimiz/portföyümüz endeksten az düşer demiştik.

Şu an itibariyle tcell 14,21....aralık vade kontrat 129.800.

Tcell : 14,24-->14,21= %0,2 kayıp
    u-30 kontrat: 134,450-->129,800= %3,45 kar

Nette endeks 107 binden, 104.150 ye düşerken...Tcell hissemiz, yani portföyümüz endeksi yenmiş ve %0,2 düşmüş...ama biz portföyü hedge ettiğimiz için %3,45 kazanmışız...nette portföyün kazancı %3,25 olmuş...Bu arada endeks %3 e yakın düşmüş.

Karışık gelmiş olabilir, ama lütfen stratejiyi anlamaya çalışın, klasik yöntemlerden biraz karmaşık diye baştan olmaz demeyin
    Usdtry kontratı nasıl olurdu acaba?

dolar bazlı düşünüyorum genelde Endeks 2,70 oldu vize krizi günü dolar satıp hisseler aldım. Endeks 2,99$ oldu ters işlem 3,83-4 den Dolara geçiş.

bugün tekrar 2,70 altına düştü öğleden sonra. Bir miktar Dolar satıp çeşitli hisseler aldım..

Tabii bu işlemler aylık biriktirdiğim temettü portföyü dışında

Bu sefer endeks 3.00a geçenki gibi kolay gelemeyecek görünüyor 2,5$ dan ikmal yaptırabilir ..
    Viopta mı işlem yapsak önerir misin ? kumar daha hızlı olur

Yatırım tavsiyesi değildir

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

7.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Usdtry kontratı nasıl olurdu acaba?

dolar bazlı düşünüyorum genelde Endeks 2,70 oldu vize krizi günü dolar satıp hisseler aldım. Endeks 2,99$ oldu ters işlem 3,83-4 den Dolara geçiş.

bugün tekrar 2,70 altına düştü öğleden sonra. Bir miktar Dolar satıp çeşitli hisseler aldım..

Tabii bu işlemler aylık biriktirdiğim temettü portföyü dışında

Bu sefer endeks 3.00a geçenki gibi kolay gelemeyecek görünüyor 2,5$ dan ikmal yaptırabilir ..
    Viopta mı işlem yapsak önerir misin ? kumar daha hızlı olur

Yatırım tavsiyesi değildir

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    aman aman..kumar bize ters

Ben şahsen spot tan dolar almak yerine vadeliden, yani viop tan alıyorum...tek dezavantajı kardan çeyreklik bazda %10 stopaj keislmesi...ama alım satım arasında fark yok...sıfır marj ile işlem yapabiliyorsun...ben şöyle yapıyorum...100 bin tl lik dolar mı almak istiyorum...gidiyorum 95 bin tl yi likit fonda tutuyorum..5 bin tl ile 100 bin tl lik usd kontrat alıyorum.

senin usd bazlı portföye hisse ekleme, çıkarma işlemi mantık açısından güzel olsa da..pratik olarak uygulaması zor geliyor...bir de kaç hisse var, kaçar tane işlem yapacaksın vs.

8. 2013-2017 BAZI TEMETTÜ HİSSELERİN PERFORMANSLARI
    http://borsadakazanmakhs.blogspot.co...isselerin.html

Sayfa 179/637 İlkİlk ... 79129169177178179180181189229279 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •