Sayfa 187/637 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Dünyada değişim her geçen gün artıyor. araçlar elektrikli olacak, yapay zeka (AI) ve robotlar her yönüyle gelişecek ve insanlığın gelişimi çok daha hızlı olacak. sektörlere, personele , enerjiye herşey olan bakış açısı değişiyor. bu noktada uzunvadede(geleceke 30 yılda) önü açık olan yabancı şirketler bence ak portföydeki 5 şirkette (apple, google, facebook) vs. bana göre abd ve diğer teknoloji gelişmiş ülkelerdeki lider sektörlerin hepsi araştırılıp böylece yatırımda yapılabilir. sadece tr piyasalarındaki temeli sağlam önü açık firrmalara ortak olunmamalı, global piyasalarda da yeni ortaklık arayışında olmalıyız. hem fena mı olur dolar yada euro gelirimizde olur. 1998 yılında the economist bitcoinden bahsedilmiş mesela o yıl bin dolarlık bitcoin alan birisi bugün tr de milyonerller sınıfında idi. bu platform çok güzel. hep iyi kaliteli arkadaşlar yazıyor. ufuk açıcı olması yönünden ben bunu buraya belirtmek istedim. ortak olunabilecek güzel yabancı şirketlere uzun vadede bakış açınız nedir değerli arkadaşlar ? syg

2. Bir yatırım yapılacaksa uzun vadeli olması gerektiği konusuna katılıyorum ancak uzun vadeli yatırımın avantajını anlatırken X şirkete şu yılda şu kadar para yatırsa şimdi şu kadar parası olmuştu örneği ne kadar doğru sizce?

O dönem X şirket potansiyelinde kaç şirket vardı, kaçı onun bugünkü eriştiği boyutlara erişebildi; bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca bir hisseden çıkış kriteriniz nedir? Uzun vadeli düşündüğünüz bir hissede bilanço bozulması dışında br sebeple satış yapar mısınız?

Son olarak; hala aracı kurum seçme işini halletmeye çalışıyorum, bankalar ve banka bağlantısı olmayan aracı kurumlar hakkında düşünceniz neler?

Teşekkürler.

3. Apple hissesi 11 dolardan 176 dolara yükseldikten sonra herkes alım yapmak ister... Mesele Küresel krizlerde elini taşın altına koyabilmekte.
    %1500 ün üzerinde primli hisse senedi benden uzak dursun... Ona yatırım yapacak fonlar da benden uzak dursun.
    Şimdi mi akıllarına gelmiş fon çıkartmak?

4. Beyaz yakalı öncelikle akıllı ol!

Okullar senin aklını değil zekanı geliştirdi ama reel hayatta zekadan çok akıllı olmak gerekli.

Yatırım yaparken de zeki olman gerekmez ama akıllı olmalısın

5. ABD nin teknoloji filmlerini piyasaya sürmesi bile tesadüf değil.

Bunlar westworld, black mirror, mr. robot gibi filmler. bir de imdb puanlarını şişirtelim ki daha çok popüler olsun hesabı...

http://www.imdb.com/title/tt0475784/

http://www.imdb.com/title/tt2085059/?ref_=tt_rec_tti

http://www.imdb.com/title/tt4158110/

Küresel ölçekte herkesin bilinçaltına geleceğin sektörü yapay zeka ve robotlar olacak mesajı gönderiliyor ama her ne hikmetse teknoloji hisseleri %1500'ün üzerine çıkınca bu mesajlar gönderiliyor.

Kanımca ABD teknoloji hisselerinde malı küçük yatırımcıya yıkma dönemi başladı.

Bu arada evet geleceğin sektörü yapay zekalar olacak ama bunu şimdi görmek birşey kazandırmaz illa bu sektöre yatırım yapacak olsam yatırım için Balon olmuş bu fiyatlarda değil küresel krizde herşeyin fiyatının düştüğü zamanı beklerdim. Çünkü mal alırken kazanılır

(YTD)

6. Bu arada topic genelde çok başarılı olmuş en başından en sonuna kadar bir solukta okudum. Fakat akıllı mantıklı insanların görece daha yoğun olduğu bu topicte bile insanların balon olmuş fiyatlara temayülü gözümden kaçmadı değil. Bir de Bazı kişilerin inatla hisse reklamı yapmaktan uzak durması gereken bir topic olursa tadından yenmez..

7.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    evet hisse ucuz 2.00$ , 2012 başından beri gördüğü
    en düşük seviyesinde ama net kar da o seviyelerde..

2017/9 net kar 39M$..

2016/9 39M
    2015/9 82M
    2014/9 50M
    2013/9 49M
    2012/9 58M
    2011/9 30M

Düzeltme tamamlandı derken nasıl anlıyorsunuz?

Yatırım tavsiyesi değildir
    son çeyrekte net kar marjı %2,1 oldu.(uzun bir aradan sonra iyi bir net kar marjı geldi) 12 milyar cirolu bir şirket için bu 250 milyon senelik kar demek. ayrıca 2018 yılında tüvtürk gelirleri 30 milyondan 100'e çıkacak doaş forumunda paylaşılanlara göre. 2018'de 300 üzeri kar yazma ihtimali yüksek. temel veriler de dipten geri dönüşü destekliyor. ayrıca doaşın tarihinde %5 gibi net kar marjlarına ulaştığını unutmamak gerek.

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Bu arada topic genelde çok başarılı olmuş en başından en sonuna kadar bir solukta okudum. Fakat akıllı mantıklı insanların görece daha yoğun olduğu bu topicte bile insanların balon olmuş fiyatlara temayülü gözümden kaçmadı değil. Bir de Bazı kişilerin inatla hisse reklamı yapmaktan uzak durması gereken bir topic olursa tadından yenmez..
    başlığın nazarları olarak düşünülebilecek olan küçük olumsuzlukları, insanların en samimi bir şekilde yazmalarından ve dolayısıyla duyguların da bir miktar yazılanlara girmesi ile oluyor.

bu kadar kusur kadı kızında da olur, başlığın olumlu havasını insanların samimi duygularla yazmasına borçluyuz diye düşünüyorum, o nedenle, duygusal bir kaç indikatör (hisse tutma, popüler hisseye göz kırpma vb.) olabilir diye değerlendiriyorum.

güzel eleştirileriniz ve görüşleriniz için teşekkürler...

Sayfa 187/637 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •