dolar/tl ye hollanda ile ortaya konan komediden dolayı yukarı yönlü bir baskı olmaması için ciddi bir çaba sarfedildiği anlaşılıyor. yarın ki fed kararı öncesinde ciddi bir direniş sergiledi merkez bankası. ancak dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama başbakan demeç vermiyor neredeyse, konu hakkında başkaları konuşuyor, daha çok bu konu recep bey ve diğer bakanlar üzerinden ilerliyor. ayrıca hollanda da yaptırım uygulanamayacağını bildiğinden "görüyorum ve arttırıyorum" dedi, recep bey ve yardımcılarının uyguladığı retoriğin temelsiz ve tahrikkar olduğunun net resmi ortaya çıkmış oldu böylece, zira referandum için sahnelenen bir oyun.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Ben telefondan dinliyorum hala çok net değil son kısım ama, ok kabul ettim![]()
Ben bu zihniyette insanlar değiller demedim bu cümleyi çok rahat söylemiş olabilirler, hatta geçen yazımda uzaktan enişte olan bir şahsın hem Almanya'yı kötüleyip hemde Türkiye'ye dönemediğini ve orada işsizlik maaşı aldığı esnada kaçak olarak çalışmaya devam ettiğini yazdım
Neyse sonuçta karşımızda ağzından çıkanı pek umursamayan bir kitle var gereksiz yere bu kitleyi savunuyormuş gibi bir pozisyonda kalmak istemiyorum.
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
MB ve yokluk fonu sürekli satışta. ancak burada tutabiliyorlar. paraları nasıl olsa bitecek.
teknolojinin açtığı sayısız yeni alan var, son zamanlarda bu teknolojik gelişmelerin ticari yansımaları da olmaya başladı, mesela SpaceX firması:
web sitesinden alıntı: http://www.spacex.com/about
"SpaceX designs, manufactures and launches advanced rockets and spacecraft. The company was founded in 2002 to revolutionize space technology, with the ultimate goal of enabling people to live on other planets."
nihai hedeflerini başka gezegenlerde insanların yaşayabilmesini sağlamak olarak ifade ediyor. bu amacın bir çok yan sektörü ve beraberinde kişiyi iş sahibi yapacağını söylemek yanlış olmaz.
abd de dinamizmi sağlayan bu tür şirketler. 19. yy daki demir çelik devleri yada standart-oil benzeri ancak farklı bir alanda kendini konumlandıran ve kapitalizm ile idealizmi barındıran uğraşlar bunlar. tek başına kar/para güdüsü olmadığı çok açık.
abd nin bunun gibi bir çok alanda oluşacak yeniliklerden en kazançlı çıkan ülke olacağı çok açık. abd ekonomisinde bildiğimiz anlamda resesyon yaşanması olasılığını önümüzdeki dönemde azaltacak bir durum bu.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri