Sayfa 245/1013 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345745 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 1,953 - 1,960 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Kızmayın ama ben bu ses kaydını dün de dinledim bugünde hiçbirinde net bir şekilde "Türkiye mi lan burası" kısmını net bir şekilde duyamadım, söylemesi ayıp iki kulağımda girdiğim özel muayenede çok iyi çıkmıştı

Yani demem o ki şartlanarak değil direkt ne dediğini dinlemeye çalışınca anlaşılmıyor ben duyduklarımı daha çok "Türk'üm ya len ben" gibisinden birşey zırvalıyor hatta tam olarak ne diyeceğine karar vermediği ve sinirli olduğu için ilginç bir söylem gibi olmuş
    Hocam dikka dinle ben üçüncü de duydum.

dolar/tl ye hollanda ile ortaya konan komediden dolayı yukarı yönlü bir baskı olmaması için ciddi bir çaba sarfedildiği anlaşılıyor. yarın ki fed kararı öncesinde ciddi bir direniş sergiledi merkez bankası. ancak dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama başbakan demeç vermiyor neredeyse, konu hakkında başkaları konuşuyor, daha çok bu konu recep bey ve diğer bakanlar üzerinden ilerliyor. ayrıca hollanda da yaptırım uygulanamayacağını bildiğinden "görüyorum ve arttırıyorum" dedi, recep bey ve yardımcılarının uyguladığı retoriğin temelsiz ve tahrikkar olduğunun net resmi ortaya çıkmış oldu böylece, zira referandum için sahnelenen bir oyun.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Kızmayın ama ben bu ses kaydını dün de dinledim bugünde hiçbirinde net bir şekilde "Türkiye mi lan burası" kısmını net bir şekilde duyamadım, söylemesi ayıp iki kulağımda girdiğim özel muayenede çok iyi çıkmıştı

Yani demem o ki şartlanarak değil direkt ne dediğini dinlemeye çalışınca anlaşılmıyor ben duyduklarımı daha çok "Türk'üm ya len ben" gibisinden birşey zırvalıyor hatta tam olarak ne diyeceğine karar vermediği ve sinirli olduğu için ilginç bir söylem gibi olmuş
    kendini vererek dinle
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    kendini vererek dinle
    Hayır duyulmayacak bir şey yok da aslında duymasan ne olur ? Türkiyemi orası da göstericilerin gözünü plastik mermiyle çıkarsınlar.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    kendini vererek dinle
    Ben telefondan dinliyorum hala çok net değil son kısım ama, ok kabul ettim

Ben bu zihniyette insanlar değiller demedim bu cümleyi çok rahat söylemiş olabilirler, hatta geçen yazımda uzaktan enişte olan bir şahsın hem Almanya'yı kötüleyip hemde Türkiye'ye dönemediğini ve orada işsizlik maaşı aldığı esnada kaçak olarak çalışmaya devam ettiğini yazdım

Neyse sonuçta karşımızda ağzından çıkanı pek umursamayan bir kitle var gereksiz yere bu kitleyi savunuyormuş gibi bir pozisyonda kalmak istemiyorum.
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

6. MB ve yokluk fonu sürekli satışta. ancak burada tutabiliyorlar. paraları nasıl olsa bitecek.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    MB ve yokluk fonu sürekli satışta. ancak burada tutabiliyorlar. paraları nasıl olsa bitecek.
    Bende böyle düşünsem bile elimizde net veriler olmadan bunu dile getirmek istemedim. Sadece son veri, Aralıktan bu yana MB rezervi 9 milyar dolar erimiş.

teknolojinin açtığı sayısız yeni alan var, son zamanlarda bu teknolojik gelişmelerin ticari yansımaları da olmaya başladı, mesela SpaceX firması:

web sitesinden alıntı: http://www.spacex.com/about

"SpaceX designs, manufactures and launches advanced rockets and spacecraft. The company was founded in 2002 to revolutionize space technology, with the ultimate goal of enabling people to live on other planets."

nihai hedeflerini başka gezegenlerde insanların yaşayabilmesini sağlamak olarak ifade ediyor. bu amacın bir çok yan sektörü ve beraberinde kişiyi iş sahibi yapacağını söylemek yanlış olmaz.

abd de dinamizmi sağlayan bu tür şirketler. 19. yy daki demir çelik devleri yada standart-oil benzeri ancak farklı bir alanda kendini konumlandıran ve kapitalizm ile idealizmi barındıran uğraşlar bunlar. tek başına kar/para güdüsü olmadığı çok açık.

abd nin bunun gibi bir çok alanda oluşacak yeniliklerden en kazançlı çıkan ülke olacağı çok açık. abd ekonomisinde bildiğimiz anlamda resesyon yaşanması olasılığını önümüzdeki dönemde azaltacak bir durum bu.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 245/1013 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •