Lise çağımızda münazara konusu "dünya düzdür- dünya yuvarlaktır" idi...
Dünya düzdür kazandı...
Mesele savunabilmekte...
Lise çağımızda münazara konusu "dünya düzdür- dünya yuvarlaktır" idi...
Dünya düzdür kazandı...
Mesele savunabilmekte...
valla ben şüpheciyim o yüzden kesin yuvarlak veya kesin düz demiyorum olabilir diyorum
mesela antartika antlaşması neden yapıldı bu hep kafamda soru işareti. düşünün petrol şirketleri her yerde petrol arıyor ama antartikada arama hiç yapılmıyor neden?
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Blogda, Darüşşafaka mezunu Ömer Sami Musluoğlu ağabeyimizin, naklettiği bir hikayeyi aynen alıntılayarak veriyorum.
Bugün adamın biri gelip altına "Biraz atmasyona benziyor. Ne gerek var böyle yalanlara"..diye yazıp gidiyor.
http://www.hisse.net/topluluk/entry.php?b=50
Ar meselesi yapıp deliller sunup, dil döküyoruz.
Ölmüş gitmiş bir doktor ağabey.
Neden yalan söylesin ki?
Yalan diye uzaktan laf atmaya bir örnek geldi aklıma...
Siyasal'da 1, sınıf anfisi, dışarıda bahçeden yürüyenlerin bacak hizasında pendereleri olan zemin katta idi...Pencereler anfiye temiz hava gelsin diye açık dururdu.
Prof. Aziz Köklü İktisat hocamızdı.
Rahmetli kürsüde sabit durmaz elinde mikrofon sahnede aynen o zamanlar çok meşhur ses sanatçısı Güneri Tecer'in sahnede yaptığı gibi mikrofonun kordonunu ata ata yürüyerek ders verirdi...
Bazı muzur öğrenciler, dışarıdan anfinin açık pencerelerinden, ellerini boru gibi yaparak "yalan söylüyor inanmayın" diyerek bağırırlardı.
Hoca çok kızar "valla billa doğru söylüyorum" çocuklar diye feryad ederdi...Tüm salon gülüşürdük..
Güzel günlerdi...
Net bilmiyorum ama kesin bununla alakalı fikirler vardır, benim aklıma ilk gelenler;
Paylaşılamamış bir alandır ve o dönemdeki teknoloji ile sahip olunsa bile yeraltı kaynakları işletileneyecektir, sahip olmak için gereksiz bir emek sarfetmek istememişlerdir,
Ama bazı kısımlar pekte sahipsiz değil
http://ngm.nationalgeographic.com/20...gs/finkel-text
Bunun belgeselini izlemiştim adamlar sırf mekan bizim diyebilmek için bunu yapıyorlarmış![]()
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Yer İmleri